Ανοιχτή πόρτα

Νόμιμο και Ηθικό στην πολιτική μας ζωή, του Παναγιώτη Κουνάκη

Δεν υπάρχει τζίρος, γιατί τα νησιά μας είναι μην ανταγωνιστικά, του Παναγιώτη Κουνάκη
Spread the love

 Δεν υπάρχει τζίρος, γιατί τα νησιά μας είναι μην ανταγωνιστικά, του Παναγιώτη Κουνάκη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Παναγιώτης Κουνάκης είναι Επιχειρηματίας

και Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Αιγαίου

 

 

 

 

 

 

 

 

rule-1752415_960_720.jpg

«Εκείνοι που ξεχωρίζουν την πολιτική από την ηθική ποτέ δεν θα καταλάβουν ούτε τη μια ούτε την άλλη» έλεγε ο μαθηματικός φιλόσοφος Απολλώνιος ο Περγαίος. Τουτέστιν, πολιτική και ηθική πάνε πακέτο και συνεπώς η πολιτική χωρίς ηθική εξελίσσεται αναπόφευκτα σε «τέχνη» εξαπάτησης του λαού.

Το ερώτημα αν το νόμιμο είναι και ηθικό, στην Ελλάδα παραμένει φιλοσοφικό , οι δικλείδες ασφαλείας παρά την επιτροπεία, ακόμα δεν έχουν διασφαλίσει ότι το ένα προϋποθέτει το άλλο και τούμπαλιν. Παρατηρείται το φαινόμενο σε αυτούς που διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα, να επιμένουν στις τυπικές διαδικασίες αλλά να ξεχνάνε επιδεικτικά τους απλούς κανόνες ηθικής. Οι αποχρωσεις για φωτογραφικούς διαγωνισμούς, τα έργα και οι προμηθειες που αποκλείονται οι μη αγαπητοί από την οποιαδήποτε αρχή δημιουργούν ένα κλίμα αναξιοπιστίας, παραπόνων και απαξίωσης της πολιτικής.

Από τους βασικότερους λόγους που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και είμαστε χρεωμένοι για τις επόμενες αρκετές γενιές είναι πως το νόμιμο και ηθικό , το στην καλύτερη τιμή με την καλύτερη κατάρτιση δεν ίσχυει ούτε σε ανθρώπους ούτε σε έργα.

Διορίζονται οι φιλικά προσκείμενοι με αμφίβολα τυπικά προσόντα και απαξιώνονται οι ικανότεροι , έπειτα δημιουργείται ο γνωστός πολιτικός στρατος ώστε να διασφαλιστεί η επανεκλογή.

Και εδω είναι το ερώτημα , οι πιο πετυχημένες εταιρείες διοικούνται από ανθρώπους που διαχειρίζονται το χρήμα με φειδω και προσλαμβάνουν στελέχη και συνεργάτες με όσο το δυνατόν περισσότερα προσόντα, το ίδιο πράττουν όταν θέλουν να κάνουν μια επένδυση,πάνε στον καλύτερο με την καλύτερη τιμή, ποσό μακριά είναι αυτό από την πολιτική ζωή της χώρας μας? Γιατί ακόμα και τώρα δεν κοιτάζουμε στο παρελθόν και το άρμα του “δυνατού” φαντάζει πάντα το όχημα για οποίες μικρές επιδιώξεις μας, ξεχνώντας πως ο τρόπος που ξοδεύεται το δημόσιο χρήμα έχει άμεσο αντίκτυπο στους φόρους όλων μας;

Οι συνεχόμενες αναθέσεις σε συγκεκεριμενες εταιρείες, οι φωνές και αποχρώσεις περίεργων διαγωνισμών , στην μάχη της επανεκλογής , στην διατήρηση της εξουσίας πνίγονται εφ´οσον τα δελτία τύπου προπαγανδίζουν το μεγάλο και ισχυρό έργο που παράγεται με κάθε κόστος για τον καθένα μας, είτε με τις συντάξεις που περικόπτονται είτε με το ΦΠΑ που πήγε στο 24%.

Ποσό ακόμα μπορούμε να αντέξουμε με τέτοιες πολιτικές επιλογές θα δείξει.

 

26231484_1752651811426397_2666596933427585021_n.jpg

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Αργυρούλα, σε ευχαριστώ, του Σταύρου Θεοδωράκη
Παιχνίδι με την αλφάβητο από τον Κωστή Α. Μακρή
Παρατηρώντας τις Πρέσπες (μέρος 2ο), του Αλέξανδρου Μπέμπη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.