Αθλητικά/Αθλητισμό

Όταν θολώνει το μυαλό…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Ο Γιώργος Αρκουλής είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Πρόσφατα βιβλία του: Οι Πανιώνιοι δεν πλήττουν ποτέ-50 χρόνια παρασκήνιο” και “Εθνικός Πειραιώς: Ιστορία γράφουν και οι δεύτεροι”. Το βιβλίο του “Για τον Απόλλωνα που αγαπήσαμε” διατίθεται από το γήπεδο του Ριζούπολης «Γεώργιος Καμάρας», με ευθύνη του ΔΣ του ερασιτέχνη Απόλλωνα, αλλά και από ορισμένα επιλεγμένα βιβλιοπωλεία. Έχει ενταχθεί ως έργο, στο πλαίσιο του εορτασμού μνήμης για τα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης.

Γιώργος Αρκουλής

Βραδιά αθλητικού περιεχομένου χθες στα κανάλια, και η ταπεινότητά μου έκανε το λάθος να επιλέξει τον αγώνα για τον τίτλο του μπάσκετ από το κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, μολονότι -εγγυημένα- το μήτιγκ στίβου από το Όσλο (για την σειρά ντάϊαμον λιγκ) και η αναμέτρηση Ισπανίας – Ιταλίας για τον ημιτελικό του nations league στο ποδόσφαιρο, ήταν -ως μεταδόσεις- κλάση πιο ενδιαφέρουσες από το ματς Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ.

Τι το’ θελα!

Βλέποντας τις αθλιότητες με τους βανδαλισμούς και τα καπνογόνα στην εξέδρα, ντράπηκα για τους αρμόδιους οι οποίοι διαχρονικά -διάβολε- δεν είναι σε θέση να βάλουν τάξη στους αθλητικούς χώρους. Κι’ όταν λέμε «αρμόδιοι», θα βάλω στην ίδια μοίρα υπουργούς, υφυπουργούς, αστυνομικούς και φυσικά τους παράγοντες, οι οποίοι σφυρίζουν αδιάφορα όταν εισέρχονται στον χώρο -χωρίς έλεγχο- οπλισμένοι οι χούλιγκαν, αποφασισμένοι να στήσουν την δική τους «φιέστα», έτσι και η εικόνα του αγώνα δεν θα είναι της αρεσκείας τους. 

Τα γεγονότα είναι ήδη γνωστά: το ματς διακόπηκε δωδεκάμισι λεπτά πριν την λήξη του, με σκορ σαρωτικό υπέρ των Πειραιωτών (οι οποίοι στέφθηκαν πρωταθλητές). Σχεδόν γνωστό  θεωρείται (και) το αποτέλεσμα του πειθαρχικού ελέγχου που αναμένεται να ακολουθήσει, δηλαδή το γνωστό χάδι, που προκύπτει όταν ένοχοι είναι άνθρωποι προσκείμενοι στα μεγάλα κλαμπ της χώρας. 

Ντροπή για ό,τι συνέβη, και προκαταβολική απογοήτευση για τα μελλούμενα.

ΥΓ: το αστείο της θλιβερής ιστορίας είναι η επίκληση διαφόρων υπεύθυνων (από προέδρους μέχρι προπονητές, διάσημους αθλητές και φυσικά «χρωματισμένους» δημοσιογράφους…) οι οποίοι συνηθίζουν πριν από κρίσιμα παιχνίδια να ζητούν την βοήθεια των οπαδών τους, επισημαίνοντας την σημασία της μαζικής παρουσίας τους!! 

SHARE
RELATED POSTS
Ούτε το εργόσημο!, του Γιώργου Αρκουλή
Τι συμβαίνει στην Ριζούπολη;, του Γιώργου Αρκουλή
Απαγορεύεται η είσοδος… , του Γιώργου Αρκουλή 

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.