Αθλητικά/Αθλητισμό

Το Ευρωπαϊκό Κ2, είναι τουρνουά για κλάματα, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Ο Γιώργος Αρκουλής είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Πρόσφατα βιβλία του: Οι Πανιώνιοι δεν πλήττουν ποτέ-50 χρόνια παρασκήνιο” και “Εθνικός Πειραιώς: Ιστορία γράφουν και οι δεύτεροι”. Το βιβλίο του “Για τον Απόλλωνα που αγαπήσαμε” διατίθεται από το γήπεδο του Ριζούπολης «Γεώργιος Καμάρας», με ευθύνη του ΔΣ του ερασιτέχνη Απόλλωνα, αλλά και από ορισμένα επιλεγμένα βιβλιοπωλεία. Έχει ενταχθεί ως έργο, στο πλαίσιο του εορτασμού μνήμης για τα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης.

Γιώργος Αρκουλής

Αποφάσισα χθες από τις επτά το σούρουπο ως τα μεσάνυχτα να αφιερώσω τον χρόνοι μου σε δύο, υποτίθεται σημαντικά παιχνίδια του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου για παίκτες κάτω των 21 για δύο λόγους. Πρώτον, ήθελα να διακρίνω αν οι νεαροί ‘Αγγλοι θα υποτιμούσαν τους Τσέχους (λόγω της κλασικής υπεροψίας των «γαλαζοαίματων» όταν αντιμετωπίσουν κατώτερους αντιπάλους και δεύτερον, αν στο βραδινό ματς, Γαλλία και Ιταλία (που θεωρούνται μεταξύ των φαβορί για τον τίτλο) βγάζουν νέα φουρνιά, ικανή να συνεχίσει την γενναία παράδοση των χωρών τους.

Απογοητεύτηκα. Η Αγγλία -που τα χρειάστηκε για τα καλά- μπορεί να νίκησε 1-0, όμως δεν με έπεισε ότι είχε ανώτερη ομάδα από την αντίπαλό της. ‘Οσο για το κυρίως «πιάτο», εδώ μπορεί να γίνει μεγάλη συζήτηση για κάποια πραγματάκια που μου χάλασαν τη διάθεση και με οδήγησαν σε μερικά συμπεράσματα, που επιτρέψτε μου να τα καταθέσω.

Η ομάδα της Γαλλίας (που μπήκε στο τερέν με οκτώ μαύρους και μιγάδες -αυτό να το πάρετε ως διαπίστωση -έκπληξη, αφού σκέφτηκα ότι οι παλιές αποικίες Σενεγάλη, Γουαδελούπη, Μαρτινίκα κλπ. έχουν κάνει σημαντικές προόδους!), ήταν σε γενικές γραμμές καλύτερη τόσο σε ρυθμό όσο και σε ταχύτητες, συν το γεγονός ότι διέθετε ένα σπουδαίο τερματοφύλακα, ο οποίος φέρει το διάσημο επώνυμο Σεβαλιέ και ήταν ο κορυφαίος του ματς (και που θεωρώ πως είναι έτοιμος να διαδεχτεί τον Γιορίς).

Ωστόσο, δεν είμαι σίγουρος ότι (η Γαλλία) θα νικούσε (2-1) αν δεν υπήρχε στο γήπεδο ένας Ολλανδός διαιτητής, ο οποίος, δεν παίρνω όρκο, αλλά μου φάνηκε πως ήταν πεισματικά εχθρικός (για να μην πω ΣΤΗΜΕΝΟΣ), σε βάρος των Ιταλών. Πριν το δεύτερο -και νικητήριο- γκολ της Γαλλίας, προέκυψε πολύ χοντρό φάουλ σε βάρος Ιταλού μέσου, αλλά ο ρέφερι αντιμετώπισε τα παράπονα των Ιταλών με εχθρότητα και μορφασμούς κατά των αδικημένων, που σπάνια προκύπτουν στο άθλημα.

Και ενώ οι φουκαράδες οι γείτονές μας προσπαθούσαν να ισοφαρίσουν, κατάφεραν να το πετύχουν. Η μπάλα πέρασε φανερά την γραμμή, ένας αμυντικός έδιωξε μέσα από τα δίχτυα, όμως ο  διαιτητής απέδειξε ότι…δεν αντελήφθη τίποτα, και συνέχισε την αλητεία του.

Παρατήρηση πρώτη: 

Αυτός ο διαιτητής βρήκε σύμμαχο για την άθλια συμπεριφορά του σε βάρος των Ιταλών, από την απουσία του ηλεκτρονικού ελέγχου. Βλέπετε,  η αμαρτωλή UEFA, έχει απαγορεύσει την παρουσία του VAR στο εν λόγω τουρνουά!

Παρατήρηση δεύτερη:

Ο νεαρός (;) συνεργάτης της ΕΡΤ 3, δεν είμαι σίγουρος ότι θα αγγίξει υψηλές επιδόσεις στην καριέρα του, αν συνεχίσει να μην παίρνει θέση, περιγράφοντας εικόνες τόσο φανερά αντικανονικές. Αρκέστηκε στο νικητήριο γκολ των Γάλλων να ψελλίσει «Οι Ιταλοί ζήτησαν φάουλ», χωρίς -ο ίδιος- να πάρει θέση και να ενημερώσει χωρίς φόβο για το φάουλ. Φυσικά, συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο του «δεν ξέρω – δεν είδα», αντιμετώπισε και την φάση της ισοφάρισης των Ιταλών, λέγοντας: «Οι Ιταλοί υποστηρίζουν ότι η μπάλα πέρασε»!! 

Πάλι καλά που η μπάλα δεν «τρύπησε» το διχτάκι!

Συμβουλή προς τους παίκτες στοιχημάτων: σκεφθείτε καλά πριν ποντάρετε στο εν λόγω τουρνουά, που δεν έχει VAR και οι διαιτητές προέρχονται από την ομίχλη.

Συμβουλή και προς τους παράγοντες-προπονητές των ελληνικών ομάδων που θα δοκιμάσουν σύντομα την τύχη τους στα νέα Κύπελλα Ευρώπης. Αν τους ορίσουν τον χθεσινό διαιτητή από την Ολλανδία, ας λάβουν τα μέτρα τους. Ο χθεσινός αγώνας υπάρχει σε βίντεο για να αντιληφθούν τα…ανθρώπινα λάθη του! Ονομάζεται Λίντχουτ (Lindhout).

 

SHARE
RELATED POSTS
Ιταλοί στην Ελλάδα: μια πονεμένη ιστορία, του Γιώργου Αρκουλή
Υπόκλιση στον Ράσφορντ, του Γιώργου Αρκουλή
Δύσκολο ρεπορτάζ το αθλητικό, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.