Πόρτα στις Εκλογές

Και τα αδέσποτα στην κάλπη…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

 

Καιρού επιτρέποντος (που έλεγαν οι παλαιοί φιλόλογοι) το σημερινό μου σημείωμα θα είναι (προ)εκλογικό. Ευτυχώς, Κυριακή αργά, το μισό της αγωνίας μας (που λέει ο λόγος…) θα έχει πάρει τον δρόμο της Ιστορίας, ενώ το άλλο μισό θα μας απασχολεί ως την επόμενη 25 του μήνα, που θα έχουν βγει τα μαχαίρια για την Ευρωβουλή και το μέλλον των κομμάτων στην ψωροκώσταινα.

 

Παρά την παγωνιά χθες μετά το σούρουπο στο Λεκανοπέδιο, βρέθηκα σε προεκλογική συγκέντρωση υποψήφιου δημάρχου, ο οποίος ήταν άρχοντας πριν από 3,5 χρόνια αλλά είχε ηττηθεί από ένα κομματικό στέλεχος του ΠαΣοΚ, που βρέθηκε στην συγκεκριμένη πόλη ‘από το πουθενά’ και νίκησε χάρη στην κλασική πριμοδότηση της Χαριλάου Τρικούπη και των στοών της τότε εξουσίας.

 

Ο απερχόμενος δήμαρχος, ήδη έχει αφήσει στην Πόλη βασικά την αλαζονεία του, την έπαρση και την δυναμική που απορρέει, προφανώς, από το βιογραφικό του. Να το εξηγήσω: πρόκειται για ένα βιογραφικό σχεδόν χιλίων πεντακοσίων λέξεων, μέσα στο οποίο περιγράφονται αναλυτικά οι άφθονοι διορισμοί και οι ‘καρέκλες’ που έχει ζεστάνει ο εν λόγω ανύπαρκτος δήμαρχος. Το διαβάζεις και σκέφτεσαι: καλά, ο μπαγάσας μια ζωή είναι κρατικοδίαιτος; Χάλασε ο κόσμος να κερδίσει με την εργασία του μερικά ένσημα;

 

Επανέρχομαι στην χθεσινή παγωνιά και στην ομιλία του βασικού διεκδικητή του εν λόγω Δήμου που είναι από τους μεγάλους (μετά την Αθήνα, τον Πειραιά, την Καλλιθέα και το Περιστέρι). Ο ομιλητής αυτός, αντίθετα με τον απερχόμενο δήμαρχο δεν υπήρξε ποτέ κρατικοδίαιτος, έχει πτυχίο, τεχνικό γραφείο και το μάτι του δεν γυαλίζει – δείχνει χορτασμένο!

 

Μόνο που από το πάθος του να επιστρέψει ως επικεφαλής στον Δήμο, πήρε φόρα και δεσμεύτηκε για μια σειρά έργων και κινήσεων, που απαιτούν όχι πέντε χρόνια θητείας αλλά εικοσαετία. Υποσχέθηκε μέχρι ότι θα δώσει αγώνα ώστε όλοι οι δημότες να αποκτήσουν φιλοζωϊκή συνείδηση!

 

Αντε να χαρούν λίγο τα’ αδέσποτα της περιοχής!

 

ΥΓ: Με τις ευχές μου για καλή κάλπη, ας μου επιτραπούν δυο λόγια για την φίλη Τζωρ-Τζίνα, αυριανή προϊσταμένη ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Εκείνη την γνωρίζω ήδη καλά και πιστεύω πως θα σκίσει. Για τον Μαχαιρίδη, ακούω και διαβάζω καλά λόγια. Γερά λοιπόν! Και με τη νίκη!

 

 

Γιώργος Αρκουλής

SHARE
RELATED POSTS
Ώδυνεν όρος και έτεκεν… ξεροπόταμο, του Χρήστου Μαγγούτα
Το χρώμα των εκλογών, της Τζίνας Δαβιλά
«Το Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη!, του Γιάννη Σιδέρη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.