Πόρτα στην Πολιτική

Ευρωβουλή-Κ.Αρβανίτης: Η Ελλάδα στο Μικροσκόπιο της Κομισιόν για τα Θέματα Ενημέρωσης – Ο Μητσοτάκης Εκθέτει Διεθνώς τη Χώρα

Spread the love

 Ο Κώστας Αρβανίτης  είναι Δημοσιογράφος, Ευρωβουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Η Ελλάδα στο Μικροσκόπιο της Κομισιόν για τα Θέματα Ενημέρωσης – Ο Μητσοτάκης Εκθέτει Διεθνώς τη Χώρα

Ούτε τα εθιμοτυπικά χαμόγελα στη φωτογραφία με την κυρία Γιούροβα, ούτε οι επιτηδευμένα διπλωματικές διατυπώσεις στην ανακοίνωση της Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα: οι πρακτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχουν φέρει την Ελλάδα στο μικροσκόπιο των Ευρωπαϊκών θεσμών για θέματα Ποιότητας και Ελευθερίας της Ενημέρωσης, θέματα κεντρικά για το Κράτος Δικαίου.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως εκ μέρους της Επιτρόπου στο τραπέζι τέθηκαν όλα τα θέματα για τα οποία έχουν ήδη ασκήσει δημόσια κριτική ελληνικές αλλά και διεθνείς δημοσιογραφικές ενώσεις, αλλά και θέματα που έχουν αποτελέσει αντικείμενο σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης στο εσωτερικό της χώρας, όπως τα κριτήρια με τα οποία κατανεμήθηκαν κρατικά κονδύλια σε ΜΜΕ (φυσικά όλοι καταλαβαίνουμε πως πρόκειται για τη διαβόητη «Λίστα Πέτσα», που τώρα ήρθε η ώρα να κάνει και… διεθνή καριέρα, εκθέτοντας τη χώρα μας).

Η (μη) πρόοδος στις έρευνες για τη δολοφονία Καραϊβάζ, οι ντροπιαστικές επιδόσεις της Ελλάδας στη διεθνή κατάταξη των Reporters Without Borders (RSF), τα ποινικά γονατογραφήματα περί παραπληροφόρησης, αλλά και ο τρόπος διοίκησης του Εθνικού πρακτορείου Ειδήσεων είναι μερικά μόνο από τα ζητήματα που τέθηκαν από την Ευρωπαία Αξιωματούχο, γεγονός που αν μη τι άλλο επιβεβαιώνει όλους όσοι σταθερά επιμένουμε να αναδεικνύουμε με θεσμικές παρεμβάσεις και τεκμηρίωση το γεγονός πως στη χώρα μας υπάρχει ζήτημα Ποιότητας και Ελευθερίας της Ενημέρωσης, ζήτημα που δημιουργεί η πολιτική Μητσοτάκη.

Ωστόσο, ούτε η σημερινή συνάντηση στις Βρυξέλλες, ούτε η επικείμενη Έκθεση της Κομισιόν για το Κράτος Δικαίου στα κράτη μέλη της ΕΕ μπορούν να σταματήσουν την κατρακύλα στην οποία έχει οδηγήσει τη χώρα μας η ακραία δεξιά πολιτική Μητσοτάκη.

Η κυβέρνηση, σε περιδίνηση αποδρομής και αυταρχισμού, δεν μπορεί πια να κρύψει ούτε από τους εταίρους της χώρας τα αδιέξοδα που οι πολιτικές της προκαλούν. Η μόνη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει στον τόπο είναι να συντομεύσει τον βίο της και να διεκολύνει την ομαλή πολιτική αλλαγή που τόσο ανάγκη έχει η χώρα.

Το συντομότερο δυνατό.

Δήλωση του ευρωβουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΠΣ / The Left & μέλους της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ε/Κ, Κώστα Αρβανίτη, για τη συνάντηση της Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βέρα Γιούροβα, με τον Υφυπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου

Βαλέτα– 24 Μαΐου 2022

SHARE
RELATED POSTS
Ο λευκός ελέφαντας και το ΕΣΥ, του Πάνου Μπιτσαξή
Ηλίας Καραβόλιας
H καταστροφική εμμονή με την απορρύθμιση, του Ηλία Καραβόλια
Χαράλαμπος Κόκκινος: θετική ανταπόκριση της παράταξης “Πνοή Δημιουργίας” στη Μεσαιωνική Πόλη Ρόδου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.