Ανοιχτή πόρτα

«Πριονίζοντας ξύλα»* στο δικαστήριο! – Trump “Sawing logs” in Manhattan Criminal Court!🪵, του Γιώργου Σαράφογλου-by George Sarafoglou

Spread the love

Ο Γιώργος Σαράφογλου είναι σκιτσογράφος-γελοιογράφος και επιχειρηματίας. Διαβιεί στην Νέα Υόρκη. George Sarafoglou is a political cartoonist and businessman. He lives in New York City.

* αμερικανικός ιδιωματισμός για κάποιον που κοιμάται και ροχαλίζει!
——————


Την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησε η δική του Τραμπ για τα χρήματα που πλήρωσε την πορνοστάρ Stormy Daniels για να μην δημοσιεύσει την σχέση τους.

Η πληρωμή των $130 χιλ. έγινε το 2016 κατα την προεκλογική του εκστρατεία για πρόεδρος και ασφαλώς μια τέτοια είδηση τότε θα εκτροχίαζε την υποψηφιότητα του και ασφαλώς και τον γάμο του διότι η σχέση με την Stormy ήταν το 2006 κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης της Melania με τον μικρό τους γιο  Barron.

Την ίδια εποχή διατηρούσε και μια άλλη σχέση με ένα μοντέλο του Playboy την Karen McDougal την οποία επίσης πλήρωσε και η οποία επίσης θα καταθέσει μαζί με την Stormy.

Η υπόθεση έφθασε εδώ που έφθασε όχι γιατί πλήρωσε για να σκεπάσει τα ίχνη της απιστίας του αλλά επειδή τα χρήματα που χρησιμοποίησε προσπάθησε να τα συγκαλύψει δικαιολογόντας τα ως επαγγελματικά έξοδα.

Αυτό καθαυτό είναι σοβαρό ποινικό αδίκημα, αλλά για τον εισαγγελέα όχι αρκετό, οπότε του επιφόρτωσε και την κατηγορεία της παρέμβασης στην ψηφοφορία διότι απέκρυψε εσκεμμένα πληροφορίες από τους ψηφοφόρους που αν τις γνώριζαν θα του έβλαπταν τις πιθανότητες εκλογής του.

Όλη την περασμένη εβδομάδα λοιπόν ήταν παρών ο Τραμπ στο δικαστήριο όπου γινόταν η επιλογή ενόρκων.
Κατά την διάρκεια αυτών των διαδικασιών κάπου-κάπου τον έπαιρνε ο ύπνος όπου κάποιες φορές λαγοκοιμότανε κι άλλες πάλι…ροχάλιζε!

Τελικά η επιλογή 12 ενόρκων και 6 αναπληρωματικών ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή και σήμερα Δευτέρα 22 Απριλίου αρχίζει κανονικά η δίκη η οποία υπολογίζεται να κρατήσει γύρω στις 6 εβδομάδες.

For the record είναι πρώτη φορά που ένας πρώην αμερικανός πρόεδρος δικάζεται για ποινικά αδικήματα!
Εάν καταδικαστεί, εκτός από το ρεζιλίκι η ποινή μπορεί να φέρει και φυλάκιση! Ίδωμεν!

SHARE
RELATED POSTS
Η ταινία “Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι” και το Άστρο της Βηθλεέμ, της Τζίνας Δαβιλά
Γιώργος Αρκουλής
“Η παράσταση που αγάπησα”, του Γιώργου Αρκουλή
Συλλυπητήριο μήνυμα του κ. Μανώλη Γλυνού για την απώλεια της Μαρίας Κυρίτση, μητέρας του Δημάρχου Κω

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.