Πόρτα - Η Αλεξάνδρα και οι άλλοι

Κόλιν Φέρθ: Ένας γνήσιος Άγγλος τζέντλεμαν, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου

Spread the love

Μόνο στη Ρόδο

Αποστόλου Παύλου 50, Βενετοκλέων, 

Pane di capo: Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ), Λεωφόρος Κρεμαστής & «Πηγές Καλλιθέας»

Αλεξάνδρα Καρακοπούλου

Ο υπέροχα φλεγματικός Άγγλος ηθοποιός Κόλιν Φέρθ γεννήθηκε στο Γκρέισοτ της Αγγλίας, στις 10 Σεπτέμβρη του 1960. Ο Ήλιος του έλαμψε στο οργανωτικό ζώδιο της Παρθένου και ο Ωροσκόπος του στο μυστικοπαθές ζώδιο του Σκορπιού, ένας αρκετά ενδιαφέρον συνδυασμός. Η ακτινοβολία του, η αρρενωπή αλλά και η λεπτεπίλεπτη παράλληλα κορμοστασιά του προδίδουν έναν άντρα που ξέρει να στέκεται σε όλες τις περιπτώσεις. Οι γονείς του ήταν ακαδημαϊκοί, καθώς δίδασκαν Θεολογία και Ιστορία. ‘Έχει δυο αδέρφια τον Τζόναθαν και την Κειτ, από τα οποία μόνο ο αδερφός του μοιράστηκε τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες.

Με Σελήνη στον σταθερό Ταύρο στον 7ο Οίκο, στο σπίτι των διαπροσωπικών σχέσεων, δεν θα μπορούσε παρά να έχει πρακτική φύση και ανάγκη για άμεση επικοινωνία με αυτούς που επιλέγει να κάνει σχέση, φιλική ή προσωπική. Ο Κόλιν παντρεύτηκε σχετικά γρήγορα το 1989 την ηθοποιό Μεγκ Τίλι, με την οποία έκανε έναν γιο και έμειναν μαζί για 5 χρόνια. Εδώ και περίπου 15 χρόνια είναι παντρεμένος με την Ιταλίδα παραγωγό Λίβια Γκουλιόλι με την οποία έχει 2 παιδιά. Θα έπρεπε να μάθει να δέχεται τις αλλαγές στην ζωή του σε διαπροσωπικό επίπεδο. Το μεγάλο του στοίχημα θα ήταν να αποδεχτεί ολοκληρωτικά τον εαυτό του και να τον βρει μέσα από αυτές.

Τα πρώτα τέσσερα χρόνια της ζωής του τα πέρασε στην Νιγηρία. Μετά επέστρεψαν οικογενειακώς στην Αγγλία όπου μπήκε με το ζόρι σε αυστηρή σχολική ρουτίνα, κάτι που τελικά δεν τον ενδιέφερε καθόλου. Ήδη στα εφηβικά του χρόνια είχε αποφασίσει πως θέλει να γίνει ηθοποιός.

Αφού έκανε διάφορα καλλιτεχνικά πειράματα και μελετούσε σκληρά για 3 χρόνια, δουλεύοντας παράλληλα στο τμήμα της γκαρνταρόμπας του Εθνικού Θεάτρου στο Λονδίνο, κατάφερε να κερδίσει πρωταγωνιστικούς ρόλους. Με την Αφροδίτη στο καλαίσθητο ζώδιο του Ζυγού η προσωπικότητά του είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις τέχνες, την ομορφιά και την δικαιοσύνη. Άνθρωποι με αυτή την υπέροχη όψη χρησιμοποιούν τα καλλιτεχνικά τους ταλέντα για να τους προσέξουν.  Έτσι τον πρόσεξε ένας κυνηγός ταλέντων και η πολυπόθητη αρχή έγινε με τον ρόλο του Γκυ Μπένετ στο Another Country ( 1981).

Το μεσουράνημά και ο Ήλιος του στον 10ο Οίκο στο λαμπερό Λιοντάρι ήδη «φώναζε» πως αυτός ο άνθρωπος δεν θα σταματούσε πουθενά για να επιτύχει μια δυνατή καριέρα και να αποκτήσει την θέση που επιθυμούσε στην κοινωνία, στα επαγγελματικά του. Πληροί όλα τα χαρακτηριστικά της όψης αυτής, κάτι που διαφαίνεται από την πολύ επιτυχημένη του καριέρα και την αρκετά σεβαστή του προσωπικότητα στο καλλιτεχνικό στερέωμα.

Δεν του λείπει βέβαια και το γνωστό «μαύρο» αγγλικό χιούμορ, με τον επικοινωνιακό Ερμή στο εξίσου «αυστηρό» ζώδιο της Παρθένου, κάτι που παρατηρεί κανείς σε διάφορες δηλώσεις του κατά καιρούς. Κάποια στιγμή είπε στους δημοσιογράφους πως η πασίγνωστη κλασική Αγγλίδα συγγραφέας Τζέιν Ώστιν συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στις σημαντικότερες γυναίκες της ζωής του, μαζί με την μητέρα και την γυναίκα του, αφού λατρεύτηκε από το κοινό για την ερμηνεία του Φιτζγουίλιαμ Ντάρσι στο πολύ γνωστό «Περηφάνια και Προκατάληψη».

Παίζοντας βέβαια τον Μάρκ Ντάρσι στο «Ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς» έγινε το μεγάλο «μπαμ» στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ο τυχερός Δίας του δίνει ώθηση σε ό,τι έχει να κάνει με οικονομικά, με θέματα σπιτιού και ασφάλειας κάτι που φαίνεται πως έχει πετύχει μέχρι τώρα στην ζωή του.

Το 2011 εκπλήρωσε ένα μεγάλο του όνειρο και βραβεύθηκε με το Όσκαρ Α΄ανδρικού ρόλου για τον ρόλο του ως Βασιλιάς Γεώργιος ο 6ος στην ταινία «ο λόγος του Βασιλιά». Εμείς θα συνεχίζουμε να τον απολαμβάνουμε και να τον θαυμάζουμε σε κάθε του ρόλο…

Χρόνια Πολλά !!!

 

SHARE
RELATED POSTS
Alexandra Karakopoulou - Zisser
Νέα Σελήνη – Νέα χρονιά, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ
Πριγκίπισσα Νταϊάννα: ζωή γεμάτη δράμα, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου
Ο Δίας στον Λέοντα. Η όψη που μετράει, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.