Πόρτα - Η Αλεξάνδρα και οι άλλοι

Πιρς Μπρόσναν, ένας και να καίει!, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου

Spread the love

Αλεξάνδρα Καρακοπούλου

Πιρς Μπρόσναν / ένας και να καίει!

  GREEK RESTAURANT – NEW YORK 253-17 NORTHERN BLVD

Ο ακαταμάχητα γοητευτικός Πιρς Μπρένταν Μπρόσναν γεννήθηκε στις 16 Μαϊου 1953, στην Ντρογκέντα της Ιρλανδίας. Με τον Ήλιο του να λάμπει στον σταθερό, ηδονιστή Ταύρο και τον Ωροσκόπο να του δίνει ακόμη περισσότερο φως στον φλογερό, εντυπωσιακό Λέων, πώς θα μπορούσε αυτός ο άντρας να περάσει απαρατήρητος;

Παρά το «άστρο» του, η ζωή δεν έστρωσε τον δρόμο του με ροδοπέταλα. Ο πατέρας του εγκατέλειψε την οικογένεια όταν ήταν μωρό και η μητέρα του έλειπε συνεχώς και για μεγάλα χρονικά διαστήματα λόγω δουλειάς στο Λονδίνο. Ο παππούς και η γιαγιά γρήγορα έγιναν οι «αντικαταστάτες» γονείς και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχει πολύ «μπερδεμένα» οικογενειακά πρότυπα. Με Σελήνη στον ευαίσθητο Καρκίνο, ο συναισθηματικός του κόσμος ήταν πάντα λίγο παραπάνω «ανοιχτός» στα ερεθίσματα του περιβάλλοντός του και η οικογένεια ή η αίσθηση της δικής του οικογένειας θα έπαιζε πολύ σημαντικό ρόλο στην ζωή του.

Αφού εγκατέλειψε το σχολείο στα 16 του, γράφτηκε στην ξακουστή σχολή Central Saint Martins College of Art and Design στο Λονδίνο με την επιθυμία να γίνει ζωγράφος. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό και έτσι αφού δούλεψε για λίγο σε ένα τσίρκο, σπούδασε στο Drama Centre London όπου τον κέρδισε τελικά η ηθοποιία.

Η αισθησιακή Αφροδίτη στον αυθόρμητο Κριό, του χάρισε σίγουρα αυτή την έντονη ακτινοβολία και το πάθος για έρωτα όποιο και αν είναι το κόστος. Εξάλλου αυτό αποτέλεσε και ένα τραγικό κομμάτι στην βιογραφία του αγαπημένου πρωταγωνιστή. Με την πρώτη γυναίκα του Κασσάνδρα Χάρις έμειναν μαζί μέχρι και τον θάνατό της το 1991, αφού έδωσε σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Μαζί έχουν έναν γιο, ενώ ο Πιρς υιοθέτησε τα δυο παιδιά της από τον πρώτο της γάμο. Δυστυχώς όμως, σε ένα από τα πολύ άσχημα παιχνίδια που παίζει η μοίρα, πέθανε η κόρη το 2013 από την ίδια ασθένεια με την μητέρα της. Η ζωή του έδωσε όμως μια δεύτερη ευκαιρία και έτσι ξαναβρήκε την ευτυχία στο πρόσωπο της Κίλι Σέι Σμιθ με την οποία έχει δυο γιούς, τον Ντίλαν και τον Πάρις.

Το 1982 είχε ήδη εγκατασταθεί στην Αμερική όπου και έγινε γνωστός από την αστυνομική σειρά Remington Stelle στο NBC. Ακολούθησαν και άλλοι ρόλοι στο σινεμά που τον έκαναν πια πάρα πολύ γνωστό, αλλά αυτό που ανέβασε την δημοτικότητα στα ύψη ήταν ο ρόλος του μυθικού πράκτορα 007 Τζέιμς Μποντ. Ο Πιρς Μπρόσναν τον υποδύθηκε τέσσερις φορές (Golden Eye, Tomorrow never dies, The world is not enough, Die another day) και έμεινε στην ιστορία ως ο πιο (αντικειμενικά) όμορφος Μποντ όλων των εποχών…

Ο δυναμικός πλανήτης Άρης στους επικοινωνιακούς Διδύμους του χάρισε πνευματική ενέργεια και ιδέες που θα τον έκαναν να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Μέσα από όλες τις έντονες και ακραία δύσκολες περιπέτειες που είχε στην ζωή του μέχρι σήμερα, ποτέ δεν έχασε το κουράγιο του και την αγάπη του για την ηθοποιία. Με τον εξίσου επικοινωνιακό Ερμή στον σταθερό Ταύρο, το μυαλό του παραμένει ήρεμο και σταθερό ακόμη και στις πιο θανάσιμες «φουρτούνες».

Ο ίδιος είχε πει χαρακτηριστικά σε μια συνέντευξή του «δεν βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο, πιστέψτε με, το σκοτεινό, μελαγχολικό Ιρλανδέζικο μαύρο σκυλί κάθεται δίπλα μου από καιρό σε καιρό».

 

SHARE
RELATED POSTS
Αθηνά Ωνάση: η «χρυσή», μελαγχολική κληρονόμος, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου
Ποιος είναι ο Αλέξης Τσίπρας, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου
Οι εκλείψεις του Απρίλη, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.