Ανοιχτή πόρτα

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: «Οι φωτιές μπορεί να περιμένουν», του Δημήτρη Κατσούλα

Spread the love

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

«Δεν είναι Άνοιξη τούτη εδώ, κατακαλόκαιρο μπορείς να το πεις ή στην καλύτερη των περιπτώσεων …,άντε αρχές Ιουνίου για να μη σας αποπροσανατολίσω». Τάδε έφη ο Βασίλειος Κικίλιας, Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας όταν πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ (βλέπε www.zougla.gr, διότι τα υπόλοιπα Μέσα  έχουν ριφθεί στην μάχη της αντικειμενικής Ενημέρωσης προβάλλοντας τις Κυβερνητικές επιτυχίες του Επιτελικού Κράτους Μητσοτάκη & Σια), όταν πληροφορήθηκε ότι τόσο το Λασίθι Κρήτης είχε παραδοθεί στις φλόγες προ διημέρου και ακόμα σιγοκαίει, ακολουθώντας οι περιοχές: Μεσσηνία, Ηλεία, Μαρκόπουλο Αττικής, Θάσος, Φθιώτιδα, Πιέρια όρη κι ένας Μεγαλοδύναμος γνωρίζει πού ακόμα ευρίσκονται εν εξελίξει.  

Δηλώνει πάντως πανέτοιμος με τις πυροσβεστικές και τις αντλίες του, μα καθόλου δεν ανησυχεί ανεξάρτητα του ότι αρκετοί από τους συμπολίτες μας καταφεύγουν προς τις θάλασσες, έχοντας πραγματοποιήσει τουλάχιστον το δεύτερο μπάνιο τους. Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα εν αντιθέσει με την Βόρειο Ιταλία όπου η αύρα των Άλπεων μας υπενθυμίζει – τουλάχιστον από τις 16:00 και μετά – να ρίξουμε απαραιτήτως κι ένα σκουτί επάνω μας. 

Κάθε πράμα στον καιρό του – ή στην εποχή του καλύτερα – προκειμένου να συμβαδίσουμε με την άποψη του Υπουργού, και οι μάνικες το Καλοκαίρι, δηλώνει ο Κλιματικής Κρίσης (και αλλαγής) Υπουργός, κι αυτό εμάς μας αναπτερώνει. 

Μάριον, άλλη φορά σε παρακαλώ μη μου πεις: «Δημήτρη, ρίξε ζακέτα πάνω σου, αναίσθητος είσαι παιδάκι μου και δεν γροικάς την αποψινή πούντα που κατεβαίνει από τις Άλπεις; Πού νομίζεις ότι ζεις;, Μήπως στην παραλία της Βέργας Μεσσηνίας όπου τέτοιο μήνα σαν αυτόν με κυνηγούσες γύρω από το Καστράκι της Βέργας και με ‘ριχνες στα χορτάρια;… Ο υπουργός σου στην Ελλάδα μπορεί να επιμένει ότι ‘οι φωτιές μπορεί να τον περιμένουν’, σ’ εμάς όμως στιγμή δεν περισσεύει γιατί τον Αύγουστο μας αναμένει ένα άνευ προηγουμένου καυτό Καλοκαίρι στην Ελληνική Επαρχία που τόσο, μα τόσο πολύ νοσταλγώ και την ευχαριστώ συνάμα».

 

SHARE
RELATED POSTS
Μια ταινία για το θαύμα του Πανορμίτη – Δείτε το trailer
Περί γραφίδος, του Νίκου Βασιλειάδη
Οστικές Άκανθες…όχι της πτέρνας! Foot Bone Spurs?…not!, του Γιώργου Σαράφογλου, by George Sarafoglou

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.