Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Γιορτινές Μελωδίες & Χορογραφίες-Χριστουγεννιάτικο BAZAAR στο “Ροδίων Παιδεία”

Spread the love

 Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Θεατρικές Παραστάσεις

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023, τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» σας προσκαλούν σε ένα μοναδικό θέαμα με χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου των Εκπαιδευτηρίων, «ΡΟΔΙΩΝ Άθλησις». Μαθήτριες, μαθητές  και εκπαιδευτικοί σάς υποδέχονται για να απολαύσετε γιορτινές μελωδίες, εμπνευσμένες θεατρικές παραστάσεις, χορογραφίες και χριστουγεννιάτικο Bazaar με κατασκευές, φτιαγμένες από τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων. Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» και φέτος θα υποδεχτούν τους φίλους τους για να αποχαιρετίσουν το 2023 και να υποδεχτούν τον νέο χρόνο με θετική διάθεση!

Ένα γεμάτο εκπλήξεις πρόγραμμα περιμένει τους επισκέπτες από νωρίς το απόγευμα: 

16:30 

«Το ρολόι του Αϊ-Βασίλη» 

Θεατρική Παράσταση μαθητών Νηπιαγωγείου και Παιδικού Σταθμού.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με τη θεατρική παράσταση του Νηπιαγωγείου «Το ρολόι του Αϊ-Βασίλη», σε θεατρικό σενάριο και διασκευή του Όμηρου Γιαννά, από το ομώνυμο παραμύθι της Βασιλικής Μαύρου. Οι μαθήτριες και οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Παιδικού Σταθμού, προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να βουτήξουν στη χρυσόσκονη της χριστουγεννιάτικης παράστασής τους.

Η παραμονή των Χριστουγέννων πλησιάζει κι εμείς θα ταξιδέψουμε μακριά, πολύ μακριά… Και θα βρεθούμε πού αλλού; Μα, φυσικά στο χωριό του Αϊ-Βασίλη. 

Τώρα, εσείς φαντάζεστε πως εκεί όλα λειτουργούν «ρολόι», μα δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι έτσι. Γιατί; Σκύψτε να σας πω! Τα ξωτικά είναι δυσαρεστημένα και αρνούνται να ολοκληρώσουν τα παιχνίδια. Οι καλικάντζαροι είναι έτοιμοι να καταστρέψουν τα Χριστούγεννα, γιατί δύο χειροτέχνες ξωτικά τούς προδίδουν το μυστικό του μαγικού ρολογιού, ένα μυστικό που λύνει το μυστήριο, το οποίο καλύπτει τον τρόπο με τον οποίο ο Αϊ-Βασίλης προλαβαίνει να μοιράσει τα δώρα. 

Το πετράδι του ρολογιού σπάει και ο χρόνος αρχίζει να μετράει, τίποτα δε θα είναι στην ώρα του, η μαγεία χάθηκε. 

Αλήθεια, τα Χριστούγεννα μπορούν να υπάρξουν μόνο από τη λάμψη ενός πετραδιού στο ρολόι του χρόνου ή μήπως όχι; Τη συνέχεια της ιστορίας θα παρακολουθήσετε επί σκηνής.

 Η παράσταση των παιδιών θα επενδυθεί με τις μελωδίες του κ. Γιάννη Χατζή, και τη χορογραφία μπαλέτου «Τα Αγιοβασιλάκια», υπό την καθοδήγηση της κ. Ναταλί Σέρβου. 

19:00

«Στροβιλίζοντας στα Χριστούγεννα με τα μάτια της αγάπης» Θεατρική παράσταση μαθητών Δημοτικού Σχολείου 

Τη γιορτινή ατμόσφαιρα θα συμπληρώσει η θεατρική παράσταση της Α’ και Β’ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», «Στροβιλίζοντας στα Χριστούγεννα με τα μάτια της αγάπης», μια χριστουγεννιάτικη σύνθεση σε σενάριο της κ. Ρένας Ορφανού, με τη συμμετοχή του Θεατρικού Ομίλου των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». 

Ένας μεγάλος πράσινος κάμπος που έφτανε εκεί που φτάνει το μάτι σου και πιο πέρα. Στη μέση του έστεκε μόνο του ένα δέντρο με γερό κορμό, δυνατά κλαδιά, πυκνό φύλλωμα και βαθιές ρίζες. Συχνά, οι άνθρωποι κοντοστέκονταν και θαύμαζαν την ομορφιά του. Αλλά συνέχιζαν τον δρόμο τους. Αυτό το δέντρο ήταν που έκανε εκείνον τον κάμπο ιδιαίτερο. Κι αυτό που έκανε εκείνο το δέντρο ξεχωριστό ήταν η μοναξιά του.

Οι εποχές περνούσαν, το δέντρο προσαρμοζόταν στις αλλαγές. Κάμπιες, πεταλούδες και πλήθος ανθρώπων διασπούσαν περιστασιακά τη μοναξιά του δέντρου. Κι έτσι ο καιρός περνούσε… Αλλά ήρθε μια μέρα που όλα άλλαξαν, ένα  πουλάκι, ήρθε από το πουθενά και κάθισε στα κλαδιά του δέντρου. Άρχισαν να μιλούν: «Δηλαδή, δεν έχεις φύγει ποτέ από εδώ;».
Όχι, το δέντρο είχε ρίζες, δεν είχε φύγει ποτέ από εκείνο τον κάμπο.
Το πουλί όμως είχε φτερά, μπορούσε να πηγαίνει παντού. «Έχω μια καλή ιδέα», σκέφτηκε το πουλί. «Ό,τι βλέπω και μαθαίνω, θα έρχομαι να σου το διηγούμαι…». Θα είναι αρκετό κάτι τέτοιο; Θα καταφέρει το πουλί να «ταξιδέψει» το δέντρο; Γίνεται τα πουλιά να έχουν ρίζες και τα δέντρα να πετάνε;

Την παράσταση θα πλαισιώσουν η μαθητική χορωδία του Σχολείου και τα μουσικά σύνολα υπό τη διεύθυνση του εκπαιδευτικού κ. Γιάννη Χατζή. Οι κινητικοί αυτοσχεδιασμοί και το βαλς των μαθητριών και μαθητών της ΣΤ΄ Δημοτικού θα πραγματοποιηθούν υπό την καθοδήγηση της κ. Μαρίας Λεβέντη. 

16:30 – 21:00    

Χριστουγεννιάτικο Bazaar των μαθητριών και των μαθητών των εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Οι μαθήτριες και οι μαθητές του Δημοτικού, του Γυμνασίου και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου διοργανώνουν με πολλή αγάπη ένα μοναδικό “Bazaar” με ποικίλες χριστουγεννιάτικες δημιουργίες. Οι πρωτότυπες δημιουργίες αποτυπώνουν τη φαντασία κάθε παιδιού, που βιώνει το μοναδικό πνεύμα των Χριστουγέννων. Γιορτινά πορτρέτα, πρωτότυπες γιρλάντες, χριστουγεννιάτικες κούπες, κρεμαστές κλειδοθήκες, μοναδικά διακοσμητικά κουτιά, δημιουργικοί καθρέφτες, πρωτότυπα ρολόγια τοίχου, εμπνευσμένοι καμβάδες, εναλλακτικά κασπώ και μυρωδάτες  κανέλες εκφράζουν τη φαντασία κάθε μαθήτριας και κάθε μαθητή. Τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα θα συμπληρώσουν γευστικά εδέσματα και γλυκά φτιαγμένα από τους γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου. Οι γευστικές επιλογές θα  εμπλουτιστούν με εορταστικά πιάτα, τα οποία θα επιμεληθεί ο Όμιλος Μαγειρικής των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», υπό την καθοδήγηση του “Chef” του εστιατορίου “Rest Point” του Σχολείου. 

Τα έσοδα από το φετινό χριστουγεννιάτικο “Bazaar” θα διατεθούν για την υποστήριξη των στόχων της «Φλόγας», του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική ασθένεια. Από το 1982 η «Φλόγα» φωτίζει και ζεσταίνει τα παιδιά με καρκίνο όλης της χώρας. Η «Φλόγα» συμπαραστέκεται στις οικογένειες και αγωνίζεται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο. Η «Φλόγα» καίει και θα καίει, όσο υπάρχουν παιδιά που το έχουν ανάγκη και όσο έχει κοντά της όλους εσάς.

Σας περιμένουμε.

Είσοδος Ελεύθερη.

Χορηγοί Επικοινωνίας:  iporta.gr

SHARE
RELATED POSTS
2gffhgbn.jpg
Τιμητική βραδιά με άρωμα ελληνικό για τα θύματα του “Πολέμου των Έξι Ημερών” στο Casino Rodos
Enrico Aidan-Grande Albergo Delle Rose: Για τον Πρόεδρο και Ιδρυτή της Aegean Airlines Θεόδωρο Βασιλάκη
Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου: «Να απαντήσει η παρέα Χατζημάρκου πού θα οδηγούνται τα  επεξεργασμένα λύματα Αρχαγγέλου»

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.