Βιβλίο

Παρουσίαση λευκώματος της ΑΚΟΣ της Δρ Δέσποινας Κατσώχη – Κριτική της Λίτσας Τότσκα

Spread the love

Η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη είναι ογκολόγος – ακτινοθεραπευτής, εξειδικευμένη στις νεότερες τεχνικές της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας και στους συνδυασμούς των θεραπευτικών ογκολογικών σχημάτων. Είναι Πρόεδρος και ιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού ΑΚΟΣ «Καρκίνος: Θεραπεία Σώματος και Ψυχής»

 

Παρουσίαση λευκώματος της ΑΚΟΣ

«ΑνθίΖΩ»

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

«ΑνθίΖω». Ένα λεύκωμα της φύσης στις τέσσερις εποχές του χρόνου που μας καλεί να συνειδητοποιήσουμε ότι για ν’ ανθίσουμε πρέπει να ζούμε σε αρμονία με τη φύση.  

Το «ΑνθίΖω» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλέντη παρουσιάστηκε  την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στην Αίθουσα «Γιάννης Μαρίνος» (πρώην Πολυχώρος) του Συλλόγου «Οι φίλοι της Μουσικής» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Για το λεύκωμα μίλησαν η ηθοποιός, στιχουργός και συγγραφέας Ελένη Ζιώγα, ο Ομότιμος Καθηγητής Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ Παύλος Σακκάς και η Ογκολόγος/ακτινοθεραπευτής & Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Σταυρούλα Χριστοφιλέα. 

Οργανικό σύνολο υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μανόλη Ανδρουλιδάκη απέδωσε ρεπερτόριο εμπνευσμένο από τη φύση. 

Στο «ΑνθίΖω» η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, συνδυάζει την επιστημονική της ιδιότητα με την καλλιτεχνική της ματιά ως φωτογράφου. Μας θυμίζει ότι πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση με όλες μας τις αισθήσεις και παρόντες με επίγνωση. Το «ΑνθίΖω» αποτελεί επιστέγασμα της επιστημονικής και κοινωνικής προσφοράς της μέσα από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία ΑΚΟΣ, η οποία αναδεικνύει τη σημασία της πρόληψης για να διασφαλίσουμε πολλά και ποιοτικά χρόνια ζωής ενώ παράλληλα στηρίζει μέσα από δράσεις τους αποθεραπευμένους από τον καρκίνο.

Όπως σημειώνει η Δρ. Κατσώχη: «Αν αφουγκραστούμε τη φύση και συντονιστούμε με τον ρυθμό της, θα εγκαταλείψουμε βλαβερές συνήθειες και θα ζήσουμε υγιείς. Για την ΑΚΟΣ, ανθίζω σημαίνει είμαι εξωστρεφής, επικοινωνώ και κοινωνώ τις χαρές της ζωής». 

Τα έσοδα από τις πωλήσεις του λευκώματος θα διατεθούν για τους σκοπούς και τις δράσεις της ΑΚΟΣ. 

Και λίγα λόγια για την ΑΚΟΣ…

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία ΑΚΟΣ αφενός αναδεικνύει τη σημασία της πρόληψης στον καρκίνο (με σημαντικό πυλώνα την υιοθέτηση υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής και στάσης ζωής) και αφετέρου στηρίζει τους αποθεραπευμένους από τη νόσο.  Στις δράσεις της συγκαταλέγονται επιστημονικά συνέδρια, έρευνες που σκιαγραφούν τις στάσεις και τις αντιλήψεις των πολιτών σε θέματα αιχμής της δημόσιας υγείας, πανελλαδικές εκστρατείες ενημέρωσης και  εκδηλώσεις με κοινωνικό πρόσημο που προάγουν την αξία της υγιεινής και ισορροπημένης ζωής. 

Για το βιβλίο η δημοσιογράφος Λίτσα Τότσκα έγραψε: 

Στην καθημερινότητά μου αναζητώ αφορμές για να συνειδητοποιώ ότι η ζωή είναι όμορφη κι ας κωπηλατούμε συχνά σε φουρτούνες εσωτερικές και εξωτερικές. Ένα λεύκωμα της φύσης στις τέσσερις εποχές του χρόνου μου έδωσε αυτήν την αφορμή. «ΑνθίΖω» ο τίτλος του και μας καλεί ν’ ανθίσουμε σε αρμονία με τη φύση. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλέντη και το υπογράφει μία ξεχωριστή κυρία. Η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, ογκολόγος ακτινοθεραπευτής η οποία μέσα από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία της ΑΚΟΣ (Άκος στα αρχαία ελληνικά σημαίνει θεραπεία) στηρίζει με δράσεις τους αποθεραπευμένους από τον καρκίνο-που ευτυχώς αυξάνονται και πληθύνονται- και αγωνίζεται να μας ευαισθητοποιήσει για την αξία της πρόληψης στον καρκίνο.

Ορμητήριο για το φωτογραφικό ταξίδι της το Πήλιο και η γοητεία του όλες τις εποχές του χρόνου. Τα χρυσάνθεμα του Οκτώβρη, τα κυκλάμινα του Δεκέμβρη, οι καμέλιες του Φλεβάρη, οι τουλίπες και οι γαρδένιες του Απρίλη, τα τριαντάφυλλα του Μάη, ο ιβίσκος και οι μανόλιες του Ιούνη, οι ορτανσίες του Ιούλη, οι πανσέδες της άνοιξης και του φθινοπώρου και, βέβαια, αγριολούλουδα κάθε εποχής.

Στο «ΑνθίΖω» η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, συνδυάζει την επιστημονική της ιδιότητα με την καλλιτεχνική της ματιά ως φωτογράφου. Μας θυμίζει ότι πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση με όλες μας τις αισθήσεις και παρόντες με επίγνωση γιατί αν αφουγκραστούμε τη φύση και συντονιστούμε με τον ρυθμό της, θα εγκαταλείψουμε βλαβερές συνήθειες και θα ζήσουμε υγιείς. Να είμαστε εξωστρεφείς, να επικοινωνούμε και να κοινωνούμε τις χαρές της ζωής.

Το λεύκωμα παρουσιάστηκε σε μία όμορφη βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από την ηθοποιό, στιχουργό και συγγραφέα Ελένη Ζιώγα και τον Καθηγητή Ψυχιατρικής του ΕΚΠΑ Παύλο Σακκά. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Σταυρούλα Χριστοφιλέα. Οργανικό σύνολο υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μανόλη Ανδρουλιδάκη απέδωσε ρεπερτόριο εμπνευσμένο από τη φύση. Τα έσοδα από τις πωλήσεις του λευκώματος θα διατεθούν για τους σκοπούς και τις δράσεις της ΑΚΟΣ

Πρόσωπα των φωτογραφιών με την σειρά που εμφανίζονται:

1. Ελένη Ζιώγα, Σπύρος Γκούβαλης, Δέσποινα Κατσώχη
2. Από αριστερά ο συγγραφέας Μάκης Τσίτας, η Ελένη Ζιώγα και ο
συνθέτης Μανόλης Ανδρουλιδάκης
3. Ελένη Ζιώγα και Αγγελική Γκούβαλη
4. Δέσποινα Κατσώχη και η παρουσιάστρια της βραδιάς Σταυρούλα
Χριστοφιλέα
5. Δέσποινα Κατσώχη και η εκδότρια Κέλλυ Ιωαννίδου Καλέντη
6. Δέσποινα Κατσώχη και Μανόλης Ανδρουλιδάκης
7. Δέσποινα Κατσώχη και Κέλλυ Ιωαννίδου Καλέντη
8. Δέσποινα Κατσώχη και Ντόρα Κέμου
9. Ο ψυχίατρος Παύλος Σακκάς, η φωτογράφος Μάρω Κουρή και η
συγγραφέας του βιβλίου Δρ. Δέσποινα Κατσώχη
10. Παύλος Σακκάς, Δέσποινα Κατσώχη
11. Δέσποινα Κατσώχη και η δημοσιογράφος Ελευθερία Σπυράκη
12. Η δημοσιογράφος Σταυρούλα Χριστοφιλέα και ο Καθηγητής
Γιώργος Δουκίδης

SHARE
RELATED POSTS
Πόλυ, Μάρω, Ιωσηφίνα, Ωραιοζήλη-Τζίνα για το βιβλίο του Κωστή Α.Μακρή “Ο Λευκάτας, η Φαγιουμάτα και οι 888 Νάνοι”-εισηγήσεις, photos
Διαβάζοντας: “Η ηχώ του Παρισιού”, του Άγγελου Κουτσούκη
“SO LONG, MARIANNE | Ποιήματα στη Μαρία” – Γιάννης Ευσταθιάδης-Παρουσίαση Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου από τον Μάνο Στεφανίδη και τον Γιάννη Πανούση

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.