Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Πύρινη λαίλαπα, του Φώτη Χατζηδιάκου

Spread the love

Ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος είναι Ποινικολόγος και διετέλεσε Δήμαρχος Ρόδου της θητείας 2014-2019. Είναι υποψήφιος Βουλευτής Δωδεκανήσου με το ΠΑΣΟΚ. Έχει υπηρετήσει την αυτοδιοίκηση 20 χρόνια και ως Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου.  Ήταν επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Ρόδος δύναμη Πολιτών”

Πύρινη λαίλαπα την νύχτα 25-7-2015, στις περιοχές Στεφανές, Λιβάδα, μεταξύ Απόλλωνα και Λάερμα. Ίδια περιοχή ΤΟΤΕ και ΤΩΡΑ.

Τότε δεν υπήρχε Επιτελικό κράτος, ούτε στρατηγοί από την Αθήνα να συντονίζουν την κατάσβεση. Τότε την ευθύνη και την τύχη της Ρόδου την είχαν αναλάβει όλες οι τοπικές στρατιωτικές, πυροσβεστικές, αστυνομικές αρχές, μαζί με τους Αυτοδιοικητικούς και ολους τους Ροδίτες, νέους, γέρους, παπάδες, ερυθροσταυρίτες, συλλόγους και χειριστές μηχανημάτων.

Τότε υπήρχε συνεννόηση, αμοιβαία εμπιστοσύνη και σιγουριά γιατί τα άμεσα αντανακλαστικά και η πλήρης γνώση της μορφολογίας του τόπου μας, καθοδηγούσε όλες τις κινήσεις μας.

Γιαυτό τα καταφέραμε άμεσα .

Τώρα τι υπάρχει απ ολα αυτά;;;

ΜΟΝΟ Η ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΜΑΣ.

Τώρα δυστυχώς, οι τοπικοί πυροσβέστες αλλά και οι χειριστές εναερίων μέσων, είναι θύματα της ολιγωρίας των πρώτων ημερών και του ανεπαρκούς συντονισμού ενώ οι εθελοντές δρούσαν χωρίς καθοδήγηση , παραμερισμένοι από τους Επιτελικούς. (Αλλά αυτά θα τα δούμε, όταν κοπάσει ο κουρνιαχτός).

Ένα είναι βέβαιο, ότι οι Ροδίτες δεν θα θρηνήσουμε πάνω στις στάχτες και τ’ αποκαίδια, μετρώντας μόνο τις πληγές μας.

Είναι στο χέρι μας, εμείς να ξανασχεδιάσουμε και να ξαναφτιάξουμε τον τόπο μας, όπως αξίζει στην ιστορία του, αλλά και στην σύγχρονη εποχή, κυρίως όμως όπως δικαιούται το μέλλον αυτών των νέων, που δίνουν την ψυχή τους να τον διασώσουν.

SHARE
RELATED POSTS
Η όραμα του Κων/νου Δοξιάδη και ο Δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος, της Τζίνας Δαβιλά
Θεόδωρος Βασιλάκης: Ο άρχοντας των αιθέρων της Aegean Airlines τιμήθηκε σήμερα από τον Δήμαρχο Ρόδου κο Φώτη Χατζηδιάκο-Διαβάστε το βιογραφικό του
Μανώλης Γλυνός: “Πρόσβαση για τους ΑμΕΑ στη γνώση, στην κατάρτιση, στην εργασία”-Δεσμεύσεις Συμμαχίας Ν.Αιγαίου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.