Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική

Δήμαρχος Ρόδου: “Διαγωνισμός για την επιδιόρθωση και συντήρηση του Λιμεναρχείου Ρόδου, των Κρατητηρίων και του Σταθμού της Λίνδου

Spread the love

Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος: « Ο δήμος Ρόδου με τις υπηρεσίες του, στηρίζει όλες τις κρατικές δομές για να αξιοποιηθεί ο κτιριακός πλούτος και να αξιοποιηθούν όλες οι χρηματοδοτήσεις.

Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την επιδιόρθωση και συντήρηση του Λιμεναρχείου Ρόδου, των  Κρατητηρίων και του Σταθμού της Λίνδου.

Ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την ανάθεση έργου «Επισκευή συντήρηση κτιρίων Λιμεναρχείου Ρόδου και Α΄ΛΤ Λίνδου και ανακατασκευή διαμόρφωση χώρων κράτησης Λιμεναρχείου Ρόδου», προκήρυξε η Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης του Δήμου Ρόδου, μέσω  προγραμματικής σύμβασης που υπέγραψε στις 14/3/2018 ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος με τον Υπουργό  Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό.

Αναλυτικότερα στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019  στο Δημαρχείο Ρόδου, ο κ. Χατζηδιάκος    ενημέρωσε το Λιμενάρχη, Πλοίαρχο κ. Σπύρο Τάτη, για την ολοκλήρωση των μελετών και την προκήρυξη του διαγωνισμού από το Δήμο Ρόδου για την αποκατάστασης των κτιρίων. Πρόκειται για το εμβληματικό ιταλικό κτίριο στο οποίο στεγάζεται η Κεντρική Υπηρεσία του νησιού,   στο κέντρο της πόλης, και το Λιμενικό Σταθμό της Λίνδου, όπως και τα  Κρατητήρια στο Κεντρικό Λιμεναρχείο  για την εξασφάλιση ικανοποιητικών συνθηκών  κράτησης , σε επίπεδο ασφάλειας των κρατουμένων και σε επίπεδο συνθηκών υγιεινής και αξιοπρεπούς διαβίωσης τους.

Το έργο μεταξύ άλλων προβλέπει  εργασίες επιδιόρθωσης, συντήρησης συνολικού  προϋπολογισμό 192.334.87 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  κατόπιν προγραμματικής σύμβασης που υπογράφηκε μεταξύ του Υπουργείου και του Δήμου.

Ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 4 Μαρτίου 2019 και ώρα 10:00 π.μ

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος κ. Χατζηδιάκος, «Η προγραμματική σύμβαση υπογράφηκε κατά τα προτροπή  του πρώην Υπουργού κ Παναγιώτη Κουρουπλή κατά την επίσκεψη του στη Ρόδο ,  με τον τότε υφυπουργό και αναπληρωτή Υπουργό κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, επειδή παρατηρήθηκε αδυναμία να εκπονηθεί  μελέτη και να εκτελεστεί  το έργο από  άλλους φορείς , αφού πρόκειται για διατηρητέο κτίριο. Ο δήμος Ρόδου με τις υπηρεσίες που διαθέτει προσπαθεί εκτός από τα έργα που ανήκουν στην αποκλειστική του αρμοδιότητα  συνδράμει και στην εκτέλεση έργων άλλων υπηρεσιών, προκειμένου να αξιοποιηθούν πόροι από οποιοδήποτε χρηματοδοτικό πρόγραμμα».

Ο Λιμενάρχης ευχαρίστησε το δήμαρχο  για τη συνδρομή του Δήμου Ρόδου στη συντήρηση ιστορικών κτιρίων, καθώς και κάθε άλλη συνδρομή και ιδιαίτερα για την αποδοχή της πρότασης περί δημιουργίας λιμενικού φυλακίου στο λιμάνι της Καμείρου με τη συνδρομή του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου.

SHARE
RELATED POSTS
«Όταν χαμογελάει ένα παιδί,  υπάρχει ελπίδα» Δράση των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» για 9η συνεχή χρονιά
Η Ρόδος στο Παγκόσμιο Στερέωμα: Διεθνές Συμπόσιο Σύμης στη Ρόδο-Συνδιοργάνωση: Δήμος Ρόδου-Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου
Ο Δήμος Ρόδου συμμετέχει στο τριήμερο πένθος της χώρας

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.