Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Για τα πανηγύρια, του Κωστή Α.Μακρή

Spread the love

Κωστής Μακρής

Νομίζω ότι όταν «πανηγυρίζεις» για την κατάληψη/«Άλωση» κάποιου πράγματος (εδάφους, Πόλεως ή μνημείου), μπορεί και να θυμίζεις στον κόσμο (ή και στον εαυτό σου ― όπως θα έπρεπε) ότι κάποτε δεν σου ανήκε.

Και ίσως να μη σου ανήκει ―ουσιαστικά― ποτέ, αν δεν το/τα τιμάς και το/τα σέβεσαι.

Οπότε, θα πρέπει απλώς να το/τα προσέχεις και να το/τα φροντίζεις για τις επόμενες γενιές ανθρώπων που ακόμα δεν ξέρεις με απόλυτη βεβαιότητα τίνων απόγονοι θα είναι.

Κάτι ανάλογο με τη ρήση του αυτόχθονα “Αμερικανού” που έλεγε ότι η Γη δεν μας ανήκει αλλά την προσέχουμε, την τιμούμε και τη φροντίζουμε για να τη βρουν αλώβητη τα παιδιά και τα εγγόνια των ανθρώπων.

30 Μαΐου 2020

Η είδηση:

Αν και η Τουρκία βρίσκεται στα πρόθυρα της πτώχευσης ο Ερντογάν έστησε «σόου» με ψεύτικο τείχος και ανάγνωση αποσπασμάτων από το Κοράνι στην Αγιά Σοφιά

Για χώρα που βρίσκεται ενώπιον πτώχευσης, η Τουρκία δεν φάνηκε να τσιγκουνεύεται τα χρήματα για τους εορτασμούς της 567ης επετείου της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης.

Αντιθέτως. Panem et circenses, ή αλλιώς «άρτον και θεάματα» προσέφερε πλουσιοπάροχα ο Ταγίπ Ερντογάν στο ακροατήριό του, εργαλειοποιώντας για ακόμα μία φορά την ιστορία, με σκοπό να προωθήσει τη νεο-οθωμανική ατζέντα του, αλλά και να στηρίξει την κλυδωνιζόμενη δημοφιλία του.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Ομπονό, το άθλιο ρατσιστικό σκίτσο γαλλικού περιοδικού, του Πάνου Μπιτσαξή
«Τι έγινε λοιπόν στην Κερατέα;», του Κώστα Αρβανίτη
Για τον Σταύρο Ξαρχάκο, την τέχνη και την πολιτική, του Μάνου Στεφανίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.