Πόρτα - Η Αλεξάνδρα και οι άλλοι

Μια έντονη Πανσέληνος, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ

Spread the love

Μια Πανσέληνος ποτέ δεν περνά απαρατήρητη! Τρεις ημέρες πριν και τρεις μετά, είναι το «κλασικό» χρονικό διάστημα που αισθανόμαστε πιο έντονα την επιρροή της, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο.

Η αυριανή Πανσέληνος ( 14 Μαΐου 2014 ) είναι άξια λόγου και σχολίου, αφού θα μας αναγκάσει να την ψυχανεμιστούμε θέλουμε δεν θέλουμε. Η Σελήνη έχει ήδη περάσει στο μυστικοπαθές ζώδιο του Σκορπιού ( από τις 13 Μαΐου )και σηματοδοτεί μια περίοδο που φέρνει αισθησιασμό, μυστικά και ψέματα, κρυφό πάθος , εντάσεις και ξεκαθαρίσματα, συναισθήματα βαθιά μέσα μας που αν δεν τους δώσουμε σημασία, μπορεί να δούμε μια άλλη πλευρά του εαυτού μας που δεν θα μας αρέσει απαραίτητα. Ψάχνουμε να βρούμε μέσα μας κρυφή δύναμη και αλήθειες που δεν έχουμε τολμήσει να ξεστομίσουμε ακόμη στον εαυτό μας.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν θα σταματήσουν και οι σεισμοί ή άλλα γεωλογικά φαινόμενα, ( ευχόμενοι πάντα να μην έχουν καταστροφικές συνέπειες ) ταιριάζουν στο εκρηκτικό, «υπόγειο» κλίμα της ημέρας.

Η Πανσέληνος γίνεται στο ζώδιο του Σκορπιού και δίνει έναν «ερωτικό» τόνο κατά την διάρκεια της ημέρας. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως η ημέρα θα κινηθεί μόνο σε αρμονικούς τόνους… Θα πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί στην επικοινωνία με τους δικούς μας ανθρώπους, να μην πούμε κουβέντες που θα τις μετανιώσουμε, να σκεφτούμε πριν μιλήσουμε δηλαδή.

Αυτή η επιρροή θα κρατήσει μέχρι και τις 28 Μαΐου. Όλες οι διαπροσωπικές σχέσεις αναθεωρούνται. Ο κλήρος πέφτει ιδιαίτερα στις αμφίρροπες σχέσεις, οι οποίες κλυδωνίζονται για τα καλά. Αυτό το διάστημα δεν θα μας κάνει πολλές χάρες, αφού με τον πλανήτη «φρένο» Κρόνο να φλερτάρει την Σελήνη, τα συναισθήματά μας δεν θα έχουν άμεση επαφή με την λογική. Αυτή η όψη ενεργοποιεί το καλό τρίγωνο μεταξύ του Δία και του Κρόνου, το οποίο και κορυφώνεται στις 24 Μαΐου, βοηθώντας την κατάσταση σταδιακά.

Ο πλανήτης της επικοινωνίας Ερμής βέβαια σχηματίζοντας ένα όμορφο εξάγωνο με την αρμονική Αφροδίτη και τον πλανήτη των εκπλήξεων Ουρανό, θα βοηθήσουν όποιες πληγές να επουλωθούν γρήγορα και ίσως και την αποκατάσταση σχέσεων. Κάποιοι έρωτες θα γεννηθούν και κάποιοι θα πεθάνουν…

 

(…) δεν νιώθω θλίψη, μα μου’ χει λείψει, το λάγνο ψέμα σου που τα’ κανε όλα ωραία (…)

( Χάρις Αλεξίου, Έχει Πανσέληνο απόψε )

 

 

Αλεξάνδρα Καρακοπούλου-Τσίσσερ

[iframe width=”420″ height=”315″ src=”//www.youtube.com/embed/NnmOEFU1QaA” frameborder=”0″ allowfullscreen ]
SHARE
RELATED POSTS
Μαχάτμα Γκάντι: η ήρεμη δυναμη, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου
Αθηνά Ωνάση: η «χρυσή», μελαγχολική κληρονόμος, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου
Πριγκίπισσα Νταϊάννα: ζωή γεμάτη δράμα, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.