Πόρτα - Η Αλεξάνδρα και οι άλλοι

Πριγκίπισσα Νταϊάννα: ζωή γεμάτη δράμα, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου

Spread the love

Αλεξάνδρα Καρακοπούλου

Πριγκίπισσα Νταΐάνα- Ημερομηνία Γέννησης 1 Ιουλίου 1961, στο Σάντρινγκχαμ, Αγγλία

«Ζωή γεμάτη δράμα»

Η γλυκιά Νταϊάνα Φράνσις Σπένσερ γεννήθηκε την 1η ημέρα του Ιούλη το 1961, απόγευμα Σαββάτου. Ο Ήλιος της θα έλαμπε στο οικογενειακό ζώδιο του Καρκίνου και με τον Ωροσκόπο της να σταθεροποιείται στο ταξιδιάρικο ζώδιο του Τοξότη, το βλέμμα της θα «συμπεριλάμβανε» όλο τον Κόσμο. Ήταν η τρίτη και πιο μικρή σε ηλικία κόρη του Έντουαρντ Τζόν Σπένσερ, 8ου Κόμη Σπένσερ. Η μικρή Νταϊάνα είχε ήδη γεννηθεί με «προίκα» της ένα βαρύ γαλαζοαίματο γενεαλογικό δέντρο και είχε μάλιστα συγγένεια με 8 διαφορετικούς προέδρους των ΗΠΑ, ανάμεσά τους ο Τζόρτζ Ουάσινγκτον και ο Φράνκλιν Ντ. Ρούζβελτ.

Οι γονείς της είχαν αρκετά προβλήματα μεταξύ τους, όσο μεγάλωνε. Ο πατέρας της αποζητούσε τον διάδοχο απελπισμένα και ασκούσε πίεση στην μητέρα της, με αποτέλεσμα να τρέχουν από τον ένα γιατρό στον άλλο, κάνοντας απανωτές εξετάσεις. Τρία χρόνια μετά, τα κατάφεραν και έτσι γεννήθηκε ο πολυαναμενόμενος υιός, Κάρολος Σπένσερ, ο 9ος Κόμης στην σειρά. Οι γονείς της είχαν ήδη αποξενωθεί ο ένας από τον άλλο και η μητέρα της Νταϊάνα άρχισε να έχει εξωσυζυγικές σχέσεις με έναν πλούσιο παντρεμένο. Σκάνδαλο. Αφού πήραν διαζύγιο οι γονείς της, η μητέρα της έφυγε από το σπίτι, με δικαστική απόφαση υπέρ του πατέρα της. Η δικαιολογία που προφασίστηκαν τότε απέναντι στα παιδιά ήταν πως η μαμά έφυγε ταξίδι και θα ξαναγυρίσει…

Αυτό θα ήταν και το πρώτο συναισθηματικό της τραύμα. Με τον Ήλιο στον 7ο Οίκο, το σπίτι της συντροφικότητας και των διαπροσωπικών σχέσεων και μια αρκετά ευαίσθητη όψη του Ήλιου σε τρίγωνο με τον «δεσμοσπάστη» Ποσειδώνα, θα χαρακτηρίζαμε την Νταϊάνα σαν έναν πολύ διακριτικό, γεμάτο αισθήματα άνθρωπο. Η συναισθηματική της νοημοσύνη ήταν ανεπτυγμένη και αρκετά εύθραυστη. Η Σελήνη της στο ζώδιο του Υδροχόου, της προσέθετε αρκετή ανεξαρτησία και δύναμη, κάτι που θα την βοηθούσε μελλοντικά να ξεπεράσει τυχόν εμπόδια στις σχέσεις της, αλλά την καθιστούσε παράλληλα έναν χαρακτήρα γεμάτο εσωτερικές αντιθέσεις.

Ο πατέρας της Έντουαρτ, θα παντρεύονταν ξανά το 1976, μυστικά, γεγονός που έμαθαν τα παιδιά από τις εφημερίδες. Άλλο ένα «χτύπημα» στην ζωή της νεαρής Νταϊάνα. Με την όψη του μυστικού Πλανήτη Πλούτωνα σε σύνοδο με τον μαχητικό Άρη και τον Πλανήτη των απρόσμενων γεγονότων Ουρανό στον 8ο Οίκο, σπίτι των οικονομικών, της περιουσίας, των χρημάτων των «άλλων» και του θέματος ζωής και θανάτου, το «κάρμα» της διαφαίνονταν όλο εκπλήξεις, όχι τόσο θετικές και χωρίς επιπτώσεις. Τα ξαφνικά «επικίνδυνα» γεγονότα δεν θα έλειπαν από την ζωή της ποτέ. Το θέμα της σιγουριάς και της ασφάλειας της ίδιας αλλά και των άλλων, θα ήταν και αυτό κεντρικό θέμα για την ίδια.

Δεν ξεχνάει κανείς το ανθρωπιστικό της έργο, κάποια χρόνια αργότερα, σχετικά με την διεθνή εκστρατεία κατά των ναρκών στην Λουάντα. Εκεί έθεσε τον εαυτό της σε πραγματικό κίνδυνο, περπατώντας η ίδια στο περιβόλι με τις νάρκες, κίνηση ματ που έκανε 122 χώρες να υπογράψουν την κατάργηση των ναρκών. Αυτή η ανθρωπιστική της ενέργεια στέφθηκε και με ένα Νόμπελ Ειρήνης μερικούς μήνες μετά τον θάνατό της το 1997.

Το Μεσουράνημά της «έβρισκε» στον 10ο Οίκο, στο σπίτι της Δημοσιότητας, στο διπλωματικό ζώδιο του Ζυγού. Η Νταϊάνα είχε το «κοκαλάκι». Η δημοσιότητα θα ήταν και η «αχίλλειος πτέρνα» της, το «επάγγελμά» της, ο προορισμός της. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν θα αργούσαν να την λατρέψουν. Ο επικοινωνιακός Πλανήτης Ερμής στο ζώδιο του Καρκίνου, θα της έδινε την ικανότητα να μπορεί να επικοινωνεί με τους γύρω της, χαμηλόφωνα, βγάζοντας λόγους γεμάτους συναίσθημα, προκαλώντας τον οίκτο των γύρω της, προσόν που τις απέφερε μεγάλες επιτυχίες στον τομέα της φιλανθρωπίας.

Η Νταϊάνα γνώρισε τον πρίγκιπα Κάρολο το 1977, στο πατρικό της σπίτι, όπου είχαν εκδηλώσεις κυνηγιού. Τότε δούλευε ακόμη σαν νηπιαγωγός, κάτι που της πήγαινε πολύ με Αφροδίτη στον 5ο Οίκο, σπίτι των παιδιών. Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία πως θα ήταν εξαιρετική μητέρα και με το ζώδιο του σταθερού Ταύρου να κάνει εκεί αισθητή την παρουσία του, θα χαιρόταν την μητρότητα και τα παιδιά της μετέπειτα.

Η πραγματική τους σχέση ξεκίνησε το Ιούλιο του 1980, όταν ο πρίγκιπας Κάρολος την προσκάλεσε σε ένα παιχνίδι πόλο. Ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ. είχε ήδη χαρακτηρίσει την Νταΐάνα ως «καλή περίπτωση» και η Βασίλισσα την προόριζε για νύφη της, εφόσον τηρούσε και τις προϋποθέσεις «ευγενείας». Στις 6 Φεβρουαρίου 1981 της έγινε πρόταση γάμου και στις 29 Ιουλίου του ίδιου χρόνου, έγινε ο μεγαλοπρεπής γάμος, ένα γεγονός που πέρασε στην ιστορία. Ο Πλανήτης Ποσειδώνας στον 10ο Οίκο βέβαια μιλούσε για «Οφθαλμαπάτη», για κάτι που φαινόταν σαν ιδανικό χωρίς να είναι. Η Νταϊάνα ήταν ερωτευμένη μαζί του, ο Κάρολος μάλλον όχι και τόσο. Χαρακτηριστική είναι η απάντησή του σε ερώτηση δημοσιογράφου του BBC κατά την επίσημη ανακοίνωση των αρραβώνων τους, αν είναι ερωτευμένος και αυτός απάντησε με ύφος «ό,τι και να σημαίνει ερωτευμένος… την ερμηνεία την αφήνω σε εσάς»…

Τον γάμο- υπερπαραγωγή παρακολούθησαν πάνω από 750 εκατομμύρια τηλεθεατές από όλο τον κόσμο, ποσοστό ρεκόρ για τα τηλεοπτικά δεδομένα. Ο αριθμός των καλεσμένων ανέρχονταν στους 3.500 και 4.000 αστυνομικοί ήταν υπεύθυνοι για την ασφάλεια. Το αγγλικό κράτος κήρυξε την γαμήλια ημέρα σε εθνική εορτή.

Από την ημέρα εκείνη θα ξεκινούσε και το πραγματικό δράμα της Πριγκίπισσας της Ουαλίας. Με την ενεργοποίηση του θεσμοθέτη Πλανήτη Κρόνου, στην αρχή του 1ου Οίκου που έχει να κάνει με το Εγώ, σε συνδυασμό με εκρηκτικές όψεις του Πλανήτη Ουρανού ( Πλανήτης που επιστρέφει ), της Σελήνης ( Πλανήτης του συναισθήματος ) και της Αφροδίτης ( Πλανήτης της ομορφιάς, της εξωτερικής εμφάνισης ) , τα «ψυχοσωματικά» επεισόδια της βουλιμίας έκαναν έντονη την εμφάνισή τους. Μετά την γέννηση του πρώτου της παιδιού, η πριγκίπισσα έπαθε επιλόχειο κατάθλιψη. Όλο αυτό το κυνηγητό από τους δημοσιογράφους την έφερνε σε πολύ δύσκολη θέση… δεν το άντεχε ψυχολογικά. Ο πρίγκιπας Κάρολος ένιωθε μειονετικά και όσο αυξάνονταν η δημοσιότητά της, τόσο «έφευγε» από την σχέση τους.

Το 1984 γεννήθηκε και το δεύτερό της παιδί, ενώ οι φήμες για την επανασύνδεση του Καρόλου με τον παλιό του έρωτα Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς φούντωναν. Ο γάμος τους περνούσε κρίση και η Νταϊάνα γινόταν ολοένα και πιο δημοφιλής. Στις 9 Δεκεμβρίου 1992 ανακοινώθηκε επίσημα ο χωρισμός τους από το παλάτι. Οι όψεις της συγκεκριμένης ημέρας, με τον Πλανήτη Πλούτωνα να σχηματίζει αντίθεση με την Αφροδίτη, τετράγωνο με την Σελήνη και τετράγωνο με τον Ουρανό, στον Οίκο της Δημοσιότητας ( Μεσουράνημα και της Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ. ) έδειχνε την εκρηκτικά σκανδαλώδη διάθεση και την αρνητική έκταση που είχε πάρει για όλους το γεγονός αυτό.

Από εκείνη την στιγμή η Νταϊάνα ξεκίνησε να χρησιμοποιεί την δημοσιότητά της για καλό σκοπό. Άρχισε να επισκέπτεται νοσοκομεία, να κάνει διαλέξεις για παθήσεις, ακόμη και να μιλάει για τα προσωπικά της προβλήματα ( Βουλιμία, απόπειρα αυτοκτονίας ) που μέχρι τότε κανείς γαλαζοαίματος δεν είχε θάρρος να παραδεχτεί.

Το Φθινόπωρο του 1995 ξεκίνησε η σχέση της με τον Πακιστανό καρδιοχειρουργό Χάσνατ Κάν. Αυτή είναι και η κεντρική ιστορία της βιογραφικής ταινίας «Νταϊάνα» που προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2013, ταινία που αφήνει πολλά υπονοούμενα και παρουσιάζει την αγάπη αυτή σαν την δυνατότερη όλων. Δυστυχώς δεν είχε ευτυχισμένο τέλος αυτή η σχέση, αφού η οικογένεια του Χάσνατ δεν την δέχονταν για νύφη τους, λόγω της διασημότητάς της κατά κύριο λόγο.

Η Νταϊάνα ήταν μια γυναίκα γεμάτη αντιθέσεις. Στις 5 Νοεμβρίου 1995, κάλεσε στο διαμέρισμά της, στο Παλάτι του Κένσινγκτον, τον δημοσιογράφο Μάρτιν Μπασίρ του BBC για να δώσει μια συνέντευξη, με σκοπό να αλλάξει την εικόνα της και να κάνει τον κόσμο να την συμπαθήσει και πάλι. Στις 20 Νοεμβρίου μετά την προβολή της συνέντευξης, *που η ίδια δεν παρακολούθησε ποτέ, «βούιξαν» όλα τα ΜΜΕ από τα λεγόμενά της, προκαλώντας «πανικό» στο Παλάτι, αλλά την άνοδο της Δημοτικότητάς της στον κοινό λαό. Η Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ. με γραπτή της επιστολή ενέκρινε, μαζί με τις «ευλογίες» του Αρχιεπισκόπου του Καντερμπέρι, το διαζύγιό της με από τον Κάρολο. Στις 28 Αυγούστου 1996 ήταν πια επίσημο.

Η συνέχεια υπήρξε δραματική, όπως και όλη της η ζωή ως τότε. Στις 30 Αυγούστου 1997, 25 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, ο θάνατός της θα ήταν σχεδόν ακαριαίος, άγριος, κατά την διάρκεια κυνηγητού για να ξεφύγουν από τους παπαράτσι, με τον τότε συνοδό της Ντόντι Αλ Φαγιέτ, μια σχέση που ποτέ δεν ολοκληρώθηκε. Η όψη της συγκεκριμένης στιγμής, ένα «γερό» τετράγωνο του Πλούτωνα με Πλούτωνα, υποδήλωνε κάτι πολύ άσχημο, σημαδιακό, παρασκηνιακό, κάτι που θα άλλαζε την ροή των πραγμάτων ως τώρα ( αστρολογικά αυτή η όψη δεν περνάει απαρατήρητη και φέρνει ριζικές αλλαγές, όχι απαραιτήτως θάνατο, αλλά κάνει έντονα την παρουσία της ). Ο οδηγός του αυτοκινήτου αποδείχθηκε πως ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και χαπιών, αλλά η πραγματική αιτία του θανατηφόρου δυστηχήματος στην γέφυρα Άλμα του Παρισιού παραμένει μέχρι σήμερα ένα ανεξιχνίαστο μυστήριο.

Ακόμη και η κηδεία της έγινε ένα από τα πιο «δημοφιλή» τηλεοπτικά γεγονότα, με 2,5 εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο. Ανάμεσά τους κι εγώ, όπως και αρκετοί από εμάς φαντάζομαι. Δεν θυμάμαι γιατί έκλαιγα ακριβώς, για έναν άνθρωπο που δεν γνώρισα ποτέ. Αυτό που ξέρω πάντως είναι πως ορισμένοι άνθρωποι έρχονται σε αυτή την ζωή για να μας δώσουν ένα μάθημα και σαν «πεφταστέρια» εμφανίζονται ξαφνικά από το πουθενά στον ουρανό και με τον ίδιο τρόπο φεύγουν, αφήνοντας πίσω τους μια γλυκιά ανάμνηση.

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Αστρολογικές προβλέψεις για τον Μάρτιο 2018, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου
Ποιος είναι ο Αλέξης Τσίπρας, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου
Σον Κόνερι: “ο Ακαταμάχητος Σερ”, Της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.