Πόρτα στην Πολιτική

Γκουχράτ είπατε; Α… και συσκότιση περί κορονοϊού, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

Πάνος Μπιτσαξής

Έχω γράψει τόσα πολλά για το θέμα των αρνητικών τεστ από τη χώρα προέλευσης ως ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ που σίγουρα σας έχω προκαλέσει ανία.Θα επανέλθω όμως. Κι ας έχει δίκιο ο Σπύρος Καρατζαφέρης που με τη πείρα του μου επισημαίνει πως γράφω σωστά …στην άμμο. Το βλέπω και στη μικρή ανταπόκριση. Η κυβέρνηση είναι πιο πειστική από μένα.

Χτες ήχησε το πρώτο καμπανάκι.

19 κρούσματα σε 91 επιβάτες. Κάντε αναγωγικό πολλαπλασιασμό σε 5.000.000 επιβάτες. (Πέρυσι είχαμε 34εκ). Δεν τολμώ να σας πω το αποτέλεσμα. Ο εγγονός μου Πάνος μου έδειξε χτες τα μαθήματα της τηλε-εκπαίδευσης της Τετάρτης δημοτικού. Πράξεις με συμμιγείς αριθμούς. Ούτε θυμόμουν τι είναι. Μάλιστα μπερδεύτηκα κιόλας και ο εγγονός μου με διόρθωνε. Ευτυχώς όμως για το παραπάνω πολλαπλασιασμό αρκούν οι γνώσεις της τρίτης δημοτικού. Με την ευκαιρία ρωτάω ήρεμα. Η πόλη Γκουχρατ του Πακιστάν από την οποία προέκυψαν τα περισσότερα από τα χτεσινά κρούσματα έχει “παρόμοια επιδημιολογική εικόνα» με τη δική μας; Ρωτάω γιατί δεν ξέρω πού πέφτει και πρέπει να ξανά προσφύγω στη Τηλε-εκπαίδευση του εγγονού μου.

Ξαναλέω το εξής που οι περισσότεροι το θεωρούν λάθος. Όλα γίνονται για να μην αποθαρρυνθούν οι τουρίστες και να περισωθεί μέρος του 25% του ΑΕΠ. Αν κλείσει ξανά η χώρα, το πρόβλημα θα είναι το 100% του ΑΕΠ. Και τότε η νέα επιτροπή σοφών για τα 32 δις δε θα χρειάζεται. Θα δοθούν αυτομάτως για το φαγητό των πεινασμένων. Ενώ τώρα φτάνουν μια χαρά για να στηρίξουν και το τουρισμό και τα μέτρα προφύλαξης που υπαγορεύει η κοινή λογική. Στις 22/5 έγραψα «η λογική εκδικείται και πρωθυπουργούς αν την περιφρονήσουν». Έγραψε και ο Δοξιάδης με περισσότερη αστική ευγένεια. Εγώ όταν θυμώνω είμαι ευγενής μεν, οξύς δε.

Οι αποφάσεις αυτές είναι πολιτικές και όλες δικές σας. Μη διανοηθείτε αύριο να ψελλίσετε ότι σας φταίει ο Τσιόδρας και οι επιστήμονες. Ακούστε τις βοώσες εν τη ερήμω φωνές της απλής λογικής. Αν προτιμάτε αντ’ αυτών το Θεοχάρη ΟΚ. Κόντεψε να προκαλέσει και ελληνοϊταλικό πόλεμο. Το θέμα δεν είναι αν ο τουρίστας είναι από τη Γκουχρατ ή τη via Veneto της ρωμαϊκής αριστοκρατίας. Το θέμα είναι αν ο τουρίστας είναι αρνητικός στον ιό. Πόσο μυαλό θέλει να το εμπεδώσετε; Θέλετε και το ψητό; 5.000.000 τεστ επι 150 ευρώ (και πολλά λέω) = 750 εκ. Χώρα σε υγειονομική κρίση εκατοντάδες δις. Με την ευκαιρία φιλαράκια. Η αντιπολίτευση πού είναι; Ξέρω ετοιμάζει μετασχηματισμούς. Υπομονή. Το καλό πράγμα αργεί.

ΥΓ: Αν κατάλαβα καλά η κυβέρνηση επιβάλλει συσκότιση για τον κορωνοϊό. Διορθώστε με αν κάνω λάθος. Η ενημέρωση με δελτίο τύπου άπαξ εβδομαδιαίως. Κλειστήκαμε, πειθαρχήσαμε, τελούμε υπό καθεστώς ενός νεφελώματος οδηγιών αλλά δε δικαιούμαστε να γνωρίζουμε σε τι συνθήκες κυκλοφορούμε. Χτες μάλλον το μάθαμε κατα λάθος.  Ιδίως οι ευπαθείς ομάδες. Οι πληροφορίες είναι αποκλειστικό προνόμιο της κυβέρνησης. Οι υπήκοοι ας περιμένουν πότε θα στέρξει ο ηγεμών να τους ενημερώσει. Πολύ καλά. Συγχαρητήρια. Η Βόρεια Κορέα ακολουθεί με μεγάλη επιτυχία την ίδια πολιτική. Διότι ως γνωστόν ό,τι δεν υπάρχει σε πληροφορία δεν υπάρχει στο κόσμο. Ό,τι δεν υπάρχει σε πληροφορία δεν είναι και πραγματικό. Δεν έχει συμβεί ποτέ.

3/6/2020

 

 

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Πρωταπριλιά στην Π.Ν.Αι. (Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου), του Γιώργου Σαράφογλου
Τους ανθρώπους να φοβάσαι, όχι τις ιδέες, του Γιάννη Πανούση
Πέντε ακόμη νέοι υποψήφιοι με τον Δήμαρχο Ρόδου κο Φώτη Χατζηδιάκο

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.