Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στην Πολιτική

Συμπλεγματικός Νεοπλουτισμός, της Λίνας Παπαδάκη [ΠΟΤΑΜΙ]

Spread the love

* Η Λίνα Παπαδάκη είναι Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου της Πολιτικής Κίνησης ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

264479_110715442469110_1460208273_n.jpg

 

Δεν είναι η φιλοξενία στο ακριβό κότερο, είναι η υποκρισία. Σύμφωνοι, δεν είναι απολύτως κανονικό να δέχεται δώρα και υπηρεσίες από επιχειρηματίες ένας πολιτικός, αλλά οι Έλληνες είχαν ανέκαθεν μια κατανόηση σε αυτού του τύπου την ευζωία των ηγετών. Και για να είμαστε ειλικρινείς δεν είναι κάτι πρωτοφανές, ούτε για τους δικούς μας πολιτικούς ούτε για τους ξένους. Αλλά την ευζωία την αγαπά η κοινωνία μας και την επιζητεί και για τον εαυτό της – υπό άλλες συνθήκες θα ταυτιζόταν με την επιθυμία του Πρωθυπουργού να περνά μπέικες διακοπές. Αλλά εδώ έχουμε έναν πολιτικό που δεν χάνει ευκαιρία να επικρίνει όλους τους άλλους για τη σχέση τους με τον πλούτο σαν να είναι το προπατορικό αμάρτημα. Αυτή η κραυγαλέα ανακολουθία είναι που έχει θυμώσει τώρα το λαό.

Είναι που κατέκτησαν την εξουσία σαν φτωχοπρόδρομοι του κομμουνισμού με καταθέσεις στεφανιών στην Καισαριανή, με αμπέχονα και σακίδια επιδεικτικής λιτότητας και επικοινωνιακής ταπεινότητας, κάτι σαν διαρκής υπόμνηση της οργανικής τους σύνδεσης με τα πιο αδύναμα στρώματα της κοινωνίας. Που είχαν κάνει τη μιζέρια ιδεολογία και βάφτιζαν την κακομοιριά ηθικό πλεονέκτημα.

Ήρθαν καταγγέλλοντας τον πολυτελή βίο των προηγούμενων και τις κοινωνικές τους σχέσεις με ανθρώπους του χρήματος και ασφαλώς δεν έχαναν την ευκαιρία να κατακεραυνώσουν όποιον μάθαιναν ότι φιλοξενήθηκε σε βίλα, κότερο ή ελικόπτερο πλουσίου. Οι ίδιοι είναι που είχαν φροντίσει να ποινικοποιήσουν από χρόνια την τωρινή συμπεριφορά του Πρωθυπουργού, ας μην δείχνουν λοιπόν τόσο έκπληκτοι και αθώοι για τις αντιδράσεις που εισπράττουν για την κρουαζιέρα στο Ιόνιο.

Την υποκρισία τους και όχι την καλοπέρασή τους πληρώνουν. Την υποκρισία των ανθρώπων που διεκήρυσσαν ότι θα πουλήσουν τα κρατικά αεροσκάφη και κατέληξαν να έχουν κάνει ρεκόρ ωρών πτήσεων με ανέσεις Κροίσου. Την υποκρισία των πολιτικών που κατήγγελλαν τους αντιπάλους τους για χλιδή όταν χρησιμοποιούσαν ακριβά τεθωρακισμένα αυτοκίνητα για να αναπαύονται ατάραχοι οι ίδιοι σήμερα στα καθίσματά τους. Την υποκρισία των ζηλωτών της δημόσιας Παιδείας που στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία και Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Την υποκρισία της δαιμονοποίησης των λιστών Λαγκάρντ και Panama papers από ανθρώπους με υψηλές καταθέσεις στο εξωτερικό. Την υποκρισία των πολιτικών που χειραγωγούν το φθόνο των φανατικών για τον πλούτο και τις ανέσεις των άλλων χωρίς όμως να τις στερούν οι ίδιοι από τους εαυτούς τους.

Αυτό πληρώνει ο Πρωθυπουργός. Την θηριώδη αντίφαση της εικόνας του που δεν φαίνεται να καταλαβαίνει. Ενός πανάκριβου κοστουμιού που ακουμπά σε φιρμάτα παπούτσια, αλλά που στο γιακά του εκλεκτού του πουκάμισου δεν υπάρχει γραβάτα γιατί είναι απλός και λαικός. Δηλαδή μένει στην Κυψέλη αλλά περνά κρυφές διακοπές με ανέσεις 5άστερου.

Δεν είναι ο πλούτος που ενοχλεί τον λαό αλλά ο ενοχικός, συμπλεγματικός νεοπλουτισμός. Ενός κόμματος που ξεκίνησε από την Καισαριανή καταγγέλλοντας τους πλουσίους για να καταλήξει να φιλοξενείται κρυφά στις πισίνες και τα κότερά τους. Ενός κόμματος Πετσίτη.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  Δημοσιεύεται και στα ΝΕΑ

The article expresses the views of the author      

iPorta.gr 

SHARE
RELATED POSTS
“Red Baron, M.D.”!, by George Sarafoglou
Δώσε χρόνο στον χρόνο – Αγιάσος Λέσβου, του Πάνου Βενέρη
Πανάκριβο το κούρεμα, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.