Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Οι εφτά θανάσιμες αμαρτίες του Νεοέλληνα, του Χρήστου Μαγγούτα

Spread the love

Σε μια δημοκρατική κοινωνία, η χώρα έχει τους ηγέτες που επέλεξε και το επίπεδο ζωής που έφτιαξε μετά από δεκαετίες σκληρής δουλειάς. Αλλά όχι στη ελληνική. Κι αντί ο λαός να αναλάβει τις ευθύνες του, να αλλάξει μυαλό και να προσπαθήσει να διορθώσει τα κακώς κείμενα, κατηγορεί τους πάντες για τα πάντα – πλην εαυτού. Ας δούμε μερικά από τα κυριότερα αμαρτήματα της πλειονότητας του Ελληνικού λαού γιατί αυτοί έφτιαξαν την ελληνική κοινωνία, το 5%-10% που αγωνίζεται αποτελεί φωνή βοώντων εν τη ερήμω.

 

1. Φταίνε οι πολιτικοί. Πουθενά δεν φταίνε οι πολιτικοί, τη δουλειά τους κάνουν ασύστολα μεν αλλά σύμφωνα με τις οδηγίες της πλειοψηφίας του λαού. Δεν εκλέχτηκαν από εξωγήινους, αλλά από έλληνες πολίτες που δυστυχώς πίσω από την κάλπη δεν είχαν στο νου τους την καλύτερη Ελλάδα, αλλά πώς να «χώσουν» κάνα παιδί στο Δημόσιο, να πάρουν κάνα ψευτοεπιδοματάκι, να νομιμοποιήσουν κάποιο αυθαίρετο και εκατό άλλες σκέψεις που μόνο από το μυαλό τού Νεοέλληνα περνούν. Και θα είχε ο λαός το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου, αν μετά μια τετραετία έριχνε στον πολιτικό Καιάδα όσους πρόδωσαν στις υποσχέσεις του. Αντίθετα συνέχισε με έγκλημα κατά συρροήν και έχει πλήρη ευθύνη.

 

2. Φταίνε οι μετανάστες (και το λες εσύ, ο λαός της προσφυγιάς και της μετανάστευσης!).
Καλά, αυτοί υπόγραψαν τα δάνεια που τώρα με τους τόκους έχουν φτάσει στα 363 δις ευρώ; Οι μετανάστες υπολογίζονται σε 2-3 εκατομμύρια (και τελευταία είδα και 4.6 εκατομμύρια). Τι τρων αυτοί και επιζούν σε μια πενομένη (ή πενόμενη) Ελλάδα; Αν κανένας δεν τους έπαιρνε στη δουλειά του, δεν θα είχαν φύγει σε 1 χρόνο αντί να πεθάνουν από την πείνα; Εφαρμόστηκε ποτέ ο νόμος ότι όποιος χρησιμοποιεί παράνομο μετανάστη θα τιμωρείται αυστηρά; Κι ο πρόεδρος της Κοινότητας και ο χωροφύλακας τους ξέρουν, αλλά τους εκβιάζουν, να κάνουν τις δουλειές τους, για να μην τους καταδώσουν.

 

3. Φταίνε οι Εβραίοι, η Σιών κλπ, οι ξένοι γενικώς. Ήτοι δεν εκλέγουμε εμείς τους πολιτικούς μας, αλλά ένα κράτος σε έκταση μικρότερη από την Πελοπόννησο, που όμως «έχει γερό λόμπι που εκμεταλλεύεται την γεωπολιτική θέση του». Εμείς δεν έχουμε εξαιρετική γεωπολιτική θέση; Πού είναι το λόμπι μας; Που έχουμε 8,000,000 στο εξωτερικό, ουσιαστικά την αφρόκρεμα, αλλά ως η μόνη χώρα της Ευρώπης δεν τους δίνουμε δικαίωμα ψήφου γιατί, μην αποτελώντας εκλογική πελατεία, μπορεί να φέρουν τα πάνω κάτω. Είναι σαν αυτό που λένε μερικοί: «Η CΙΑ γκρέμισε την ΕΣΣΔ.» Ε ας ήταν πιο έξυπνοι στην ΕΣΣΔ να γκρεμίσουν τη CIA και την Αμερική. Απλά είχε σαπίσει από μέσα το σύστημα και η CIA το εκμεταλλεύτηκε -με την πτώση αποκαλύφθηκαν χιλιάδες εκατομμυριούχοι, μέλη του κόμματος. (Σημ. Το 2004 στους ΟΑ της Αθήνας συνάντησα την κόρη του Γιέλτζιν, Τατιάνα Ντιατσένκο (Татьяна Дьяченко), που μου είπε ότι ήταν η αρχηγός της Ρώσικης Ολιγαρχίας. Όχι τυχαίο μια και ο μπαμπάς της της είχε δώσει τα μεγαλύτερα εργοστάσια αλουμινίου στο κόσμο – αλλά αυτή είναι άλλη ιστορία).

 

4. Φταίει το κράτος. Ποιο κράτος; Το σουλτανάτο της Ελλάδας; Ακόμα δε κατάλαβες ποιο είναι το κράτος σου; Και πώς θα ζήσει αν δεν πληρώνεις φόρους όπως και οι πολιτικοί σου που εξέλεξες; Κατηγορείς του γιατρούς, δικηγόρους, κ.λπ. για χρήματα που έβγαλαν στο εξωτερικό. Από Αρειανούς τα πήραν; Εσύ δεν συμφώνησες με τον γιατρό «200 € στο χέρι ή 300 € με απόδειξη; Ή τα βρήκατε με τον εφοριακό και η πατρίς δεν πήρε τίποτε. Με το «τίποτα» θα κινήσει την οικονομία, θα πληρώσει δημοσίους υπαλλήλους και συντάξεις, όταν ο λαός δεν παράγει σχεδόν τίποτα αλλά πρέπει να πληρώνει για όσα εισάγει – ίσως το 80%;

 

5. Είμαστε ο περιούσιος λαός. Αμφιβάλλω. Δεν υπάρχουν περιούσιοι λαοί. Υπάρχουν φυλές που κάποιες γενιές τους ανέβηκαν στα ύψη και κάποιες έπεσαν στου κακού τη σκάλα. Ναι υπήρξαν γενιές στην αρχαία Ελλάδα που θαυμάζονται και τώρα για τα μεγαλουργήματά τους από όλη την ανθρωπότητα. Αλλά δε θεωρώ το μουζίκο ή τον κολόνο του Βυζαντίου ή το ραγιά ή τον γκιαούρ της Τουρκοκρατίας ως τον περιούσιο λαό. Ξεφυσίδια ήταν. Μπορεί να είχαν το ίδιο DNA με τους αρχαίους, αλλά στο DNA μεταφέρονται σωματικά στοιχεία, όχι το «πατρός τε και μητρός τε τιμιώτερον εστίν η πατρίς». Και όχι δε μας ψεκάζουν. Το μυαλό μας είναι τόσο χαλασμένο στη βάση του που δεν ξοδεύουν ακριβά χημικά που δεν χρειάζονται.

 

6. Είμαστε ο πιο έξυπνος λαός τον κόσμο. Τότε αναγκάζομαι να θυμηθώ ότι «το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται». Οι Κουτόφραγκοι και χαζοαμερικάνοι εδώ και χρόνια σκάβουν το λάκκο μας κι εμείς πιστεύαμε ότι μας ετοιμάζουν νέο βάθρο να μας ανεβάσουν πιο ψηλά. «Ο λαός χόρτασε ψωμί με το ΠΑΣΟΚ». Ο λαός είχε χορτάσει ψωμί και πιο πριν και μάλιστα δικής του παραγωγής. Απλά χόρτασε Μερσεντές, εορτοδάνεια και διακοποδάνεια και επιδοτήσεις δανεικές κι αγύριστες, χωρίς να ξέρει ότι θα ‘ρθει η ώρα να τα πληρώσει δεκαπλάσια. Η ώρα αυτή ήρθε. Τώρα η Ελλάδα δε μπορεί να φροντίσει τα παιδιά της, που τα γέννησε, τα περιέθαλψε, τα σπούδασε και της φεύγουν για να τα πάρουν έτοιμα οι ξένοι. Και στατιστικά, το 70% από αυτά, λόγω μικτών γάμων και εργασίας, δεν πρόκειται να γυρίσουν πίσω.

 

7. «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει». Σωστό. Η Ελλάδα σαν ιδέα πανανθρώπινη. Αλλά οι λαοί πεθαίνουν και το έχουμε δει αυτό σε δεκάδες περιπτώσεις. Σουμέριοι, Ασσύριοι, Βαβυλώνιοι, Ίνκας, Μάγιας… Ακόμα και οι Φοίνικες, που είχαν φτάσει Ante Portas («προ των πυλών») στη Ρώμη.

 

Αν φυτρώσει κάποια νέα γενιά Ελλήνων από κάποια παραφυάδα του Ελληνισμού δεν το ξέρω. Και αν τιναχτεί ολόρθη πάλι: «Με το σουγιά στο κόκαλο, με το λουρί στο σβέρκο…» «για να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα», τότε η Ελλάδα θα κατοικείται πάλι από Έλληνες, όχι από Ελλαδίτες και Νεοέλληνες…

 

Χρήστος Μαγγούτας

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Γιατί διεκδικώ την Προεδρία; Για δίκαιη πατρίδα, δουλειές, ίσες ευκαιρίες για όλους, του Σταύρου Θεοδωράκη
Πολυτεχνείο: εικόνες θλίψης και κατάθλιψης, του Σταύρου Θεοδωράκη [εικόνες]
Σταύρος – Τσολιάς: 0-1; Ή σημειώσατε Χ;
Παροχή Υγειονομικών Υπηρεσιών στα Μέλη των Οικογενειών του Προσωπικού του ΣΞ
4 Σχόλια
  • Χρήστος Μαγγούτας
    29 Νοεμβρίου 2014 at 23:33

    Γιώργο Χαμογελαστέ
    Ας μην ήταν η Τζίνα που στέκεται στην Πόρτα με το σπαθί και το πινάκιο της Σαλώμης στα χέρια, μετρώντας τις λέξεις και θα είχα ξεπεράσει και το Μωυσή και τον Παλαμά και τη Δωδεκάδελτο των Ρωμαίων και ίσως και το «Μετά 20 έτη» του Δουμά.
    Σίγουρα έχεις δίκιο με τις τρεις ακόμα εντελές κι εγώ θα σου πρότεινα να γράψεις ένα άρθρο «Από την παπυρολογία του Αριστοτέλη στην παπαρολογία του Νεοέλληνα» !
    Σ’ ευχαριστώ.

  • Γιώργος Αγέλαστος
    29 Νοεμβρίου 2014 at 10:28

    Αγαπητέ Χρήστο, κατανοητό πως θέλησες να βγάλεις το νούμερο 7 για να αποκτήσουν «βιβλική διάσταση» οι επισημάνσεις σου. Άφησες όμως απέξω 3 -τουλάχιστον- από τις θανάσιμες αμαρτίες του Νεοέλληνα που είναι εξίσου σημαντικές. Επίτρεψέ μου λοιπόν να συμπληρώσω:
    8) Φαγωμάρα, διχόνοια και ασυνεννοησία κουβαλάνε στο DNA τους οι κάτοικοι αυτού του τόπου από αρχαιοτάτων χρόνων. Αιώνια διχασμένοι σε αντιμαχόμενες φατρίες. Βενιζελικοί – βασιλόφρονες, αριστεροί – δεξιοί, μνημονιακοί – αντιμνημονιακοί και πάει λέγοντας.
    9) Εγωκεντρισμός και παντελής έλλειψη κοινωνικής συνείδησης. Εμείς, η οικογένειά μας, το χωριό μας, η συντεχνία μας να ‘ναι καλά και άσε τους άλλους να κουρεύονται.
    10) «Ορθολογισμός», «κοινός νους» = έννοιες χωρίς περιεχόμενο στον κόσμο του Νεοέλληνα. Στη χώρα που γέννησε τον «ορθό λόγο» (λέγε με Αριστοτέλη)κυριαρχεί η παπαρολογία, η σύγχυση ανάμεσα σε πραγματικό και επιθυμητό και το ευχολόγιο.

    Λείπουν δυο ακόμη (που δεν μου έρχονται αυτή τη στιγμή στο μυαλό) για να συμπληρωθεί «ο δωδεκάλογος του γύφτου».

  • Χρήστος Μαγγούτας
    29 Νοεμβρίου 2014 at 02:50

    Δημήτρη: Ο δαίμων του τυπογραφείου φαίνεται ότι είναι οπαδός του «Άρη» ή του «Ηρακλή» και ήθελε να μειώσει τον ΠΑΟΚ!. Σ’ ευχαριστώ.
    Τάσο: Σιγά μην έθιξα την ηθική του ραγιά και του χαλάσω τον ύπνο! Όποιος θέλει να αγωνιστεί δε χρειάζεται να του το πω εγώ ή όποιος άλλος γραφιάς, του το λέει η καρδιά του. Στη κηδεία του Σεφέρη (1971) ήταν μισό εκατομμύριο κόσμος, το ίδιο και στην κηδεία του Βάρναλη (1974). Κι ήταν απλά πνευματικοί άνθρωποι, όχι λαϊκοί ήρωες. Τώρα πόσοι είναι δίπλα στην Ελλάδα μου μισοπεθαίνει; Νάσαι καλά.

  • Τάσος
    28 Νοεμβρίου 2014 at 15:03

    Αν και οι αιτιάσεις του άρθρου , σε αρκετά σημεία με βρίσκουν σύμφωνο… Το απίστευτο “τσουβάλιασμα” του 90-95% του Ελληνικού Λαού κάτω από το “συλλογικό αίσθημα ευθύνης”… Ειλικρινά πόσο ρατσιστικό είναι ?
    Αλήθεια πόσο κινείται στη λογική “Σκάσε !!! Μην αντιδράς , μη παραπονιέσαι , μην αντιστέκεσαι ΦΤΑΙΣ !!! ”
    Σε αυτή τη λογική “προσφέρουν εξαιρετικές υπηρεσίες” παρόμοια άρθρα και μπράβο το αποτέλεσμα ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ (όχι των άρθρων) … ΣΚΑΣΑΜΕ & ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ !!!

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.