Το σχόλιο της ημέρας

Lock down ή knock down ;, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

Θα το βρείτε: σε “Πολιτεία”, “Πρωτοπορία” Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Πάτρας, “Ιανός” Αθήνας και Θεσσαλονίκης, και σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και του εξωτερικού που θα ζητηθεί σε 2-5 ημέρες. β) ΗΠΑ μέσω του “Εθνικού Κήρυκα”. γ)στις εκδόσεις Φίλντισι on line, με μειλ ή τηλεφωνικά 210 65 40 170 – [email protected]

όλα τα συγγραφικά έσοδα θα διατεθούν σε οικογένειες με παιδικό καρκίνο.

Πάνος Μπιτσαξής

• Ξύπνησα με πρώτη είδηση έναν σχεδόν πανικόβλητο Κικίλια να μας λέει ότι θα εισηγηθεί άμεσα γενικό lock down τύπου Μαρτίου. Υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί ,τις οποίες πολλοί Υπουργοί κλεισμένοι στη θαλπωρή της γυάλας τους δεν αντιλαμβάνονται, υπάρχει κίνδυνος το lock down να εξελιχθεί στο τελικό knock down για χιλιάδες επιχειρήσεις, επαγγελματίες και εργαζόμενους. Μέχρι τώρα ήταν στριμωγμένες στα σκοινιά. Τώρα θα πέσουν στο καναβάτσο. Η απουσία αντιπολίτευσης δημιουργεί μεγάλη άνεση στη κυβέρνηση να κρύβει τα λάθη και τις διαχειριστικές της αδυναμίες. Ασχολούνται με την Ικαρία και όχι με αυτές. Ο λόγος είναι η δίκη τους τεράστια αδυναμία να αντιτάξουν οτιδήποτε.Απόλυτη αδυναμία και στειρότητα.

• Θα επανέλθω λεπτομερώς. Όμως ας το πούμε από τώρα. Είναι προφανές ότι για μια ακόμα φορά θα πειθαρχήσουμε. Όμως δεν πρέπει να το βουλώσουμε. Γιατί αυτό που ζούμε δεν οφείλεται ούτε πρώτα ούτε κυρίως στους απείθαρχους πολίτες. Οφείλεται στην ανεπάρκεια της κυβέρνησης και στην ανικανότητα της να αναλύει την κατάσταση στις λεπτομέρειες της για να ισορροπεί η υγεία με την οικονομία. Έχει απονευρώσει το συντονισμό της. Έχει αποδυναμώσει υπουργούς που είναι σε θέση να αναλύουν και να αποφασίζουν εντός του αναγκαίου μέτρου. Έχει μεταβληθεί σε σύλλογο που τρεις λαλούν και δυο χορεύουν.Με δυσκίνητα και αναποτελεσματικά όργανα επιστημονικής ειδημοσυνης που δεν μπορούν να συμφωνήσουν και δημιουργούν σύγχυση.Δεν κεφαλαιοποιεί την κτηθείσα πείρα. Χάνει χρόνο. Πελαγοδρομεί.Πολλές επιμέρους θετικές ενέργειες χάνονται στο πλήθος των λαθών της. Είναι καιρός να εξετάσουν με προσοχή το πως λειτουργούν.

• Αν το τρίτο κύμα είναι η απόγνωση το παιχνίδι θα έχει χαθεί. Και στο πεδίο της πανδημίας και στο πεδίο της οικονομίας.

Αυτά προς το παρόν. Ψυχραιμία.

• Δεν είχα το χρόνο να αποδώσω το lock down και το knock down στα ελληνικά. Ας αναλάβει δράση ο καθηγητής Μπαμπινιώτης.

SHARE
RELATED POSTS
Στα ίχνη του γκρίζου ρινόκερου, του Πάνου Μπιτσαξή
Είναι ο ιμπεριαλισμός, ηλίθιοι, του Άρη Μαραγκόπουλου
Αυτοί ΔΕΝ είναι αθώοι. Και οι 500.000 ψηφοφόροι τους;, της Ωραιοζήλης-Τζίνας Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.