Από το μπλογκ του Βαγγέλη

Η μαύρη βροχή, του Βαγγέλη Παυλίδη

Spread the love

 

 Βαγγέλης Παυλίδης  

Βραδάκι Τετάρτης είπα να διαβάσω τις (ηλεκτρονικές) εφημερίδες και το μετάνιωσα! Μαυρίλα, ντούχνα, σκότος, μπούγιο, λιμός, λοιμός, σεισμός, καταποντισμός, πυρ, μάχαιρα, επιδρομή αλλοφύλων, αιφνίδιος θάνατος!

Ψυχοπλάκωση μ’ έπιασε, βρε παιδιά… τίποτα φωτεινό, ούτε ένα τόσο δα φωτάκι μέσα στην μαυρίλα. Μα καλά, σ’ όλη την ειδησεογραφία Ελληνική και ξένη δεν βρέθηκε ένας καλός λόγος για την Ελλαδίτσα μας που παλεύει; Δεν είπε κανείς κάτι, τίποτα; ΤΙΠΟΤΑ!

Πάει, λέω, την βάψαμε. Για μια στιγμή σκέφτηκα να σκαρφαλώσω στον Αττάβυρο και να σαλτάρω, μα έκανε τόσο κρύο που δεν τ’ αποφάσισα. Ύστερα μου πέρασε απο το μυαλό να φύγω μετανάστης και μετά πάλι σκέφτηκα, ρε μπας και μας παίζουν το ίδιο κόλπο το προεκλογικό με την κινδυνολογία και την τρομοκράτηση; Μπας κι είναι το ίδιο παιχνίδι της φθοράς της κυβέρνησης με κάθε τρόπο. Xoυμ χουμ, είπα κι έκατσα και μάζεψα έτσι στα γρήγορα μερικούς τίτλους απο τις γνωστές -ΤΟ ΒΗΜΑ, ΕΘΝΟΣ, ΤΑ ΝΕΑ, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ- και τους έκανα βροχή. Ο τύπος με την ομπρέλα ειμ’ εγω… εσείς… εμείς.

 

To blog του Βαγγέλη εδώ

THE TITLES

SHARE
RELATED POSTS
ΚΙ ΕΣΥ ΛΑΕ ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΕ…, του Βαγγέλη Παυλίδη
28 Μαρτίου1969, Γ. Σεφέρης, του Βαγγέλη Παυλίδη – 28 March 1969, G. Seferis, by Vangelis Pavlidis
Vangelis Pavlidis
Ναπολέον Βοναπάρτης – Poulet à la Marengo – Napoleon Bonaparte, του Βαγγέλη Παυλίδη
1 Comment
 • Δημήτρης Κατσούλας
  19 Μαρτίου 2015 at 21:51

  Με τη θηλειά στο λαιμό κι εγώ-όπως όλοι μας εξ άλλου-μ’έκανες να πεταχτώ απ’ την καρέκλα Βαγγέλη μου και να κρυφτώ κάτω απ΄την ομπρέλα σου..
  Το χάρηκα πραγματικά .
  Πάντα γερός και τέτοια ξαφνιάσματα είναι ευπρόσδεκτα.

  Δημήτρης Κατσούλας
  Αναγνώστης iporta.gr

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.