Αθλητικά/Αθλητισμό

Γιατί κρύφτηκε ο κύριος Σταύρος;, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

Γιώργος Αρκουλής

 

Σε προηγούμενο άρθρο, με είχε απασχολήσει η ‘φούρια’ με την οποία ο νέος υπεύθυνος των σπορ Σταύρος Κοντονής είχε υποσχεθεί άμεση λύση του προβλήματος της βίας στους αγωνιστικούς χώρους. Σήμερα, ελάχιστα μετά το σόου που έδωσε ο υπουργός με τους εντιμότατους ηγέτες Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, η βία όχι μόνο ζει και βασιλεύει, αλλά έχει περάσει με χαρακτηριστική άνεση τα ελληνικά σύνορα. Οι εκόνες από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας πριν την έναρξη του ντέρμπι έκαναν τον γύρο του Κόσμου (άλλο που δεν ήθελαν οι…εταίροι μας!), ενώ κάποιοι μακαντάσηδες της ποδοσφαιρικής Αρχής απειλούν την ΠΑΕ Παναθηναϊκός με πρόστιμα, αφαίρεση βαθμών, λουκέτο στην έδρα κλπ. Λές και τα επεισόδια με κροτίδες, φωτοβολίδες και…καρέκλες συνέβησαν για πρώτη φορά, ή αποτελούν αποκλειστικότητα του Παναθηναϊκού…

 

Πρόβλεψη: κανείς δεν μπορεί να αναχαιτίσει την βία, τον χουλιγκανισμό και την κάθε μορφής αλητεία των γηπέδων, αν δεν διαλύσει τους οργανωμένους συνδέσμους οπαδών ή δεν τιμωρήσει παραδειγματικά ΟΛΟΥΣ τους ταραξίες. Ο μακαρίτης Αλκέτας Παναγούλιας, άνθρωπος με πείρα και τσεκουράτη γλώσσα, είχε προβλέψει κατά την δεκαετία του’ 70 το εξής:

 

«Για να φτιάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο μια για πάντα, υποβιβάστε τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ για μια πενταετία».

 

Μεγάλη κουβέντα, σαφώς ανεφάρμοστη. Διότι – διάβολε- εδώ δεν μπορούν να ελέγξουν στις θύρες, με πόσες δεσμίδες κροτίδες είναι ζωσμένος ο υποψήφιος ταραξίας, θα τα βάλουν με την αληθινή εξουσία των γηπέδων; Για σκεφθείτε το.

SHARE
RELATED POSTS
Ευτυχώς που υπάρχει ο Πανιώνιος…, του Γιώργου Αρκουλή
Έφυγε ο Μίτσελ έμεινε ο Ρέτσος !, του Γιώργου Αρκουλή
Κύπελο ανάξιο σεβασμού, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.