Αθλητικά/Αθλητισμό

Πονηρός ο Φεβρουάριος…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

               

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Το ότι κάποια αποτελέσματα στο ποδόσφαιρο είναι –σε μόνιμη φάμπρικα- ύποπτα στησίματος, κρίνεται αντιληπτό πρωτίστως από τους παίκτες οι οποίοι στοιχηματίζουν. Όμως, η έξαρση που παρατηρείται κάθε Φεβρουάριο, κοντεύει να γίνει θεσμός. Κι’ εδώ που τα λέμε, προκύπτουν με άφθονα περίεργα κόλπα από τα οποία δεν ξέρει κάποιος  να φυλαχτεί. Κάτι που ισχύει και για τις στοιχηματικές εταιρίες (οι οποίες μόλις προκύψει κάτι το ύποπτο, κλειδώνουν συγκεκριμένους αγώνες, προσπαθώντας να αποφύγουν οικονομικό στραπάτσο). Κάθισα και μέτρησα κάποιες περιπτώσεις –μέσα στο Σαββατοκύριακο που πέρασε- σαφέστατα μη φυσιολογικές, δηλαδή ύποπτες-, αλλά τρέχα τώρα να αποδείξεις ότι κάτι βρώμικο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας…

Ένεκα σεβασμού στην πόλη της ‘καμόρα’, θα ξεκινήσω με τον αγώνα Νάπολι-Λέτσε. Η ομάδα της Σοφίας Λόρεν, κατέβηκε φαβορί με απόδοση νίκης μόλις 1.25. Αντιμετώπιζε την Λέτσε, που προσπαθεί να διατηρηθεί στην κατηγορία. Νίκη της Λέτσε προσφέρθηκε από 11 προς ένα έως 15 προς ένα. Όσοι την προτίμησαν δικαιώθηκαν, αφού νίκησε (από το πρώτο ημίχρονο) 2-3. Το που κατέληξε το πολύ χρήμα παραμένει άγνωστο.

Το κυπριακό πρωτάθλημα θεωρείται μονίμως «πονηρό» και δικαίως αντιμετωπίζεται με δυσπιστία από τους παίκτες. Μία ομάδα ήταν προχθές σίγουρη για νίκη –η επικεφαλής στη βαθμολογία Ομόνοια (με απόδοση στον άσο 1.27)-, εντούτοις κατάφερε να ηττηθεί στο γήπεδό της στην Λευκωσία από τον ουραγό Εθνικό Αχνας  1-2 που έδινε απόδοση πάνω από 12 προς ένα. Δηλαδή…Εθνικάρα, που θα έλεγε κι’ ο Μαντζουράνης!

Περίεργα αποτελέσματα προέκυψαν σε πολλά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα όπως στην Ουγγαρία (Σοροκσάρ – ΜΤΚ 3-4, ημίχρονο 2-1) στην Ρουμανία (η ουραγός Βολοντάρι νίκησε 2-1 την Ντιναμό Βουκουρεστιου 2-1 ανατρέποτας το 0-1 του πρώτου μέρους) για να κλείσω με τις ντόπιες μαγκιές, που δυστυχώς προκαλούν γέλια (και στο βάθος μελαγχολία) για την απροσεξία της άμυνας ομάδων αποδεδειγμένα ικανών. Πρώτα στην Ρόδο, όπου η μετριότατη εφέτος ομάδα του Ιαλυσού τόλμησε να προηγηθεί 0-1, αλλά ηττήθηκε 3-1 από τον Διαγόρα. Και τώρα ο σούπερ γρίφος: Απόλλων Πόντου (η γνωστή Καλαμαριά) – ΠΑΣ «Γιάννινα» 1-6. Ηταν ένα αποτέλεσμα εντελώς λογικό, καθώς ο γηπεδούχος είναι διαλυμένος, παίζει με πιτσιρικάδες και ο ΠΑΣ πανίσχυρος, πρωτοπόρος και με το ένα πόδι ήδη στην Σούπερ Λιγκ. Κι’ όμως. Η…απροσεξία οδήγησε τον Απόλλωνα Πόντου στο να προηγηθεί 1-0, βάζοντας τις Βάσεις για την σούπερ έκπληξη. Που όμως δεν ήλθε ποτέ. Διότι στην επανάληψη, οι Γιαννιώτες (λέμε τώρα) έσπασαν τα κοντέρ σημειώνοντας όλα τα γκολ της υπερήφανης νίκης τους.

Κατά τα άλλα,  συγχαρητήρια!

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Τρίποντα με παρανέργειες… , του Γιώργου Αρκουλή
Επιτέλους ποδόσφαιρο!, του Γιώργου Αρκουλή
Οι πρώτοι έσονται έσχατοι, του Αλέξανδρου Μπέμπη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.