Αθλητικά/Αθλητισμό

Η μπάλα τιμωρεί τους αριστοκράτες, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Καιρό είχαμε να απολαύσουμε ποδόσφαιρο μεγάλων συγκινήσεων και νομίζω πως το Mega έκανε διάνα επιλέγοντας να δείξει το ματς Ρεάλ Μαδρίτης – Παρί Σεν Ζερμέν. Ήταν αγώνας για ρολίστες από τη μία πλευρά (των Γάλλων) και φλογερής αντίδρασης από την άλλη (των Ισπανών), όταν η ομάδα τους  φάνηκε ότι ήταν χαμένη.

Η Παρί των διάσημων σταρ Μέσι – Νεϊμάρ – Βεράτι – Εμπαπέ, μπορεί να κυριάρχησε στο πρώτο μέρος, να σημείωσε σημαντικό γκολ και να δείχνει ως το φαβορί (μετά και την νίκη της στον πρώτο αγώνα), εντούτοις, στην επανάληψη ήλθαν τα πάνω κάτω καθώς ο πονηρός (και έμπειρος) Ιταλός προπονητής Κάρλος Αντσελότι έκανε μαγικές κινήσεις, εν αντιθέσει με τους φαντεζί παίκτες πολυτελείας του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, οι οποίοι είχαν «φρενάρει» πιστεύοντας ότι είχαν ολοκληρώσει την δουλειά τους και απομένει το σφύριγμα της λήξης.

Το ότι ο 36χρονος Κροάτης μαχητής Λούκα Μόντριτς θα είχε τις δυνάμεις να αναδειχτεί σε κορυφαίο στα τελευταία 2)5 του χρόνου και να οδηγήσει τον σπουδαίο 24χρονο στράϊκερ Καρίμ Μπενζεμά σε «χατ τρικ», ειλικρινά δεν το περίμενα. ‘Ηταν αυτός που πρόσφερε μαγικές εικόνες στο τερέν, από αυτές που δεν προκύπτουν συχνά. Ο παίκτης αυτός διαθέτει σπουδαίο μέταλλο νικητή παίζοντας στην Μαδρίτη τα τελευταία δέκα χρόνια. Και το απέδειξε χθες όταν όλα έδειχναν να έχουν χαθεί για την πρωτοπόρο του ισπανικού πρωταθλήματος.

Για  την Παρί, η σαιζόν έκλεισε ακόμη μία φορά με «παταγώδη» αποτυχία. Στον πρώτο αγώνα ήταν κυρίαρχος αλλά απρόσεκτη στην τελική ενέργεια, νίκησε μόνο 1-0 στην εκπνοή. Στο Παρίσι έχασε την ευκαιρία της. Γιατί χθες, οι αριστοκράτες ποδοσφαιριστές της, με το που έγινε ένα λάθος στην άμυνα, πιο πολύ είχαν το νου τους στις καθυστερήσεις (που τους συνέφεραν) και όχι να συνεχίσουν οπλίζοντας το σπουδαίο ταλέντο τους με ολίγη από πάθος!

Κάτι που έχουν κάνει και πάλι κατά την τρέχουσα περίοδο, χάνοντας συνεχώς τρεις φορές στο πρωτάθλημα Γαλλίας, από αντιπάλους που χαρακτηρίζονταν «Δαβίδ» απέναντι σε «Γολιάθ». 

[email protected]

SHARE
RELATED POSTS
Όταν θολώνει το μυαλό…, του Γιώργου Αρκουλή
Ίσως μυρίζει διαπλοκή…, του Γιώργου Αρκουλή
Θρίαμβος Ολυμπιακού στο Λονδίνο έναντι Άρσεναλ – Άνοιξε η πόρτα για τη Europa League

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.