Πόρτα στις Ανταποκρίσεις

Εκδήλωση από καρδιάς, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ

 

Αλεξάνδρα Καρακοπούλου-Τσίσσερ 

 

Όταν γνωρίζεις πως μια εκδήλωση γίνεται για έναν πραγματικά καλό σκοπό, φροντίζεις να δώσεις το παρόν. Άν είσαι άνθρωπος και αισθάνεσαι πως κάπου, κάποιος, μπορεί να πάρει μεγάλη χαρά και εσύ να προσφέρεις λιγάκι από τον πολύτιμο χρόνο σου, τότε δίνεις απλόχερα.

 

Στο κάλεσμα της Orpheus Kammerorchester Wien (Ορχήστρα Δωματίου Ορφέας στην Βιέννη) (εισ-)ακούσαμε όλοι μας και μέσα στην κατάμεστη ιστορική εκκλησία της Αγίας Τριάδας, την ορθόδοξη Μητρόπολη της Βιέννης, απολαύσαμε ένα κοντσέρτο με καθαρά φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

 

Οι γνωστοί και άγνωστοι σε όλους εμάς καλλιτέχνες, ένωσαν τις μουσικές τους δυνάμεις και αφιέρωσαν την βραδιά στον Στέλιο Wenzel, τον πιο φανατικό οπαδό τους, όπως πολύ όμορφα συνηθίζει να λέει ο διευθυντής και μαέστρος της ορχήστρας Κωσταντίνος Δημηνάκης. Ο Στέλιος είναι ένα ξεχωριστό πλάσμα. Λόγω της πρόωρης γέννησής του, απέκτησε δυσλειτουργία στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι, καθώς πάσχει από σπαστική τετραπληγία, έχοντας για οδηγό και σύντροφο στην ζωή του την πολύ γενναία μητέρα του Μαρία και την αδερφή του Έλενα. Με αφορμή λοιπόν τα εικοστά πέμπτα του γενέθλια, στήθηκε αυτό το πάρτι προς τιμήν του!

 

Το μουσικό πρόγραμμα περιείχε κάτι για όλα τα γούστα. Λίγο από Mahler, Albeniz, Stradella, Μιχαηλίδη και Σίμογλου. Όλα αυτά με την καταπληκτική ερμηνεία του καταξιωμένου Κύπριου Βαρύτονου Κύρου Πατσαλίδη, την μελωδική φωνή της Κύπριας σοπράνο Χρύσω Μακαρίου, την εξέχουσα ερμηνεία της Κύπριας σοπράνο Ζωής Νικολαϊδου, άψογο σόλο από τον κιθαρίστα Φώτη Νάνο, μοναδικό φλάουτο από την Ευτυχία Αρκούδη, την υπέροχη Χριστιάνα Θαλασσινού στο κλαρινέτο υπό την μουσική καθοδήγηση του μαέστρου Κωσταντίνου Δημηνάκη.

 

Η στιγμή όπου η Κυρία Μαρία, παρέα με τον εορτάζοντα Στέλιο, ευχαρίστησαν το κοινό και τους συντελεστές της βραδιάς, ήταν απόλυτα συγκινητική. Δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν και τον αγαπημένο σε όλους Μητροπολίτη μας κ.κ. Αρσένιο, έναν άνθρωπο που κατάφερε να αλλάξει τα «ορθόδοξα» κατεστημένα τις μικρής μας ελληνικής Ομογένειας, υπενθυμίζοντάς μας πάντα τι είναι αληθινά σωστό και τι όχι.

 

Τα έσοδα αυτής της βραδιάς διατέθηκαν στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό, Παγκύπριο Σύνδεσμο Σπαστικών και Ανάπηρων παιδιών «Ανεμώνη», που έχει την έδρα του στην Κύπρο.

 

«Μια ευγενική καρδιά, όπως ο ήλιος, δείχνει το μεγαλείο της όταν είναι στο πιο χαμηλό σημείο.» (Philip Sidney, 1554-1586, Άγγλος ποιητής και αυλικός).

 

 

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
181f88054488236c2679da41b7cf6faf_XL_1.jpg
Η Βιέννη είναι αλλιώς, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ
Ανταπόκριση από Βιέννη: Ελλάδα – Αυστρία Συμμαχία
Βιέννη: Βόλτα στον πύργο, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.