Το σχόλιο της ημέρας

Astra Zeneca – ο επείγων καθαρός λόγος, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

Πάνος Μπιτσαξής

Το παρακάτω άρθρο γράφτηκε στις 27/5/21- είκοσι μέρες πριν. Αναδημοσιεύω το ουσιώδες απόσπασμα. Μερικές φορές η δύναμη της απλής λογικής και η πείρα στην ανάλυση δεδομένων, κατισχύει της ειδικής γνώσης. Αυτή η μεθοδολογία δεν είναι συνωμοσιολογική. Το αντίθετο. Γιατί όταν διαθέτεις περισσότερα του ενός επιλέγεις αυτά που εμφανίζουν τους λιγότερους κινδύνους. Τόσο απλά. Κάποιοι τότε μου είπαν πως η προσέγγιση μου είναι έμμεσα βούτυρο στο ψωμί αντιεμβολιαστών. Το αντίθετο επιδίωκα. Τώρα τι λένε;

Είναι επείγων ο καθαρός λόγος για όσους εκκρεμεί η δεύτερη δόση. Να το κάνουν; Να περιμένουν με την όση ανοσία έχουν και να κάνουν σε κάποιους μήνες νέο εμβολιασμό; Να κάνουν τη δεύτερη δόση με κάποιο άλλο; Έχουν και τις τρεις δυνατότητες; Απαντήστε ευθέως και έγκαιρα. Οι γιατροί όχι οι διοικητικοί αρμόδιοι.

Astra Zeneca…Απλές και ειλικρινείς απορίες

•Η συζήτηση για την αναγκαιότητα ή μη των εμβολιασμών και η επιχειρηματολογία των αρνητών, ιδιως των όσων ρέπουν προς την δεισιδαιμονία, έχει ήδη κλείσει από την κοινωνία και την αθρόα προσέλευση. Η συζήτηση όμως για τα επιμέρους είναι, θα είναι, και πρέπει να παραμείνει ανοιχτή. Υπάρχουν απορίες και οι επιστήμονες πρέπει να τις απαντούν. Γιατί οι άνθρωποι δεν σκέπτονται και δεν αποφασίζουν με την στατιστική αλλά με την ενσυναίσθηση.

•Astra Zeneca και θρομβώσεις. Η συσχέτιση έχει γίνει. Σπάνια να το δεχθώ .Αν η επιστήμη είχε μόνο αυτό το εμβόλιο θα ήταν ηλίθιο και να το συζητάμε. Όμως αυτό δεν είναι αρκετό για τον άνθρωπο που έχω στο νου μου και τον συμπονώ. Αυτόν που έχασε τη γυναίκα του στα ξαφνικά και έχασε τον κόσμο σε μια μέρα. Η στατιστική είναι ανεπαρκής όταν προσωποποιείται. Εκεί η σπανιότητα γίνεται γεγονός. Το ότι 28 γυναίκες με τα ίδια χαρακτηριστικά έφυγαν από τον ιό είναι στατιστικό επιχείρημα στη σχέση κόστους οφέλους. Αλλά η απορία μου είναι απλή. Αφού έχουμε άλλα τρία εμβόλια που δεν κάνουν θρομβώσεις γιατί επιμένουμε και σε αυτό που κάνει τις σπάνιες μεν αλλά όχι λίγες θρομβώσεις. Προς τι; Και σε κάθε περίπτωση. Αφού οι γυναίκες, τα οιστρογόνα και δεν ξέρω τι γιατί δεν αποτρέπονται έστω αυτές οι κατηγορίες με τους όποιους προδιαθεσικούς παράγοντες.

Ή γιατί δεν περιμένουμε να βρουν τι φταίει και να το διορθώσουν. Δεν το καταλαβαίνω.

•Δεν μ’ αρέσει να ανακατεύομαι σε ξένο για μένα επιστητό. Αν η απορία μου είναι άστοχη θα το αναγνωρίσω. Αλλά επι του θέματος δεν ψάχνομαι μόνο εγώ. Ψάχνεται όπως διαβάζω η επιστημονική κοινότητα παγκοσμίως .Αν κάποια εμβόλια έχουν καλύτερο record και κάνουν λιγότερες παρενέργειες ας μας το πουν και ας μας συστήσουν να τα προτιμήσουμε. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν θα χαλάσουμε τη διάθεση της Astra Zeneca.

SHARE
RELATED POSTS
Μαυρίλα στην ΕΡΤ: η χυδαιότητα καλά κρατεί, της Ωραιοζήλης-Τζίνας Δαβιλά
Ποίος ήτον ο φονεύς του Εθνικού Θεάτρου;, του Κώστα Χατζηαντωνίου
Το σχόλιο της ημέρας: ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ*, του Πάνου Μπιτσαξή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.