Το σχόλιο της ημέρας

Ένα πείσμα δέκα τριών μηνών!, του Δημήτρη Κατσούλα

Spread the love

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

Σας έχω νέα σήμερα. Νέα που μπορεί να είναι εκ πρώτης όψεως δυσάρεστα για την ΝΔ και τον ηγέτη της Κυριάκο Μητσοτάκη, αυτά  όμως διόλου δεν τα συμμερίζεται ο πρώην υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος μπορεί να φαίνεται μειλίχιος, χαμηλών τόνων, συναινετικός και πράος αλλά το να απορρίψει και την πρόταση του ηγέτη του στο να μη κατέλθει ευρωβουλευτής στις επερχόμενες εκλογές της 9ης Ιουνίου, μη μου πείτε ότι δεν αποτελεί έκπληξη δείχνοντας εν τέλει και την σκληρότητα του ανδρός, συνοδευόμενη από καλά ‘αποθηκευμένο’ πείσμα. Στην καθομιλουμένη, αυτό σημαίνει ‘σπάσιμο’ στα σχέδια του εθνεγέρτη Μητσοτάκη. 

Και πώς προέκυψε αυτό τινές αναρωτηθούν. Ακούστε: βλέποντας ο εξελθών πανίσχυρος πρωθυπουργός από το 15ο Συνέδριό του – το οποίο έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου κατά το τριήμερο 5,6 & 7 Απριλίου 2024 – έναν πρώην υπουργό του να ‘κλωτσάει’ και να του γυρίζει την πλάτη, δεν είναι και μικρή υπόθεση, την στιγμή μάλιστα όπου έχει αντιληφθεί ότι το κόμμα του οποίου ηγείται αν και φαίνεται συμπαγές και σύγκορμο ‘κινδυνεύει’ ν’ απολέσει σεβαστό αριθμό ψήφων οι οποίες διοχετεύονται προς το κόμμα του Βελόπουλου ‘Ελληνική Λύση’, δηλαδή προς τα δεξιά της ΝΔ ψήφους τις οποίες θα συγκρατούσε ο Θάνος Πλεύρης με την κάθοδό του ως ευρωβουλευτής. 

Και γιατί άραγε αρνείται την υποψηφιότητα ο άλλοτε (κραταιός) Υπουργός Υγείας; Την αρνείται διότι ποτέ δεν θα συγχωρήσει την αποπομπή του από τον υπουργικό του θώκο εν πρώτοις και δεύτερον το να εκτεθεί με την εκπροσώπηση της Κυβέρνησης την 1η Μαρτίου 2023 – λίγες μόλις ημέρες μετά το έγκλημα των Τεμπών – στο νοσοκομείο της Λάρισας, εκεί δηλαδή που κατέφθαναν τα πτώματα των θυμάτων της πρωτοφανούς για τα ιστορικά χρονικά τραγωδίας, θεωρεί ότι εξετέθη, από την στιγμή μάλιστα όπου ούτε ως μάρτυρες ακόμη εκλήθησαν να καταθέσουν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός  και ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος. Αυτά τα ‘ατοπήματα’ Μητσοτάκη ο Θάνος Πλεύρης δεν μπορεί να τα συγχωρήσει, τα κρατά ως Μανιάτικο πείσμα.

Εν κατακλείδι λοιπόν: εάν πιστεύει ο κ. Πλεύρης ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο θα πλήξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη επιμένοντας στο πείσμα του μέχρι τέλους ο οποίος – πρωθυπουργός – δεν έχει πει ακόμη την τελευταία του κουβέντα όσον αφορά στην αντικατάσταση της θέσεως της κας Ούρσουλα (η οποία αν και υπερψηφίστηκε από το Λαϊκό Κόμμα, κλυδωνίζεται), λάθος …πνευματικός τον συμβουλεύει εκεί που πάει και εξομολογείται.  

  

SHARE
RELATED POSTS
Mj4i72BzINRl7jBNogic.jpg
7-3-2017: Σχολιασμοί επί θύραις [iPorta.gr]
Έρημη γλώσσα!, του Γιώργου Αρκουλή
Kostis A. Makris
Το facebook και ο Κούνδουρος: υπάρχει ζωή πριν το θάνατο;, του Κωστή Α. Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.