Πόρτα - Η Αλεξάνδρα και οι άλλοι

Άνγκελα Μέρκελ: η ιντιβιντουαλίστρια, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ

Alexandra Karakopoulou - Zisser
Spread the love

Alexandra Karakopoulou - Zisser

 

 

 

 

 

 

 

Αλεξάνδρα Καρακοπούλου-Τσίσσερ

 

 

 

 

 Τα θαύματα της Μέλισσας

Πατήστε τον σύνδεσμο

 1464161061.png

 

 
 

 

rts9t9u2.jpg

 

Η Άνγκελα Δωροθέα Κάσνερ – Μέρκελ γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου του 1954, απογευματάκι, στο Αμβούργο της Γερμανίας. Ο Ήλιος της κόρης του αυστηρού λουθηρανού πάστορα Χόρστ και της καθηγήτριας αγγλικής και λατινικής γλώσσας Χέρλιντ, θα έκανε αισθητή την παρουσία του στο ευαίσθητο ζώδιο του Καρκίνου στον 7ο Οίκο, το σπίτι της συντροφικότητας και των διαπροσωπικών σχέσεων. Σημαντικό ρόλο στην ζωή της παίζουν οι σχέσεις και η προσωπική της εξέλιξη ή όχι μέσα από αυτές.

 

Με Ωροσκόπο στο ζώδιο της φωτιάς και του μακρινού βλέμματος Τοξότη, φαίνεται πως η αισιοδοξία θα είναι ένα σημαντικό όπλο στην ζωή της, κάτι που θα την καθιστά ψύχραιμη όσες δυσκολίες και να αντιμετωπίζει.

 

Η Άνγκελα έμεινε στην σοσιαλιστική Γερμανική Λαϊκή Δημοκρατία μέχρι και το 1990. Από τον Δεκέμβριο του 1989 έγινε ενεργό μέλος της Δημοκρατικής Επαγρύπνησης. Με την Σελήνη της στο ανεξάρτητο ζώδιο του αέρα Υδροχόο, μπορεί κανείς εύκολα να την χαρακτηρίσει ως αυτόνομη, ιντιβιντουαλίστρια, ατομίστρια. Όσο και να κλυδωνίζεται, παραμένει ψύχραιμη και δεν επηρεάζεται εύκολα ψυχικά. Είναι μάλλον ο συνάδελφος παρά ο σύντροφος στις προσωπικές τις σχέσεις.

 

Με τον επικοινωνιακό Ερμή στον Καρκίνο, στον έβδομο Οίκο, της είναι πολύ εύκολο να συνάψει σχέσεις, καθώς καταλαβαίνει εύκολα τα χαρακτηριστικά του εκάστοτε λεκτικού της αντίπαλου ή απλού συνομιλητή. Με Αντίθεση μεταξύ του Ήλιου και του απρόσμενου Ουρανού η Άνγκελα είναι αυτάρκης και ψάχνει συνεχώς για αλλαγές, κάτι που κάνει με μεγάλη ευκολία χωρίς να υπολογίζει φιλίες και συναισθηματισμούς.

 

Το Τετράγωνο του Ήλιου με το Μεσουράνημά της δείχνει πως η σχέση της με τα ΜΜΕ δεν είναι και η καλύτερη, αφού χαρακτηρίζεται συνήθως από εντάσεις. Η Αφροδίτη της, στο οργανωτικό ζώδιο της Παρθένου στον όγδοο Οίκο, μας μαρτυρά πως η Άνγκελα βρίσκει την αγάπη στην πιο πρακτική της πλευρά. Σε μια συνέντευξη την ρώτησαν τι θα έκανε στον ελεύθερό της χρόνο (αν είχε) και απάντησε πως θα τακτοποιούσε επιτέλους το διαμέρισμά της και θα έβαζε σε αλφαβητική σειρά την συλλογή των βιβλίων της. Την ελκύει ότι απαγορευμένο, της αρέσει να χειραγωγεί τους άλλους και να σπάει Ταμπού.

 

Η Άνγκελα Μέρκελ σπούδασε φυσική στην Λειψία. Το 1977 πριν τελειώσει καλά καλά τις σπουδές της παντρεύτηκε τον συμφοιτητή της Ούλριχ Μέρκελ, γάμος που κράτησε μέχρι το 1982. Κατά την περίοδο του διαζυγίου τους, ήδη είχε γνωρίσει τον επόμενο σύζυγό της, Γιόαχιμ Σάουερ, χημικό και καθηγητή κβαντικής χημείας, τον οποίο και παντρεύτηκε το 1998. Η Άνγκελα δεν έχει παιδιά, παρά μόνο από τον σύζυγό της (δυο γιους) από τον προηγούμενο γάμο του.

 

Ο μαχητικός πλανήτης Άρης κάνει την εμφάνισή του στο ζώδιο του Τοξότη στον πρώτο Οίκο, το σπίτι του Εγώ και της αυτοεξέλιξης. Η Άνγκελα είναι ενθουσιώδης σε ότι καταπιάνεται. Αισθάνεται ως ένας “ιππότης των σταυροφοριών” και έχει ξεκάθαρες “στρατιωτικές” τάσεις, με δόση υπερβολής κάποιες φορές. Αποφασίζει αυθόρμητα και μέσα από τις προσωπικές της ηθικές και δίκαιες πεποιθήσεις. Μάχεται αφού καταστρέψει ηθικά τον αντίπαλό της και τον καθαιρέσει ολικά. Με τον Άρη στο σπίτι του (πρώτος Οίκος) μιλάμε για μια προσωπικότητα με τεράστια δύναμη πειθούς. Δεν κομπιάζει, μπαίνει κατευθείαν στο θέμα, είναι έτοιμη για οποιαδήποτε περίσταση και όταν βάλει κάτι στόχο το πετυχαίνει συνήθως πάση θυσία. Είναι γεμάτη ενέργεια, είναι δυναμική και έχει ανδρική ακτινοβολία. Το Τετράγωνο του Ήλιου με τον ονειροπόλο Ποσειδώνα δείχνει και έναν άνθρωπο που μπορεί να πέσει θύμα των περιστάσεων από υπερβολική εμπιστοσύνη στον εαυτό του.

 

Ο Βόρειος Δεσμός της, που ευθύνεται κατά κάποιον τρόπο για καρμικά μαθήματα που καλούμαστε να ολοκληρώσουμε σε αυτή την ζωή, βρίσκεται και αυτός με την σειρά του στον πρώτο Οίκο. Η εσωτερική σύγκρουση μεταξύ της Αυτοεξέλιξης και της ανάγκης για αρμονία, ισορροπία και ενσωμάτωση στις διαπροσωπικές της σχέσεις είναι κάτι που θα την απασχολεί πάντα. Όταν θα μάθει να εμπιστεύεται τους άλλους δίπλα της απόλυτα, να μάθει να δίνει και όχι μόνο να παίρνει, τότε θα <λυτρωθεί> .
Ο τυχερός πλανήτης Δίας βρίσκεται στο ζώδιο του Καρκίνου στον έβδομο Οίκο. Αυτή η όψη μας δείχνει έναν άνθρωπο που μπορεί να χαρακτηριστεί ως ηγέτης, ως γκουρού και να μαγνητίσει τα πλήθη στο πρόσταγμά του. Αισθάνεται ως προστάτης και έχει συναίσθηση της οικογένειας, της πατρίδας. Μπορεί να βλέπει τον εαυτό της και ως μητέρα και τους πολίτες παιδιά της, που καλείται να προστατεύσει από τον εκάστοτε εχθρό.

 

Ο πλανήτης των εμποδίων και της εξέλιξης Κρόνος, κάνει την εμφάνισή του στο μυστικοπαθές ζώδιο του Σκορπιού στον δέκατο Οίκο, το σπίτι της κοινωνικής και της επαγγελματικής καταξίωσης. Η Άνγκελα Μέρκελ καλείται να ξεπεράσει τον μεγαλύτερό της φόβο, αυτόν της αποτυχίας.

 

Με τον σκοτεινό Πλούτωνα στον λαμπερό Λέοντα, στον όγδοο Οίκο, φαίνεται για άλλη μια φορά πως η φύση την έχει προικίσει με μια σχεδόν υπνωτιστική δύναμη, έχει δυνατή επιρροή και έναν υποχθόνιο τρόπο να χειραγωγεί χωρίς να φαίνεται.

 

Έχει πυγμή, είναι φιλόδοξη και αντιλαμβάνεται την κρίση ως ευκαιρία για ανανέωση.

 

Στις 28 Οκτωβρίου του 2009 εξελέγη από το κοινοβούλιο και επίσημα καγκελάριος της Γερμανίας και το 2013 επανεξελέγη. Η πρώτη γυναίκα καγκελάριος στην ιστορία της Γερμανίας. Τον Νοέμβρη του 2007 απέσπασε το Βραβείο Καρλομάγνος. Μάλιστα το αμερικανικό περιοδικό Time την συμπεριέλαβε ανάμεσα στα Πρόσωπα με την μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως για το έτος 2012, καθώς το 2015 ανακηρύχθηκε Πρόσωπο της χρονιάς.

 

Όλα ή τίποτα!

 

 

ce90fa85-f57a-40e3-8158-ec65a3aa9c17.jpg

 

 

 

4c417c0e-b8e5-473d-8a40-d66022bba292.jpg

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Ζίγκμουντ Φρόυντ: ο άνθρωπος που φυλάσσεται σε μια ελληνική υδρία!, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου
Κόλιν Φέρθ: Ένας γνήσιος Άγγλος τζέντλεμαν, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου
Μαρία Κάλλας: η δραματική ζωή μιας Ντίβας, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.