Πόρτα - Η Αλεξάνδρα και οι άλλοι

Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ της Αγγλίας: Γεννημένη Μονάρχης, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ

181f88054488236c2679da41b7cf6faf_XL_1.jpg
Spread the love

181f88054488236c2679da41b7cf6faf_XL_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αλεξάνδρα Καρακοπούλου-Τσίσσερ

 

 

 

 

 

27306427-35c8-4af8-aafa-0509208c7408.jpg

 

Η Ελισάβετ Αλεξάνδρα Μαρία, Βασίλισσα της Αγγλίας, γεννήθηκε στις 21 Απριλίου του 1926, στο κοσμοπολίτικο Λονδίνο, λίγες ώρες μετά τα μεσάνυχτα. Ο Ήλιος της στο σταθερό ζώδιο του Ταύρου και ο Ωροσκόπος της, η «μάσκα» της προσωπικότητας, στο σοβαρό ζώδιο του Αιγόκερου. Αυτά τα δυο πολύ αυθαίρετα αλλά και πρακτικά ζώδια που προδίδουν σταθερότητα και λιγότερο αυθορμητισμό, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της ιδιαίτερης προσωπικότητάς της. Αυτόν τον μοναδικό συνδυασμό τον συναντάμε στα Ωροσκόπια του Τσάρου Νικολάου ΙΙ., του Νικολό Μακιαβέλι, Άρθουρ Ουέλινγκτον (νικητή της ιστορικής μάχης στο Βατερλό), αλλά και του Λιμπεράτσε καθώς και του μεγάλου ρομαντικού ζωγράφου Ουίλλιαμ Τέρνερ, κάτι που προδίδει και τον βαθύ θαυμασμό της για τις τέχνες. Μάλιστα το 2013 έλαβε τιμητικό βραβείο από την Βρετανική Ακαδημία Τεχνών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης για την συμμετοχή της στην ταινία της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο (στην οποία συμμετείχε με τον Ντάνιελ Κρέγκ / Τζέιμς Μπόντ).

 

Ο πατέρας της, Πρίγκιπας Αλβέρτος του Γιόρκ, ήταν ο δεύτερος γιος του Βασιλιά Γεωργίου Ε’ και της Βασίλισσας Μαίρης. Η οικογένειά της την φώναζε Λίλιμπετ. Ανέκαθεν αγαπούσε τα άλογα και τα σκυλιά και ήταν ένα μικρό καλότροπο κορίτσι, όπως αναφέρονται σε εκείνη οι πολύ δικοί της άνθρωποι. Ο Αιγόκερως είναι εξάλλου γνωστός για την ιδιαίτερη αδυναμία στις οικογενειακές παραδόσεις και τα τελετουργικά, αλλά ιδίως στο πρωτόκολλο.

 

Η μοίρα της έμελλε να την στέψει Βασίλισσα, τον Ιούνιο του 1953. Με τον μαχητικό πλανήτη Άρη και τον τυχερό Δία στο αέρινο, καινοτόμο ζώδιο του Υδροχόου να δημιουργεί ευκαιρίες στον πρώτο Οίκο, η Ελισάβετ είχε όλα τα απαραίτητα εφόδια για να τα καταφέρει. Δυναμικότητα, υπευθυνότητα, σεβασμό, ευθύτητα και απόλυτη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κρίση. Η πίστη της για έναν καλύτερο κόσμο ήταν η κινητήριος δύναμή της.

 

Ο πλανήτης όμως που την χαρακτηρίζει, είναι αυτός που ευθύνεται για τα μαθήματα ζωής, γεμάτος εξουσία και δύναμη, Κρόνος. Στην θέση του Μεσουρανήματός της, που χρωματίζεται από το «σκοτεινό» ζώδιο του Σκορπιού υποδηλώνει έναν άνθρωπο που έχει μάθει να επιβιώνει όποιο και να είναι το τίμημα. Είναι πολύ πειθαρχημένη, αυστηρή, ανένδοτη και μυστικοπαθής. Η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ δεν μένει στην επιφάνεια των πραγμάτων, αλλά ψάχνει πάντα για απαντήσεις σε βάθος. Δεν μας κάνει σίγουρα εντύπωση αυτός ο συνδυασμός, αφού είναι η πιο ικανή και αγαπητή Βασίλισσα που έχει περάσει ποτέ από την Ιστορία της Μοναρχίας, έστω και αν οι επικριτές της την θεωρούν κρύα και απρόσιτη.

 

Η Σύνοδος του Άρη, του Δία και του ονειροπόλου Ποσειδώνα, της δίνουν μια δόση γλυκύτητας στον χαρακτήρα της, που δεν παραβλέπει να δείχνει σε όλες τις κοινωνικές της εμφανίσεις, χαμογελώντας στους υπηκόους της αλλά και σε όλα τα μέλη της οικογένειάς της.

 

Ο Ήλιος στον δεύτερο Οίκο, το σπίτι της ασφάλειας, των οικονομικών, της ύπαρξης, του ταλέντου, της νίκης και της ήττας δείχνει το κεντρικό θέμα που απασχολεί την ζωή της. Η σιγουριά. Χρειάζεται μια γερή και αδιάσειστη βάση, σκέφτεται πρακτικά, θέλει να την ικανοποιεί το αποτέλεσμα, να απολαμβάνει όλα όσα έχει καταφέρει. Το περιοδικό Φόρμπς αναφέρει σε σχετικό άρθρο του, πως η περιουσία της υπολογίζεται περίπου στα 600 εκατ. αμερικανικά δολάρια, κάτι που το Μπάκιγχαμ δεν επιβεβαίωσε ποτέ. Το πρόβλημα της όψης αυτή είναι η ανάγκη για έλεγχο, κάτι που όταν κλονίζεται, όπως τότε με την σκανδαλώδη για το Παλάτι συμπεριφορά της Πριγκίπισσας Νταιάνα, μια κατάσταση που βγήκε εκτός ελέγχου, την κάνει έξω φρενών. Δεν ήταν λίγες οι φήμες πως οι δυο τους δεν τα πήγαν ποτέ καλά.

 

Η Σελήνη της, ο τρόπος που αισθάνεται, βρίσκεται στο λαμπερό ζώδιο του Λέοντα, στον έβδομο Οίκο, το σπίτι των διαπροσωπικών σχέσεων. Φαίνεται πως οι σχέσεις, φιλικές και μη, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ζωή της. Ο ονειροπόλος πλανήτης Ποσειδώνας ευθύνεται για τα υψηλά της ιδανικά. Ο τρόπος που αισθάνεται είναι γενναιόδωρος αλλά και έντονος παράλληλα. Ερωτεύτηκε τον νυν σύζυγό της Φίλιππο όταν ήταν μόλις 13 χρονών και πήγε αρκετά κόντρα στα θέλω της οικογένειάς της. Τελικά παντρεύτηκαν το 1947 και απέκτησαν τέσσερα παιδιά. Δεν της αρέσει να θυμάται την ηλικία της ή να την περιτριγυρίζουν άνθρωποι που σκέφτονται αρνητικά. Είναι γνωστό εξάλλου πως επιλέγει να μην δείχνει πουθενά την δυσαρέσκειά της.

 

Ο Πλανήτης της Επικοινωνίας, Ερμής, βρίσκεται στο παρορμητικό ζώδιο του Κριού στον δεύτερο Οίκο. Αυτό σημαίνει πως τα ενδιαφέροντά της γυρίζουν γύρω από τα κεκτημένα, την δουλειά, την περιουσία, τα θέματα ασφάλειας, την μοναρχία. Η εικόνα προς τα έξω παίζει πολύ σπουδαίο ρόλο όπως και η επιτυχία των πράξεών της. Είναι γεγονός πως είναι η πρώτη Βρετανή μονάρχης που παρευρεθεί στις εργασίες του υπουργικού συμβουλίου εν καιρώ ειρήνης, στις 18 του Δεκέμβρη του 2012.

 

Η Αφροδίτη στον πρώτο Οίκο, το σπίτι της αυτοεκτίμησης και της αυτοεξέλιξης, υποδηλώνει την έντονη ανάγκη της για αρμονία στις σχέσεις. Είναι γεννημένη διπλωμάτης. Η αντίθεση του Δία με τον Ποσειδώνα δείχνει κατά τα άλλα έναν άνθρωπο που έχει επιλέξει την «μοναξιά», είναι ιδεαλίστρια και αμφιταλαντεύεται μεταξύ ανυπέρβλητης αισιοδοξίας και ρεαλισμού. Στην προκείμενη περίπτωση κερδίζει ο ρεαλισμός, κάτι που την ενώνει απόλυτα με την Πριγκίπισσα Κέιτ Μίντλετον, με την οποία έχουν πολλά κοινά στον χαρακτήρα.

 

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την σκηνή όπου κατά τον εορτασμό για τα 60 χρόνια της ανόδου της στον θρόνο δήλωσε γεμάτη συγκρατημένη χαρά :

 

«Σε αυτή την ξεχωριστή χρονιά, όπως εγώ αφιερώνω τον εαυτό μου εκ νέου στην υπηρεσία σας, ελπίζω ότι θα θυμόμαστε τη δύναμη της ομαδικότητας και της συλλογικής ισχύς της οικογένειας, της φιλίας και της καλής γειτονίας … Ελπίζω, επίσης, ότι αυτό το έτος του Ιωβηλαίου θα είναι μία στιγμή να δώσουμε ευχαριστίες για τις μεγάλες προόδους που έχουν γίνει από το 1952 και για να κοιτάξουμε προς το μέλλον με καθαρό μυαλό και ζεστή καρδιά».

 

Νομίζω πως αυτή η φράση τα περικλείει όλα…

 

Η Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ. είναι η μακροβιότερη μονάρχης στην ιστορία της Αγγλίας. Εμείς να της ευχηθούμε να έχει καλή υγεία και να τα εκατοστήσει!

 

Ακολουθεί έκθεση εικόνων

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr 

 

SHARE
RELATED POSTS
barack-obama-michelle-obama-2009-2-22-23-4-4
Μπαράκ Χουσείν Ομπάμα: «Ο κόσμος και εγώ», της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ
Αστρολογικές προβλέψεις για τον Μάρτιο 2018, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου
Κόλιν Φέρθ: Ένας γνήσιος Άγγλος τζέντλεμαν, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.