Πρόσωπα - Αφιερώματα

Αντίο στον πατέρα της Μαφάλντα, του Νίκου Βασιλειάδη

Spread the love

Νίκος Βασιλειάδης

llll.png

Catering-Συνέδρια-Γάμοι-Βαπτίσεις-Εκδηλώσεις

Απ.Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στ.Διαγόρας)-Ρόδου-Λίνδου (ΙΚΑ)-Λεωφ.Κρεμαστής-Πηγές Καλλιθέας (Μάϊος-Οκτώβριος)

Η Μαφάλντα είναι ένα εξάχρονο κορίτσι που με την χαρακτηριστική περιέργεια και τον κυνισμό της ηλικίας της ψάχνει απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα, αλλά συχνά δεν μένει ικανοποιημένη από τις εξηγήσεις των μεγάλων. Η Μαφάλντα είχε έναν μπαμπά. Έναν μπαμπά που ταξίδεψε σήμερα στην αιωνιότητα. Τον Quino (Κίνο) έναν Αργεντίνο σκιτσογράφο γεννημένο στην Ισπανία το 1932 με την οικογένειά του να μεταναστεύει στην Αργεντινή μετά το ξέσπασμα του Ισπανικού εμφύλιου.

Ο Χοακίν Σαλβαδόρ Λαβάδο (Joaquín Salvador Lavado), όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, πρωτοσχεδίασε τη Μαφάλντα σε μία αργεντίνικη εφημερίδα το 1964 και αμέσως σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Η έκδοση του κόμικ συνεχίστηκε μέχρι το 1973. Η Μαφάλντα είχε επιλεχθεί ως εκπρόσωπος για την Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού της Unicef. Η Μαφάλντα μίλησε για τις κοινωνικές ανισότητες, για το περιβάλλον, την πολιτική, την δημοκρατία, για τον σύγχρονο τρόπο ζωής, την ανεργία και το μέλλον. Ένα μέλλον καλύτερο από τον διεφθαρμένο κόσμο των μεγάλων όπου το κέρδος και τα χρήματα είναι το μεγαλύτερο αγαθό, όπου η αδικία θεωρείται ως κάτι δεδομένο και η ειρήνη ένα όνειρο άπιαστο.

Ο Κίνο μας θύμιζε πως είναι να παραμένεις για πάντα παιδί. Να αγαπάς τους Beatles , να μισείς την σούπα και να θεωρείς τις βιβλιοθήκες πιό σημαντικές από τις τράπεζες.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Μανώλης Γλυνός: Μια λαμπρή προσωπικότητα αναμένεται στο τιμόνι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου-Βιογραφικό
Παναγιώτης Μαδούρος: νέος εξαιρετικός ετών 19. Κι όμως υπάρχει ακόμη ελπίδα, της Τζίνας Δαβιλά
Ο κυρ’ Μένανδρος!, του Νότη Μαυρουδή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.