Πρόσωπα - Αφιερώματα

Συνάντησε τον σπηλαιάνθρωπο… (*), του Χρήστου Μαγγούτα

Xristos Magoutas
Spread the love

Xristos Magoutas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Χρήστος Μαγγούτας

 

 

 

 

 

13937014_10209983577171482_1259916014_n.jpg

 

…(*) και ήταν ο πρωθυπουργός του Καναδά!

 

Το έχει η μοίρα του με τον Jim Godby. Ήταν 7 χρονών, στους ώμους της μητέρας του, όταν πρωτοσυνάντησε το σημερινό πρωθυπουργό, μωρό τότε στην αγκαλιά της μητέρας του Margaret. Όταν μεγάλωσε ψήφιζε πάντα τον Πιερ Έλλιοτ Τρυντώ, τον πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού.

Η μοίρα του επεφύλασσε μια μεγαλύτερη έκπληξη: συνάντηση σε μια σπηλιά! Ο Godby μένει στον Επαρχία Οντάριο αλλά αποφάσισε να πάει εκδρομή στην Επαρχία του Κεμπέκ. Την Τρίτη βρέθηκε σε μια σπηλιά, που η εφημερίδα Τορόντο Σταρ τη χαρακτήρισε σαν το διαμάντι της περιοχής. Έχει μήκος 100 μέτρα και είναι γεμάτη από σταλακτίτες.

Πλησίασαν και μπήκαν στη σπηλιά όπου εκείνη τη στιγμή ήταν τέσσερα άτομα: οι γονείς και τα δυο παιδιά τους.

«Ήταν ένας καθημερινός μπαμπάς. Οι πιο πολλοί δε θα πρόσεχαν ότι ήταν ο πρωθυπουργός του Καναδά. Δεν ξέρω γιατί πήγα εκεί ενώ έχω κλειστοφοβία. Τον γνώρισα γιατί πάντα συμπαθούσα την οικογένεια Τρυντώ. Τα παιδιά μου εντυπωσιάστηκαν όταν έμαθαν ποιος είναι και ζήτησαν βέβαια να φωτογραφηθούν μαζί του. Αυτός ευχαρίστως δέχτηκε. Ζήτησε μάλιστα συγνώμη που δεν ήταν ντυμένος «ευπρεπώς», δεν φορούσε καν μπλουζάκι, γιατί ετοιμαζόταν να πάει για μπάνιο. Περπατήσαμε λίγο μαζί και άρχισε να σφίγγει ο κλοιός από τους προσωπικούς φρουρούς του, που ήταν ευγενικότατοι, φορούσαν μαγιώ αλλά μόνο για μπάνιο δεν φαινόταν ότι σκόπευαν να πάνε».

Διακριτικά ο Godby απομακρύνθηκε αφού αποχαιρέτησε τον πρωθυπουργό και σίγουρα αναρωτιόταν πότε θα ξανασυναντήσει κάποιον Τρυντώ γιατί φαίνεται να το έχει γραμμένο η μοίρα του.

Πριν από μερικούς μήνες ο Τζάστιν Τρυντώ είχε πει το νέο σλόγκαν του Καναδά «Ζούμε στο 2015» αντί για εξήγηση γιατί βάζει στο υπουργικό συμβούλιο ίσο αριθμό ανδρών και γυναικών. Μήπως εννοούσε το 2015 προ Χριστού;

Πάντως αν θέλετε να συναντήσετε το σύγχρονο σπηλαιάνθρωπο που ακούει στο όνομα J^st|n Tr>Η είδηση δημοσιεύτηκε σε όλες τις εφημερίδες και τα τηλεοπτικά δίκτυα. Το γραφείο του πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι δε σχολιάζει θέματα που αναφέρονται στην προσωπική ζωή κάποιου πολιτικού.

 

(Εμείς γιατί το δημοσιεύουμε αυτό; Για να δείξουμε ότι και οι πολιτικοί έχουν ανθρώπινες οικογενειακές στιγμές και καλύτερα να ασχολούνται περισσότερο με αυτές από το να σκέφτονται πώς θα καταστρέψουν τις οικογένειες του αντίπαλου λαού).

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The articleexpresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Ανδρέας Καραντώνης, του Κώστα Χατζηαντωνίου
Μπράβο, Κωνσταντίνα! 7η στους 1400 της Ελλάδας!
Η ευαισθησία της Βίκυς, της Τζίνας Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.