Πρόσωπα - Αφιερώματα

Και άσε το κρύο να πίπτει… στρέιτ θρου*

Κάποτε ο φίλος μου ο Στάθης Παναγιωτόπουλος έγραψε για το κερασμένο πετρέλαιο της παρέλασης από τον μεγιστάνα-χορηγό και επεσήμανε στον υπουργό Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο: «αν πρέπει οπωσδήποτε να γίνει στρατιωτική παρέλαση, και αν πρέπει οπωσδήποτε σ’ αυτήν να συμμετέχουν τανκς, προτιμώ χίλιες φορές, Δημήτρη μου, να πληρώσω εγώ ο πολίτης το πετρέλαιο, κι ας ματώσω, κι ας μην έχει η οικοδομή μου να βάλει στον καυστήρα. Χίλιες φορές να το κεράσω εγώ το ρημάδι το πετρέλαιο, Δημήτρη μου, παρά να γνωρίζω ότι ο υπουργός ΜΟΥ θα χρωστάει έστω και την παραμικρή χάρη, την παραμικρή ευγνωμοσύνη στον οποιονδήποτε πετρελαιά. Με καταλαβαίνεις, ελπίζω…»

 

 

 

Βέβαια, αν τουρτουρίζεις από το κρύο, είναι αμφίβολο αν η αξιοπρέπεια σου θα σε συνοδεύσει ες αεί, δεδομένου πως αν αποφασίσεις να μεταμορφωθείς σε κρεμμύδι για να ζεσταθείς, περισσότερο μοιάζεις με τον Γκαγκάριν και ετοιμάζεσαι για πήδουλους αστροναυτικούς σαν να είσαι την σελήνη και χωρίς βαρύτητα, παρά για να μαγειρέψεις, να δουλέψεις στον υπολογιστή ή να φροντίσεις- ακόμα δυσκολότερα- ένα μωρό.
 
Ωστόσο, η μελέτη της σχολής Μηχανολόγων – Μηχανικών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, που αφορά σύγκριση κόστους θέρμανσης από διάφορες τεχνολογίες, έρχεται να επιβεβαιώσει κάτι που δεν είναι ακόμα αρκετά γνωστό στην Ελλάδα. Το γεγονός ότι η αντλία θερμότητας είναι μακράν η φθηνότερη οικιακή θέρμανση. Επιπλέον, χρησιμοποιείται και για την ψύξη χώρων, ενώ παράγουν και ζεστό νερό. Περισσότερα και ασφαλέστερα σε επίπεδο ενημέρωσης αλλά και εξοπλισμού του οικιακού ή επαγγελματικού χώρου μπορείτε να βρείτε, αν απευθυνθείτε στο www.heatsmart.gr καθώς και στα τηλέφωνα: 2310 202085 για Θεσσαλονίκη και 210 5234290 Αθήνα.
 
* Παράφραση του τραγουδιού του Γιώργου Ζαμπέτα “και η βρόχα έπιπτε στρέιτ θρου”. 
 
 

 

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Παναγιώτης Μαδούρος: νέος εξαιρετικός ετών 19. Κι όμως υπάρχει ακόμη ελπίδα, της Τζίνας Δαβιλά
Γράμμα προς έναν Πρόεδρο που θα μας λείψει, του Σταύρου Θεοδωράκη
Ατύχησε ο Μίκης…, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.