Από το μπλογκ του Βαγγέλη

Μαγκιά και κόντρα φινιστρίνι,του Βαγγέλη Παυλίδη

Spread the love

Μόνο στη Ρόδο

Αποστόλου Παύλου 50, Βενετοκλέων, 

Pane di capo: Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ), Λεωφόρος Κρεμαστής & «Πηγές Καλλιθέας»

Αρχείο: 21 Ιουνίου 2013

Σημείωση για τους νέους αναγνώστες μας: ο διεθνούς εμβέλειας γελοιογράφος Βαγγέλης Παυλίδης απεβίωσε στις 8.04.2018. Η θέση του στην iΠόρτα μας μένει ζωντανή. 

Βαγγέλης Παυλίδης

Αρχείο: 28 Ιουνίου 2012

Δεν περνάει μέρα που να μη διατρανώνεται η πεποίθησή μου πως είμαστε λαός εξαιρετικής ευφυίας και εφευρετικότητας, πολυμήχανοι, προορισμένοι να μεγαλουργήσουμε, άσχετα αν έχει γίνει η πατρίδα μας ριμάδι… γι αυτά φταίνε οι ξένοι που μας ζηλεύουν.  Είμαστε λαός φιλελεύθερος, με επαναστατικό πνεύμα, που διεκδικούμε τα δικαιώματά μας ως άλλοι Καραϊσκάκηδες όπως,ας πούμε, όταν ξεφυσάμε τον καπνό μας στα μούτρα του διπλανού, ενώ άλλοι λαοί βγαίνουν έξω για να καπνίσουν, στο κρύο και τη βροχή, οι βλάκες.  Στο κάτω κάτω ο νόμος είναι για τους άλλους –αλλοίμονό τους αν τον παραβούν- όχι για μας τους μάγκες.

Πώς μού ‘ρθαν αυτά;  Ιδού κάτι που μού ‘τυχε δυό φορές μέσα σε δυο μέρες.   Πρόκειται για οδηγικό κόλπο που σκέφτομαι να το υιοθετήσω γιατί α) Ετσι φτάνεις πιο γρήγορα στον προορισμό σου β) Σου ανεβάζει την αδρεναλίνη, με τους ριψοκίνδυνους ελιγμούς που απαιτεί και γ) Σου δίνεται η ευκαιρία να βγάλεις τη γλώσσα στους βλάκες.

Λοιπόν.  Πηγαίνοντας προς Λίνδο διασταύρωση προς Καλλιθιές.  Σταματάω στο κόκκινο φανάρι και περιμένω μαζι με άλλους ως βλάκας.   Κοιτάξτε τώρα το διάγραμμα.  Εγώ είμαι το αυτοκίνητο (Α), οπότε εμφανίζεται ο Έλλην μάγκας (Β).  Ο ελιγμός είναι μεγαλοφυής στην απλότητά του και απαιτεί μόνο σταθερό χέρι και ταχύτητα!  Χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο που δεν το σκέφτηκα πρώτος, πενήντα χρόνια που οδηγώ.  Ας είναι, τώρα ξέρω!

Επανόρθωση: Η διασταύρωση είναι βέβαια προς Καλλιθιές και όχι προς Αφάντου, όπως είχα γράψει αρχικά.  Από τότε που αναρτήθηκε το σημείωμα αυτό μέχρι σήμερα -λίγες μέρες αργότερα-  άλλες δυο φορές έγινα μάρτυρας του ίδιου φαινόμενου.  Προφανώς, έχει γίνει ρουτίνα στους μάγκες της περιοχής.  Βούρ, λοιπόν κι ας πάρουμε μαθήματα εξυπνάδας.

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Πρόσφυγες και μετανάστες – Refugees and immigrants, του Βαγγέλη Παυλίδη
CONFLICTING-INTERESTS-2.jpg
Συγκρουόμενα συμφέροντα, του Βαγγέλη Παυλίδη
SHOT-DOWN.jpg
Βρώμικος Πόλεμος, του Βαγγέλη Παυλίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.