Από το μπλογκ του Βαγγέλη

Η χρυσή Αυγή στο σκαμνί – Golden Dawn on trial, του Βαγγέλη Παυλίδη

Spread the love

Σημείωση για τους νέους αναγνώστες μας: ο διεθνούς εμβέλειας γελοιογράφος Βαγγέλης Παυλίδης απεβίωσε στις 8.04.2018. Η θέση του στην iΠόρτα μας μένει ζωντανή. 

Βαγγέλης Παυλίδης

Σήμερα λοιπόν ξεκινάει η δίκη των νεο-ναζί της Χρυσής Αυγής. Άντε να δούμε τι θα δούμε, καιρός ήταν. Όσο σημαντική όμως κι αν είναι η δίκη δεν αποτελεί παρά το ένα μόνο σκέλος του ναζιστικού προβλήματος, ίσως όχι το σπουδαιότερο. Στην διάρκεια της δίκης θα δικαστούν πράξεις, εγκλήματα, για τα οποία υπάρχουν νόμοι και προβλέπονται τιμωρίες. Όμως, το σοβαρότερο στην υπόθεση αυτή είναι η αντιμετώπιση αυτής της ίδιας της ναζιστικής ιδεολογίας. Κι η αντιμετώπισή της μπορεί να γίνει μόνο με πολιτικά, όχι δικαστικά μέσα.

Είναι φανερό πως η δημοκρατία μας δεν καταφέρνει να πείσει τους όχι λίγους εκείνους που ακόμα ασπάζονται την σκοτεινότερη ιδεολογία στην ιστορία της ανθρωπότητας. Να η μεγάλη πρόκληση για τον κάθε δημοκράτη.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Το βράδυ παρακολουθούσα τις ειδήσεις σε μεγάλο κανάλι. Το θέμα ήταν τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής. Δημοσιογράφος παίρνει συνέντευξη από Αιγύπτιο που του επιτέθηκαν οι ναζί. Ο Αιγύπτιος είναι στο κρεβάτι του νοσοκομείου με ορούς και μπανταρισμένο με επιδέσμους σχεδόν ολόκληρο το κεφάλι και το πρόσωπό του. Τα ελάχιστα μέρη προσώπου που φαίνονται είναι μελανιασμένα η κόκκινα -από αίμα, από φάρμακο; Μετά βίας μιλά.
Ο δημοσιογράφος χώνει το μικρόφωνο εκεί που πρέπει να είναι το στόμα του τραυματία. “Ήταν δυνατά τα χτυπήματα που δέχτηκες;” ρωτά.

Πετάχτηκα επάνω και χειροκρότησα με ενθουσιασμό. Άφεριμ, δαιμόνιε δημοσιογράφε!

SNAKE STOOLToday is the beginning of the trial of the leaders of the neo-nazis of Golden Dawn. It was about time and let’s see what we’ll see. This is no doubt a very significant trial but it is only one side of the nazi problem, perhaps not the most important. During the trial specific criminal acts will judged and punished according to the law. Yet, far more serious is the ideological struggle against nazism and fascism and this can only be carried out by political, not judicial means.

It is obvious that our Democracy has failed so far to convince those who still adhere to the darkest ideology in history. There is then the great challenge for every democratic person.

 

SHARE
RELATED POSTS
Ομφαλοσκόπηση – Introspection, του Βαγγέλη Παυλίδη
LETTER-2.jpg
Γράμμα στον Αγιο Βασίλη αρ.2 – Letter to Santa no.2, του Βαγγέλη Παυλίδη
Vangelis Pavlidis
Georg Grosz, του Βαγγέλη Παυλίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.