Το σχόλιο της ημέρας

Η πρώτη παρατήρηση για την απόφαση, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

Πέραν και ανεξάρτητα από την ατομική τύχη των καταδικασθέντων η Δικαιοσύνη έκοψε το γόρδιο δεσμό που αδυνατούσε επι μακράν να κόψει το πολιτικό σύστημα. Ποιος ήταν;

Πως είναι δυνατόν να λειτουργεί νόμιμα μια ναζιστικη οργάνωση που αναπτύσσει μεθοδικό εγκληματικό ακτιβισμό ανατροπής του Πολιτεύματος και κατάλυσης των ατομικών δικαιωμάτων.

Πού; Στην Ελλάδα τη χώρα που μάτωσε και υπέφερε από τους ναζί.

Κι όμως λειτουργούσε νόμιμα. Υπο τη πλήρη αμηχανία και της αγκυλωμένης νομικής σκέψης. Ακόμα και τώρα υπάρχει νομοθετικό κενό.

Ακόμα και τώρα με το υπάρχον πλαίσιο η κυρία μπορεί να διοριστεί νομίμως στη Βουλή αφού η απόφαση δεν είναι αμετάκλητη.Δεν θέλω να βάλω ιδέες στο κ.Τασουλα αλλά έτσι είναι.

Κάποιοι λένε πως η ψήφος είναι ιερή και πως τη νομιμοποίηση την έδωσε το εκλογικό σώμα. Δεν συμφωνώ. Οι πολιτικές δυνάμεις είναι ελεύθερες εντός των ορίων του Συντάγματος. Με ευρύτητα αλλά εντός των ορίων του. Οι πεποιθήσεις και οι πιο ακραίες είναι ελεύθερες. Η εγκληματική συμπεριφορά δεν μπορεί να είναι ελεύθερη όσες ψήφους και αν έχει, ιδιαίτερα όταν το πραγματικό έγκλημα είναι η προπαρασκευή έσχατης προδοσίας. Θεματοφύλακας της νομιμότητας δεν είναι στις περιπτώσεις αυτές μόνο τα Δικαστήρια. Ειναι και η Βουλή που οφείλει να ψηφίζει νόμους για τη λειτουργία της Δημοκρατίας. Η εκάστοτε Κυβέρνηση η οποία οφείλει να εφαρμόζει τους νόμους αυτούς. Η Δικαιοσύνη η οποία οφείλει να ελέγχει τη νομιμότητα των νόμων.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Διεθνολόγοι εκ του προχείρου και ατρόμητοι πολεμιστές του πληκτρολογίου – αυτή η μάστιγα, του Γιάννη Σιδέρη
94 χρόνια μετά το Χίτλερ, του Κωστή Α. Μακρή
60+ πρόστιμο 100 ευρώ, του Πάνου Μπιτσαξή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.