Το σχόλιο της ημέρας

Γεροβασίλη-Πέτσας και οι βαριές κατηγορίες για το Μάτι, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

Πάνος Μπιτσαξής

Το δίδυμο Γεροβασίλη-Παπακώστα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μου είχε τότε προκαλέσει θυμηδία. Ένα ακόμα φρούτο των άπειρων παραδοξοτήτων της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ. Ιδιαίτερα η προερχόμενη από τη βαθιά καραμανλική δεξιά δεύτερη, των ως άνω συνάδελφος του ομοϊδεάτη Παπαγγελόπουλου. Από κει και πέρα. Δεν γνωρίζω τη Γεροβασίλη αλλά δεν δέχομαι να καταπιώ αμάσητη τη κατηγορία ότι διέταξε τη συγκάλυψη ιδίως με το τρόπο που προκύπτει από τα δημοσιευθέντα. Εκ πείρας δεν πείθομαι.

Ο Πέτσας σπεύδει να τοποθετείται εμμέσως και να προκαταλαμβάνει κατα τρόπο που δεν τον τιμά. Το λόγο έχει η Δικαιοσύνη και όχι ο Πέτσας. Η Γεροβασίλη το διέψευσε. Άλλο τίποτα δεν μπορεί να κάνει. Το είδος του διαλόγου που δημοσιοποιήθηκε είναι χαρακτηριστικό ατόμου που με πλήρη συναίσθηση προσωπικών ευθυνών προσπαθεί με θράσος να σώσει το τομάρι του. Δεν μπορεί επειδή κάποιος είπε κάτι να το θεωρούμε θέσφατο και αληθινό ιδίως όταν βοά η ιδιοτέλεια. Το μπάχαλο της ηγεσίας της Πυροσβεστικής και η πολιτική ευθύνη είναι άλλο θέμα. Οι ευθύνες για το Μάτι είναι επίσης άλλο θέμα.

Γι’ αυτό ο Πέτσας μπορεί να πει ό,τι νομίζει. Τη βαρβαρότητα της υιοθέτησης αναπόδεικτων κατηγοριών δεν τη δέχομαι είτε είναι δεξιά είτε αριστερή.

Στα θέματα της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και εν γένει του παρασκηνίου της δημόσιας ζωής είναι πολύ δύσκολο να πείσεις κάποιους Νεοδημοκράτες ότι δεν πρέπει να μιμούνται πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο λόγος είναι απλός. Δεν το καταλαβαίνουν γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μιμηθεί παλαιότερες πρακτικές της ΝΔ. Έτσι αναπτύσσεται μια αόρατη συναίνεση στους κανόνες διεξαγωγής μιας αόρατης μάχης. Το ορατό είναι αντανάκλαση του αοράτου. Το πολίτευμα στενάζει αλλά ποιος στ’ αλήθεια νοιάζεται.Ο Χάμπερμας είχε κάνει την διαφορική διάκριση ανάμεσα στο «πραγματικό και το ισχύον».

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Η κοινωνία των ονείρων του Δ.Κουφοντίνα και των θαυμαστών του, του Πάνου Μπιτσαξή
7149ce625bf696ea5464d4d10b04ccd1_L.jpg
Αυτοκάθαρση, του Κωστή Α. Μακρή
Στέφανος Κασσελάκης… εφοπλιστής στο ΣΥΡΙΖΑ;, του Πάνου Μπιτσαξή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.