Το σχόλιο της ημέρας

Η «Κιβωτός» της Porsche , του Δρ Πάνου Καπώνη

Spread the love

Ο Πάνος Καπώνης* είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, τ. Επ. Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών (Φαρμακευτική), ποιητής, συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας  Έχει συγγράψει οκτώ πανεπιστημιακά συγγράμματα φαρμακευτικού δικαίου.Λογοτεχνική ιστoσελίδα : http://logos.caponis.gr.

ΕΞ ΕΠΑΦΗΣ [Π54]

Η «Κιβωτός» της Porsche 

Αν όλα αυτά αληθεύουν και επιβεβαιωθούν από το ανακριτικό έργο, νομίζω βρισκόμαστε μπροστά σε μια απάνθρωπη συμπεριφορά, αντιθεσμική, μπροστά σε μια εκμετάλλευση πονεμένων, αθώων παιδιών»] (μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος οι ειδήσεις 24-11-2022).

Είχα την σφαλερή εντύπωση ότι ο «αγαθός λευίτης» με το κοντοκομμένο μαλλί είχε φτιάξει μια «φωλιά» στην Αττική για ταλαιπωρημένα παιδιά, με την ευλογία Θεού, μια «όαση» αγάπης, κάνοντας πράξη την ευαγγελική ρήση  «ο Θεός αγάπη εστί» (Ιωάν. 4,16).  Τον Αύγουστο του 2022 πηγαίνοντας σε ένα χωριό των Ιωαννίνων έτυχε να περάσουμε με το αυτοκίνητο έξω από την λεγόμενη «δομή» της εκεί «Κιβωτού» και Θαύμασα το φιλάνθρωπο έργο του ιερέα αυτού. Τότε άρχισα να συνειδητοποιώ το εύρος της «αγάπης» του παπά Αντώνη και είπα μέσα μου «δόξα συ ο Θεός που η αγάπη γίνεται πράξη».

—Λίγους μήνες μετά, έμεινα έκθαμβος από την εξάπλωση της ΜΚΟ σχεδόν σε όλη της Ελλάδα μέσα σε λίγα χρόνια (Ιωάννινα, Βόλος, Βόνιτσα, Καλαμάτα, Κόνιτσα, Χίος, Θεσσαλονίκη…). Πριν λίγες ημέρες έμεινα έκθυμος «κ + αρχαία ελληνική θυμός», όταν η καθημερινή ειδησεογραφία πληροφορούσε σε όλους τους τόνους : «Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την Κιβωτό του Κόσμου, με τις καταγγελίες όλο και να πληθαίνουν, τόσο για την ίδια τη δομή όσο και για το πρόσωπο του πατέρα Αντώνιου…».   

      Όταν έγραφα πριν μερικές ημέρες ότι, «σε μία χώρα που πλέον τα πάντα είναι «ρευστά» και ρέουν προς το χειρότερο» και διάβασα στο άρθρο της κυρίας Ωραιοζήλης-Τζίνας Δαβιλά «Ελλάδα, η χώρα που στηρίζεται στις εξαιρέσεις» ότι : «Απαίσια επικαιρότητα.  Ειδικά με ξεπερνά η κακοποιητική συμπεριφορά οποιουδήποτε απέναντι σε παιδιά. Πόσω μάλλον όταν κάποιος χρησιμοποιεί την ομπρέλα του Θεού (και του ράσου του) για να κάνει ό,τι κάτω από άλλες συνθήκες, θα τον γάντζωνε η Εισαγγελία και θα τον “ξεναγούσε” στα κελιά των φυλακών του Κορυδαλλού ή της Τριπόλεως», δεν πίστευα ότι ΚΑΙ αυτή η «κιβωτός» θα ήταν μια χαμένη «Κιβωτός» της ελπίδας και της εμπιστοσύνης (!!!) χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και εμείς πρέπει να χάσουμε την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και στον Θεό. Όχι φυσικά – τονίζει η κυρία Δαβιλά – αυτόν τον αργυρώνητο θεό του – κατ’ επίφαση (δηλαδή κατά την  εξωτερική, επιφανειακή όψη) – πατρός Αντωνίου της «Κιβωτού της πολυτελούς Porsche», αλλά «τον Θεό που γράφουν τα Ευαγγέλια και υπηρετούν με ταπεινότητα» λίγοι δυστυχώς φωτισμένοι κληρικοί, που δεν επιδεικνύονται, που δεν έχουν μαιζονέτες και πολυτελή τζιπ με οδηγό, που ούτε με τα λεφτά των ευαίσθητων καλών χριστιανών οι οποίοι έδωσαν τις δωρεές τους για την ανακούφιση, σωματική και ψυχική ταλαιπωρημένων και εγκαταλελειμμένων παιδιών, πρόδωσαν την ιερή αποστολή τους, αυτήν, που ο δωρεοδόχος επίορκος της δικής του αποστολής, αντί να τους δώσει αγάπη, τους έδωσε αντί μάννα χολή, όταν αυτή η «χολή» στοίχησε – σύμφωνα με το ρεπορτάζ του  Alpha 24-11-2022 – «Από το 2017 έως το 2022, οι δωρεές και οι χορηγίες στην Κιβωτό του Κόσμου ξεπερνούν κατά πολύ τα 30 εκατομμύρια ευρώ και ίσως φτάνουν ακόμη και τα 40 εκατ. Ευρώ». Κατά τα άλλα : «Συνοδευόμενος από 10 παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» παρέλαβε το βραβείο του καλύτερου Ευρωπαίου Πολίτη, ο ιερέας ο π. Αντώνιος Παπανικολάου. Πρόκειται για έναν θεσμό που θεσπίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2008. Με το βραβείο αυτό επιβραβεύονται δραστηριότητες ή δράσεις πολιτών, ομάδων, σωματείων ή οργανώσεων που έχουν επιδείξει εξαιρετική προσήλωση στην προαγωγή μιας καλύτερης αμοιβαίας κατανόησης και στενότερης ολοκλήρωσης μεταξύ των πολιτών των κρατών-μελών». Τώρα, ποιο βραβείο του αρμόζει ;  

   ΠΑΝΟΣ ΚΑΠΩΝΗΣ

SHARE
RELATED POSTS
Η τραγική ειρωνεία, του Γιάννη Σιδέρη
Kostis A. Makris
Κανένας καβγάς δεν κρατάει για πάντα, του Κωστή Α. Μακρή
Ο Κ.Μητσοτάκης, ο Ν.Κωνσταντόπουλος και «η αθώα περιστερά» Ντόναλντ Τραμπ, του Πάνου Μπιτσαξή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.