Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στη Δωδεκάνησο

ΔΕΥΑΡ: Επισκέψεις από Σχολεία για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού δέχτηκε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ρόδου

Spread the love

Η Ημέρα για το Νερό καθιερώθηκε επισήμως στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο στις 22 Δεκεμβρίου 1992.

Ως Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό ορίστηκε η 22α Μαρτίου. Για το 2019, η Ημέρα είναι εστιασμένη στην πρόσβαση σε καθαρό νερό για όλους χωρίς διακρίσεις. Η ατζέντα της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού για το 2019 έχει στόχο την άμεση κι εύκολη πρόσβαση στο νερό για όλους, βασιζόμενη και στον Στόχο Αειφόρου Ανάπτυξης 6 ο οποίος αποβλέπει στη διασφάλιση της διαθεσιμότητας και της αειφόρου διαχείρισης του νερού για όλους μέχρι το 2030.

Συγκεκριμένα, την  Παρασκευή 22 Μαρτίου 2018, μαθητές από το Κολλέγιο Ρόδου και από το Ροδίων Παιδεία συμμετείχαν σε επιμορφωτική επίσκεψη  στο κεντρικό κτήριο  της ΔΕΥΑΡ, προκειμένου να ενημερωθούν από τον Πρόεδρο του Δ.Σ της ΔΕΥΑΡ κ. Αλέξανδρο Μανωλάκη, για τον κύκλο του νερού και ειδικότερα για την συνολική λειτουργία του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Ρόδου, με στόχο την απόκτηση αφενός πολύτιμων γνώσεων και αφετέρου ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της περιβαλλοντικής συνείδησής τους, ως ποιοτικά εφόδια για τη ζωή τους, σχετικά με τη διαχείριση των υδατικών πόρων.

Παράλληλα στελέχη της ΔΕΥΑΡ  επισκέφθηκαν τις Δημοτικές – Τοπικές  Ενότητες Αρχαγγέλου, Αφάντου, Ιαλυσού και Παραδεισίου, και διένειμαν  στους κατοίκους και στους μαθητές ενημερωτικά  φυλλάδια (πρακτικό οδηγό εξοικονόμησης νερού).

 

SHARE
RELATED POSTS
rhodes21_640.jpg
Ανώνυμη εταιρεία για την υποψηφιότητα της Ρόδου ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021
7 παιδικά παιχνίδια για τη διασταύρωση ειδήσεων, της Μαρίας Κοζάκου
Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης με τον Λόρδο Βύρωνα! (World Poetry Day with Lord Byron), του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.