Το σχόλιο της ημέρας

Ένα αληθινό παραμύθι…, του Δρ Πάνου Καπώνη

Spread the love

Ο Πάνος Καπώνης* είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, τ. Επ. Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών (Φαρμακευτική), ποιητής, συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας  Έχει συγγράψει οκτώ πανεπιστημιακά συγγράμματα φαρμακευτικού δικαίου.Λογοτεχνική ιστoσελίδα : http://logos.caponis.gr.

 

ΕΞ ΕΠΑΦΗΣ [Π29]

Ένα αληθινό παραμύθι…

ὅτι οὐδὲν διαφέρει ἢ μὴ κεῖσθαι ἢ μὴ χρῆσθαι.»]

[σε τίποτα δεν διαφέρει το να μην υπάρχουν νόμοι από το να μην εφαρμόζονται οι νόμοι.] –

[Αριστοτέλης 384-322 π.Χ.].

Για τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη στον οποίο εύχομαι περαστικά.

Διαβάζοντας σήμερα 5 Ιουλίου 2022 στον τύπο «Η ψηφιακή κάρτα βάζει τέλος στην καταστρατήγηση του χρόνου εργασίας» και μπράβο στον υπουργό κ. Χατζηδάκη γι’ αυτήν την τολμηρή ρύθμιση, αλλά από την άλλη σκέπτομαι μια ιστορία, ένα παραμύθι αληθινό πες καλύτερα, που δεν μπορεί να συμβαίνει σε ευρωπαϊκή χώρα στα 2022 !!! Βέβαια δεν φταίει ο υπουργός, αλλά οι υπηρεσίες στις οποίες είναι πολιτικά υπεύθυνος.   

Η ιστορία που θα σας διηγηθώ είναι πέρα για πέρα αληθινή και για να καταλάβετε περισσότερα σας λέω ότι ο τίτλος θα έπρεπε να ήταν «Μη ασφάλιση=λιμοκτονία».

Ένας επιστήμων που σήμερα είναι 75 ετών, το 1986 συνέταξε έναν σημαντικό νόμο για τους αστικούς συνεταιρισμούς. Με βάση αυτόν τον νόμο ιδρύθηκε ένας πανελλήνιος Οργανισμός για συνεταιρισμούς που δραστηριοποιείται μέχρι τις ημέρες μας. Ο επιστήμων αυτός, από το τότε μέχρι την 28-6-2022 επίσημα επί τη βάση συμβάσεως υπηρέτησε ως νομικός τον παραπάνω Οργανισμό μετέχοντας στις δραστηριότητες του στον τομέα του, σε συνέδρια και νομοθετικές προτάσεις, εκπροσωπώντας τον μάλιστα και σε διεθνές συνέδριο συνεταιριστικού δικαίου που έγινε στην Αθήνα. Όμως, οι κάθε φορά διοικούντες τον Οργανισμό αυτόν, σε ένδειξη … ευγνωμοσύνης, όχι μόνον δεν του κατέβαλαν ως όφειλαν τις εργοδοτικές εισφορές στο Ταμείο Νομικών (παρά μόνον από 1/1/1977 υποχρεωτικά στον ΕΦΚΑ) αλλά εγγράφως τον απείλησαν ότι θα του ζητήσουν και αποζημίωση γιατί … δεν τους το είπε και τέλει, η πλειοψηφία του ΔΣ που ανήκε πολιτικά στην αριστερά πλην ενός και του εκπροσώπου του ΚΚΕ – κατά παράβαση των νόμων – τον απέλυσε εν ψυχρώ δίνοντας του μάλιστα ελλιπή αποζημίωση ! Αποτέλεσμα : Δεν μπορεί να συνταξιοδοτηθεί χωρίς άλλες λεπτομέρειες. Ο άνθρωπος αυτός έκανε σχετικές αγωγές και την καταγγελία του στην υπηρεσία Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Ασφάλισης (ΠΕΚΑ) Λ. Κηφισίας 178, 15231, Χαλάνδρι και μέχρι σήμερα δεν γνωρίζει τι ενέργειες έχουν γίνει, αλλά οι υπεύθυνοι-δράστες κάνουν ταξίδια στο εξωτερικό …. Γι΄ αυτό και η ρήση του Αριστοτέλη  «ὅτι οὐδὲν διαφέρει ἢ μὴ κεῖσθαι ἢ μὴ χρῆσθαι.»

Αναρωτιέμαι λοιπόν κ. Χατζηδάκη, τώρα που – όπως έγραψαν οι εφημερίδες – προτίθεστε να καταθέσετε Ν/Σ στην Βουλή για παραγραφή ασφαλιστικών εισφορών, αυτούς που ΔΕΝ ΔΗΛΩΣΑΝ ΠΟΤΕ ότι ως εργοδότες έπρεπε να καταβάλουν εισφορές θα τους δικαιώσετε ; Πως θα ζήσουν οι μη ασφαλισμένοι από τους εργοδότες τους το υπόλοιπο της ζωής τους ; Δεν σημαίνει ότι αυτά τα συμβούλια που ίσως ακολουθούν το δόγμα γνωστού αριστερού κόμματος «όποιος δεν είναι δικός μας διώξτε τον, είναι φασίστας», θα πρέπει να πληρώσουν κάποτε, εάν όχι ποινικά, τουλάχιστον εξασφαλίζοντας μια ανθρώπινη διαβίωση σε έναν άνθρωπο που επί 40 χρόνια εργάστηκε για να μπορούν αυτοί σήμερα να το παίζουν ηγέτες;   Στην διάθεση σας για λεπτομέρειες.

Για την αντιγραφή Πάνος Καπώνης.                  

      

SHARE
RELATED POSTS
Ο Ουκρανικός ρεαλισμός…we will never surrender, του Πάνου Μπιτσαξή
8fca5-13083378_1215205708513233_682395630149900658_n.jpg
11-4-2017: Σχολιασμοί επί θύραις [iPorta.gr]
Το σχόλιο της ημέρας: Τουρισμός, πανάκεια και πληγή, του Μάνου Στεφανίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.