Το σχόλιο της ημέρας

Αίφνης, κατέβηκαν τα μολύβια στο Μαξίμου, του Δημήτρη Κατσούλα

Spread the love

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

Το ότι ο πρωθυπουργός κατήγαγε νίκην καταφανή με την χθεσινή του παρουσία στο Κοινοβούλιο, ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει, ούτε απρόσμενος ήταν ο αριθμός των 159 βουλευτών που είπαν ‘Όχι’ στην πρόταση δυσπιστίας των κομμάτων της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης, από την στιγμή μάλιστα όπου στην συμπαγή του κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 158 είχε από νωρίς το απόγευμα προστεθεί και η ψήφος του ανεξάρτητου βουλευτή Χάρη Κατσιβαρδά. Και εάν τινές σπεύσουν να ισχυριστούν ότι ο κύριος Κατσιβαρδάς είναι πρώην ‘Σπαρτιάτης’ και συνήγορος του Κασιδιάρη, ποσώς ενδιαφέρει,  από την στιγμή που το ‘μαντρί’ έχει την πόρτα του ανοικτή και όστις βούλεται εισέρχεται εν αυτώ.  

Παρά την (Πύρρειο) νίκη του όμως, ο κ. Μητσοτάκης – καθότι εγκρατής δεν είναι οσάκις καλείται να εκφράσει τα συναισθήματά του – αυτή την φορά όμως, και όπως η γλώσσα του σώματός του μαρτυρούσε, περισσότερον προβληματισμένος κατήλθε του βήματος της Βουλής και αυτό έγκειτο εις το ότι είχε ενημερωθεί ενωρίτερα από τον κυβερνητικό του εκπρόσωπο περί της ακυρώσεως της επισκέψεώς του στις ΗΠΑ στις 4/4/2024 ‘καθότι οι ημερομηνίες δεν συνδυάζονται με εκείνες του Συνεδρίου της ΝΔ το οποίο αρχίζει τις εργασίες του στις 5/4/2024, ημέρα όπου θα κάνει και την εναρκτήρια ομιλία του’.

Κι ενώ είχε δώσει εντολή στους γραμματείς του να προετοιμάζουν την ομιλία του την οποία θα εκφωνούσε ενώπιον του Προέδρου Μπάιντεν, μονομιάς τα μολύβια σίγησαν μέχρι …νεωτέρας. Σκοπός της επισκέψεως του πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον ήταν η παραδοσιακή εκδήλωση όπου θα γινόταν στον Λευκό Οίκο για την Εθνική μας Επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο συνεορτασμός της με τους αποδήμους μας Έλληνες, όλα τα ζητήματα που αφορούν τις δυο χώρες, και φυσικά θα ετίθετο και το τι μέλει γενέσθαι με τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία, με δεδομένη την έως σήμερα θέση μας, που σημαίνει: στήριξη με κάθε τρόπο στον πρόεδρο Ζελένσκι τόσον χρηματική εκ μέρους του πλανητάρχη Μπάιντεν όσον και στρατιωτική από πλευράς μας, ξεγυμνώνοντας νησιά του Αιγαίου, όπως κατά κόρον έχει γραφεί και ουδέποτε διεψεύσθη. Και όλα αυτά επί τη ευκαιρία της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας!  

Κι εφόσον η ματαίωση του ταξιδίου του Έλληνος πρωθυπουργού προς το παρόν τουλάχιστον ισχύει, απομένει από πλευράς του να έρθει σε τηλεφωνική επαφή με τον Ουκρανό ‘επαναστάτη’, ζητώντας του ‘Συγγνώμη’ για τις ατυχείς συγκυρίες ημερομηνιών.

Προς αποφόρτιση του βαρέως κλίματος στο οποίο τυχόν οδηγηθήκες αναγνώστη, δικό σου το βίντεο που ακολουθεί:

SHARE
RELATED POSTS
Οι αναρχοφασίστες και τα όρια της Δημοκρατίας (α’ μέρος), του Πάνου Μπιτσαξή
Ο Κόλλιας στην πρύμνη…, του Γιώργου Αρκουλή
Περί υποχρεωτικού εμβολιασμού, του Πάνου Μπιτσαξή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.