Το σχόλιο της ημέρας

Βασίλισσα ετών τεσσάρων…, του Δημήτρη Κατσούλα

Spread the love

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

Μικρή μου εσύ βασίλισσα.

Με στεγνό τον λαιμό σου από νερό και την μαμά σου κρατώντας στην αγκαλιά της τη μικρότερή σου αδελφή, μη έχοντας τη δυνατότητα πλέον να σου προσφέρει μια σταγόνα για να βρέξεις τα χείλη σου, εγκατέλειψες τούτο τον κόσμο τον άσπλαχνο, σβήνοντας αγγελούδι μου.

Στα μουσκεμένα από την θαλασσοταραχή ρουχαλάκια σου σε τύλιξαν όπως-όπως για να σε παραδώσουν στο λιμενικό προκειμένου να σε μεταφέρει στο Νοσοκομείο Χανίων, απλά για να διαπιστωθεί ο θάνατός σου, καρδούλα μου.

Από μια σχεδόν δωδεκάδα ιατρών – και άλλοι τόσοι σε επιφυλακή – δεν είχες την τύχη να βοηθηθείς καμάρι μου, θεωρήθηκε ίσως υπερβολικό, υπολόγισαν πως θα νικούσες την αφυδάτωση μεσοπέλαγα με έναν ήλιο να σε τρελαίνει στο ξεκούτρουλο κεφαλάκι σου. Βλέπεις, Σύριά μου ομορφονιά, ότι ούτε 96χρονη ήσουν ούτε τα κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά σκήπτρα της Μεγάλης Βρετανίας κατείχες για να υπολογιστείς ως μονάρχης καλή μου, παρά ένα 4τράχρονο τρυφεράδι κορίτσι ήσουν, που δεν πρόλαβες καν να παίξεις στον αυλόγυρο του σπιτιού σου επειδή έγινε σκόνη από τα πολυβόλα, ψυχή μου. 

Η Μάλτα σου φέρθηκε αφιλόξενα παρά τα προειδοποιητικά σήματα που έστειλε η βάρκα σου στην οποία επέβαινες μαζί με άλλους 63 ομοεθνείς σου, μα ούτε και η χώρα του φιλόξενου Διός ανταποκρίθηκε ως όφειλε, χαϊδεμένη μου! 

Μόνη και όρθια με καμάρι πάνω σε άμαξες χρυσοποίκιλτες με άτια να τις σέρνουν, ποτέ δεν ζήτησες ορφάνια μου. Παπούτσια δεν πρόλαβες να φορέσεις. Τα αγκάθια, οι θάμνοι και οι πυρωμένοι κάλυκες – τον λίγο καιρό που έζησες στην Συρία – ήταν η καθημερινότητά σου, εκεί με τις φίλες σου έπαιζες κρυφτό και τσικλίκι, ακριβή μου!

Δεν πρόλαβες, βλέπεις, ν’ ακούσεις και το ευτυχές τέλος μιας βασίλισσας η οποία εγκατέλειψε τούτα εδώ τα εγκόσμια ‘πλήρης ημερών και εν πλήρη γαλήνη’ όπως  ανακοίνωσε το BBC αλλάζοντας ταυτόχρονα και το λογότυπό του από λευκό σε μαύρο! 

Κι αν τώρα συγκρατώ τα δάκρυά μου για τον άδικο χαμό σου Loujin Ahmed Nasif 4χρονη βασίλισσά μου, θέλω να γνωρίζεις ότι η αγανάκτηση και η οργή μου για τους εν ψυχρώ δολοφόνους σου ποτέ δεν θα καταλαγιάσει. 

SHARE
RELATED POSTS
Η στηλίτευση της κοροϊδίας, του Αντώνη Η.Διαματάρη
Τα ουρλιαχτά των σκύλων και οι καταγραφείς σεισμών, του Δημήτρη Κατσούλα
Η γλυκειά παραίσθηση της υπεροχής, του Πάνου Μπιτσαξή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.