Το σχόλιο της ημέρας

Ταρτούφοι …Φαρισαίοι στα Λεγραινά, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

Θα το βρείτε: σε “Πολιτεία”, “Πρωτοπορία” Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Πάτρας, “Ιανός” Αθήνας και Θεσσαλονίκης, και σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και του εξωτερικού που θα ζητηθεί σε 2-5 ημέρες. β) ΗΠΑ μέσω του “Εθνικού Κήρυκα”. γ)στις εκδόσεις Φίλντισι on line, με μειλ ή τηλεφωνικά 210 65 40 170 – [email protected]

όλα τα συγγραφικά έσοδα θα διατεθούν σε οικογένειες με παιδικό καρκίνο.

Πάνος Μπιτσαξής

• Ο Τσίπρας έχει διδάξει υποκρισία και φαρισαϊσμό. Τώρα τον υφίσταται. Κανονικά θα έπρεπε να του πω ήθελες τα κι έπαθες τα. Ελα όμως που δεν ανέχομαι το φαρισαϊσμό από όπου και αν προέρχεται. Λοιπόν αυτή η ιστορία με τα Λεγραινά είναι ορισμός του Ταρτούφου του Μολιέρου , του υποκριτή ιερωμένου που κραδαίνει τη ρομφαια της ηθικής. Επιεικώς γελοία. Αντί να ασχολούνται με τη διακυβέρνηση ασχολούνται με τα Λεγραινά. Δεν ξέρω σε ποιους πιάνουν αυτά τα φτηνά τρικ αλλά εμένα με ενοχλούν. Ιδιαίτερα δε όταν αισθάνομαι ότι πρέπει να υποστηρίξω έναν υποκριτή απέναντι στην υποκρισία.

• Λοιπόν. Ο Τσίπρας είναι βουλευτής και πρώην πρωθυπουργός. Η σύντροφος του εργάζεται. Επιπλέον προέρχεται από μεσοαστική εύπορη οικογένεια. Το ζεύγος έχει εισόδημα περί τα 100 χιλιάρικα το χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να νοικιάσει οποίο σπίτι γουστάρει χωρίς να δίνει λογαριασμό στο Γεωργιάδη και τη ΝΔ. Τα εξοχικά στα Λεγραινά δεν νοικιάζονται χειμώνα. Αν ο ιδιοκτήτης βρει τη περίπτωση ενδιαφερόμενου και μάλιστα σε μακροχρόνια μίσθωση είναι ευτυχισμένος και κάνει έκπτωση. Είναι ευτυχισμένος ακόμα και αν κρατά το σπίτι χωρίς το χαράτσι του Ενφια και χωρίς να πληρώνει λογαριασμούς. Τα 6000 το χρόνο είναι αναμενόμενη τιμή για 140 τμ στα Λεγραινά. Πάνω κάτω αυτό είναι.

Θέλετε να πάω κι ένα βήμα παρακάτω κ.κΤαρτούφοι; Αν μου βρείτε μια , έστω μια περίπτωση ιδιοκτήτη εξοχικού που να μην έχει ζητήσει μαύρο ένα μέρος του μισθώματος να μου τη δείξετε. Θα ζητήσω από την Πρόεδρο να του δώσει το παράσημο της φορολογικής συμμόρφωσης. Σε ποια χώρα ζείτε; Στη Νορβηγία; Ε, λοιπόν, αν υπάρχει μια θάναι του Τσίπρα. Όχι από άλλο λόγο αλλά από φόβο. Γιατί αν ήταν κοινή περίπτωση πάνω από 100 ευρώ το μήνα για χειμώνα δεν θα έβαζε κανείς. Με συμβουλή λογιστή και δικηγόρου σας διαβεβαιώνω.

• Η Αριστερά πληρώνει τα στερεότυπα της. Ότι ο πλούτος και η ευζωία είναι αμάρτημα. Ότι όποιος τον πετυχαίνει είναι ύποπτος και ταξικός εχθρός. Πρέπει να υποχρεωθεί να τον επιστρέψει.  Κι ας έχει ιδρώσει. Κι ας έχει πληρώσει ένα σκασμό σε φόρους. Αυτός είναι ο αριστερός ταρτουφισμος. Όταν όμως είναι νόμιμος ο πλούτος δεν είναι αμάρτημα. Ρωτήστε και τους λοιπούς εκατομμυριούχους του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Σταθάκη, τον Τσακαλώτο, τον Βαρουφάκη. Βάλτε κι ένα τριμμένο αμπέχονο και μια τραγιάσκα και ντυθείτε Λένιν. Να είστε υπεράνω υποψίας.

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Περιμένοντας την συντέλεια του κόσμου, του Νίκου Βασιλειάδη
Γιατροί και νοσηλευτές θέλουν “όπλα”, όχι χειροκροτήματα, του Νίκου Βασιλειάδη
Οι βλαβερές συνέπειες του Metro, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.