Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στην Πολιτική

Χαμένοι στο διάστημα, της Ματίνας Ράπτη-Μιληλή

Spread the love

Κι εκεί που αναρωτιέσαι αν τα έχεις πει όλα, αν έχεις γράψει για όλα και δεν μπορείς να μαζέψεις αρκετές λέξεις να βγάλεις μια σελίδα, ποιος, εσύ, που σου λέγανε, κόψε κάτι, κόψε κάτι κόψε…εκεί, εκεί «συμβαίνουν πράγματα», που έλεγε κι η Βάνα η Μπάρμπα, καλή της ώρα της συνταξιούχος καλλονής, όπου και να΄ναι.  Έλα όμως που σκάνε όλα μαζί και πάλι δεν μπορείς να ξεδιαλέξεις! Νιώστε λίγο μαζί μου…

— Ο Τσίπρας. Ο Τσίπρας χάνεται στην μετάφραση και καπάκι προτείνεται για Νόμπελ ειρήνης, που όμως πολύ φοβάμαι πως θα χάσει!  Άτιμα κυκλώματα πιθανά θα τονε φάνε, γιατί είναι γνωστό πως όλοι μας ζηλεύουν. Δεν πειράζει Αλεξέϊ. Την άλλη φορά που θα σώσεις τον κόσμο! Μικρός είσ’ ακόμη. Χαμένα βραβεία.

— Ο Ζάεφ χάνει την καλή του τη γραβάτα! Χαμένα αξεσουάρ!

— Κάποιοι εδώ χτυπιούνται γιατί έχασαν το όνομά τους, που κι αυτοί που το πήραν χτυπιούνται για τον ίδιο ακριβώς λόγο! Γιατί πριν, επιμένουν πως το είχαν, αλλά το πήραν παλιά και χωρίς να μας ρωτήσουν, καθώς δεν χρειαζόταν, εμείς, λέει, πρέπει να τους ρωτάμε, για το όνομα ντε, αλλά εμείς δεν το είχαμε δώσει ποτέ. Εκτός αν είχε γίνει καμιά στραβή και δεν το θυμόμαστε. Τι,  λίγες φορές ξεχνάω εγώ τα φασολάκια εκτός ψυγείου, καλοκαίρι, δεν έχω χειρότερο, και μετά ξυπνάμε το πρωί και ζέχνει η κουζίνα και λέμε ¨τι βρωμάει, τι βρωμάει;¨ και μετά πετάμε τα φασολάκια στα σκουπίδια και μετά μαλώνουμε ποιος θα τα κατεβάσει στον κάδο κι αυτά στάζουν ολούθε στις σκάλες και πρέπει εγώ να σφουγγαρίζω ξανά, που σφουγγάρισα προχθές και κανένας δεν με υπολογίζει σ΄αυτό το σπίτι…αμάν πια…τα πήρα τώρα, οπότε τώρα δεν ξέρουμε πώς θα λέμε τον μακεδονικό χαλβά, τον Κώστα Μακεδόνα και τους Θρακομακεδόνες! Χαμένα ονόματα!

Ουφ! Τί  μπέρδεμα! Είπα μπέρδεμα και θυμήθηκα τότε, που πήγαμε να βαφτίσουμε ένα κοριτσάκι  έξω από το Αίγιο και μέχρι την προηγούμενη δεν ξέραμε πως θα το βγάλουμε! Σκοτωμός το ζευγάρι για το όνομα! Πήγαμε σε μιά ταβέρνα να τα βρούμε και ξεχάσαμε να φάμε από τη σύγχιση…Για να ξεχάσω εγώ να φάω…βάλτε με νου!

«Όχι, η μάνα μου το μεγαλώνει, τη μάνα μου θα βγάλουμε», έλεγε η κουμπάρα έξαλλη.

«Όχι, η δική μου η μάνα έχει την καρδιά της και πρέπει να ακούσει τ΄όνομά της, πριν πάθει τίποτα και την χάσουμε», χτυπιόταν ο κουμπάρος.

«Όχι, η δική μου έχει πιο ωραίο όνομα από τη δική σου»

«Σιγά το όνομα! Της δικιά μου είναι καλύτερο.»

« Όχι, εμείς στο σόϊ βγάζουμε το πρώτο παιδί από το σόι της γυναίκας, εξάλλου η μάνα σου έχει και κόρη»

«Τη χαζή κάνεις, αφού ξέρεις πως  η αδερφή μου έχει δυό αγόρια και άλλο παιδί δεν θα κάνει»

«Μπα, και που το ξέρεις, κουμάντο στο κρεβάτι της κάνεις;»

«Άσε το υφάκι και έχουμε γίνει ρεζίλι στους κουμπάρους, συγνώμη κουμπάροι. »

Κουμπάρος: «A, μπα, μην ενοχλείσαι κουμπάρε, μόνο να βρούμε ένα όνομα βρε παιδιά, γιατί αύριο θα με ρωτήσει ο παπάς και δεν θα ξέρω τί να του πω! Έτσι που πάει φοβάμαι πως στο τέλος θα βγάλω τη δική μου τη μάνα!»

Για να μην τα πολυλογώ, εκείνο το μαρτυρικό βράδυ, το προηγούμενο της βάφτισης, το ζευγάρι κόντεψε να χωρίσει και τελικά το παιδί το βγάλαμε Ιόλη!  Άσχετο! Μέχρι που έμαθε κάποια στιγμή  η κουμπάρα πως Ιόλη έλεγαν την πρώτη μεγάλη και αλησμόνητη αγάπη του συζύγου και χώρισαν οριστικώς! Τί τα θες; Χαμένες αγάπες!

— Ο Καμμένος πάλι φοβάται μη χάσει την καρέκλα του και πού θα βρει άλλη να τον χωράει! Μεγάλος καημός. Χαμένοι ψηφοφόροι…

— Ένας Μπαμπαρούσης χάνεται στην εθνική οδό, αλλά σε κάτι διόδια του κόβει και ρωτάει, ο χαμένος, καταλαβαίνει πως πήγαινε λάθος και κάνει επιτόπου αναστροφή, που απαγορεύεται κανονικά, αλλά κωλώνουν τα παλικάρια ωρέ; Κάποιοι λένε πως είχε αφήσει ανοιχτό το θερμοσίφωνα και γι΄αυτό γύρισε, αλλά αυτά είναι ανακρίβειες του κίτρινου τύπου. Μπλέξαμαν! Χαμένη έδρα!

—Ο έταιρος χαμένος από προσώπου γης, Αρτέμης, ο σωτήρας μας, έπρεπε να φέρει το διαστημόπλοιο να περάσει ΚΤΕΟ, κόντευε να χάσει την διορία, οπότε και επιστρέφει στη γη, εκτός κι αν ήταν Αγιο Δομίνικο τόσο καιρό και μας δούλευε…Χαμένα λεφτά.

— Ο Κιμ, της βόρειας Κορέας έχει χαθεί κι αυτός και έχει αντικατασταθεί από κομπάρσο του Χόλιγουντ που έπαιζε σε b-movies, ταινίες σούμο, και διαφημίσεις αυτοκινήτων! Χαμένος ηγέτης!

Να μην ξεχάσω και τον σουλτάνο Ερντογάν, της γείτονος, ο οποίος κι αυτός παθαίνει γιαβάς γιαβάς …Φώσκολο και κλαίει στις τηλεοράσεις αγκαλιά με την φουκαριάρα την μάνα του! Χαμένο Όσκαρ!

Και τέλος…

— Κλείνουμε με το παιδί θαύμα, το πορτοκαλί διαμάντι των πολύτιμων λίθων ( ή ηλίθιων λίθων), από τον χαμένο θησαυρό του Σολομώντα, τον πρόεδρο Τραμπ! Ο οποίος τα έχει 400 παρά 399 οπότε και εντελώς χαμένα, θαμμένα και όπου να΄ναι έχουμε και τα σαράντα του μυαλού του, να ζήσουμε να μην το ξαναθυμηθούμε ποτέ όμως! Χαμένος κόπος!

Και μέσα σε όλα  ξαναρχίζει και το Kara sevda! Επιτέλους! Καιρός ήτανε! Κόντεψα να ξεχάσω την υπόθεση!

Γιατί, μη νομίζετε, και γω χαμένα τα΄χω.

Ματίνα Ράπτη -Μιληλή

11805980_1612074449065268_1929602863_n.jpg

 

 

 

 

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Τα παιδιά τα ξένα και τα δικά μας, του Κωστή Α.Μακρή
«Ήταν μεγάλη η νύχτα…». Αποχαιρετώντας τον Νότη Μαυρουδή, του Δημήτρη Ι.Μπρούχου
Το Ευρωκοινοβούλιο μίλησε! “Επίθεση” από GUENGL, Πράσινους και λοιπούς ευρωβουλευτές στον κ. Βέμπερ – video

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.