Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Παγκόσμια ημέρα για τη Νόσο Alzheimer, οι δράσεις της ΠΑΝΑΚΕΙΑ στην Ρόδο

Spread the love

Ο Δρ. Πλατής Αναστάσιος είναι Ψυχίατρος, ιδρυτής και Πρόεδρος της ΠΑΝΑΚΕΙΑ. Το βιβλίο του «Δρομολόγιο-Δρ Αναστάσιος Πλατής, ο Ψυχίατρος, ο Πολιτικός, ο Άνθρωπος» διατίθεται από τα γραφεία της ΠΑΝΑΚΕΙΑ δωρεάν. 

Χορηγός επικοινωνίας: η Πόρτα

Η πρότυπη Δομή Ψυχικής Υγείας της Δωδεκανήσου “Πανάκεια” υπό την προεδρίας του ιδρυτή δρ. Αναστάσιου Πλατή με σεβασμό στους ασθενείς με την Νόσο του 21ου αιώνα παρουσιάζει στο θερινό Κινηματοθέατρο “Ρόδον” την ταινία  “Για θύμισε μου – Μια ταινία για το Αλτσχάιμερ” της Μαρίας Σβολιαντοπούλου. Σκοπός της ταινίας είναι η επιβράβευση των φροντιστών των ανθρώπων που νοσούν, καθώς και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τη νόσο Alzheimer.

Σημείωση:

Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του Κέντρου Ημερήσιας φροντίδας ασθενών με άνοια «Αρσινόη» με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα για τη Νόσο Alzheimer:

21 Σεπτεμβρίου 2022, Πεζόδρομος Πλαστήρα (Ακταίον), 9 π.μ-2μ.μ

μετρήσεις σακχάρου και αρτηριακής πίεσης

τεστ μνήμης σε άτομα 60+

23 Σεπτεμβρίου 2022, Κινηματοθέατρο Ρόδον, 8.30 μ.μ

Προβολή “Για θύμισε μου – Μια ταινία για το Αλτσχάιμερ” της Μαρίας Σβολιαντοπούλου. Σκοπός της ταινίας είναι η επιβράβευση των φροντιστών των ανθρώπων που νοσούν, καθώς και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τη νόσο Alzheimer.


23 Σεπτεμβρίου 2022, Κινηματοθέατρο Ρόδον, 8.30 μ.μΌλα ξεκινούν όταν ένα group therapy φροντιστών ατόμων με Αλτσχάιμερ συναντιέται με σκοπό να μιλήσει για τους φόβους, τις ενοχές, τις άσχημες και καλές στιγμές που έζησε. Μέσα στην ομάδα αυτή βρίσκεται η Ελένη. Πρόκειται για μία νέα φροντίστρια, που δεν μπορεί να δεχτεί πως η μητέρα της δεν θα την θυμάται. Στιγμές έντονης αγωνίας και πόνου διαδραματίζονται και πρωταγωνιστούν στη ζωή της. Όχι όμως για πολύ. Γιατί κάποια στιγμή φτάνει η ώρα της αποδοχής…

Το «Για θύμισε μου» αποτελεί την πρώτη ταινία μεγάλου μήκους της Μαρίας Σβολιαντοπούλου στην Ελλάδα που πραγματεύεται και προσεγγίζει τη νόσο Αλτσχάιμερ. Την προσπάθεια αγκάλιασαν και πολλοί καταξιωμένοι ηθοποιοί με ειδικές guest συμμετοχές σε πολύ ιδιαίτερους ρόλους, μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Ζουγανέλης, ο Κώστας Αποστολάκης, η Κάρμεν Ρουγγέρη, ο Γιώργος Χρανιώτης, η Τάνια Ρόκκα και ο Γιάννης Τσουρουνάκης.

Η εταιρεία Πανάκεια έχει την τιμή και τη χαρά να φιλοξενήσει τους δημιουργούς της ταινίας και να την προβάλει για πρώτη φορά στο κοινό της Ρόδου. Σας περιμένουμε όλους!

SHARE
RELATED POSTS
466294_2626948322184_935750062_o.jpg
Η τελευταία (;) πυρκαγιά της Ρόδου, του Στυλιανού Ρωμαίου
Η Ετήσια Μαθητική συναυλία Ωδείου Α. Κορέλλι στην Τρίτη 5 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου
Διάλεξη του καθηγητή Δημήτρη Μπουραντά από την 95 ΑΔΤΕ στο Ισπανικό Κατάλυμα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.