Αθλητικά/Αθλητισμό

Οι «σοφοί» ξαναχτύπησαν!, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

 

Γιώργος Αρκουλής

Επ, νάτη πάλι εκείνη η περίεργη «Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του ποδοσφαίρου», που ξαναχτύπησε.

Πριν μερικά χρόνια, προς τέρψη των απανταχού ΑΕΚτζήδων, (και προφανώς όχι των οπαδών των λοιπών δυνάμεων του τόπου)  είχε ανακηρύξει τον Μίμη Παπαϊωάννου ως τον κορυφαίο Έλληνα ποδοσφαιριστή, αλλά  (προσέξτε την πονηριά) των τελευταίων 50 χρόνων.

Αυτή τη φορά η εν λόγω…Στατιστική Ομοσπονδία υπέβαλε τα σέβη της στους 11 κορυφαίους όλων των εποχών’ και χαλάλι για την ετυμηγορία της!!

Οι «11» εκλεκτοί -όπως δόθηκαν στην δημοσιότητα σε σχήμα ενδεκάδας 4-2-4, δηλαδή φουλ επίθεση:

Τερματοφύλακας: Τάκης Οικονομόπουλος (ατύχησε ο Μανταλόζης ή ο Πεντζαρόπουλος…)

Δεξιός μπακ :  Σεϊταρίδης (προφανώς μέτρησε η πληθωρική του προσφορά…)

Στόπερ: Τραϊανός Δέλλας και Στέλιος Μανωλάς (σε αυτόν βρήκαν στόχο).

Αριστερός μπακ : Γρηγόρης Γεωργάτος (Εδώ είναι φανερό ότι οι…εκλέκτορες δεν είχαν γεννηθεί όταν αγωνιζόταν, ούτε άκουσαν ποτέ για τον θρυλικό Ανδρέα Μουράτη)

Μέσοι: Μίμης Δομάζος (σωστός, λόγω πολυετούς θητείας, αφού η θέση στην εθνική ήταν καπαρωμένη…) και Θόδωρος Ζαγοράκης (υπερτιμημένος, αλλά εν πάση περιπτώσει, αρχηγός της εθνικής το καλοκαίρι του 2004 στην Πορτογαλία ήταν!)

Θα αναρωτηθεί κάποιος, γιατί μόνο δύο οι χαφ; Μα είναι σαφές. Μόνο δύο για να…χωρέσουν τέσσερις επιθετικοί, από τους οποίους οι τρεις είναι ΕΞΤΡΕΜ και ο τέταρτος, δηλαδή ο εκλεκτός του μισού αιώνα Παπαϊωάννου ως περιφερειακός πέριξ της μεγάλης περιοχής.

Οι επιθετικοί είναι: Παπαϊωάννου, Δ. Σαραβάκος, Γ. Δεληκάρης και Β. Χατζηπαναγής. Εδώ υπάρχει η μείζων αλχημεία της ανιστόρητης Ομοσπονδίας Στατιστικής και Ιστορίας και προφανώς κάποιοι εγχώριοι  σύμβουλοι, που  την πήραν στον «λαιμό τους».

Ο Δεληκάρης ήταν αριστερός εξτρέμ παρά το γεγονός ότι  πλήθος ρεπόρτερ έδωσαν μάχες προκειμένου να καθιερωθεί ως μπαλαντέρ (μόνο ο Αλκέτας δεν μάσησε!). Ο   Δ. Σαραβάκος κλασικός στην δεξιά πλευρά και ο Χατζηπαναγής στην αριστερή. Σέντερ φορ αναζητείται…

Τι λείπει από την «κορυφαία 11άδα» λοιπόν; Λείπουν πολλοί και ικανοί να ενταχτούν στην καλύτερη ενδεκάδα, όπως ο Γιώργος Κούδας, ο Κώστας Λινοξυλάκης, ο Θανάσης Μπέμπης και -διάβολε- ο σπουδαιότερος σέντερ φορ όλων, ο Ηλίας Υφαντής.

Όλα αυτά δεν θα είχαν μεγάλη σημασία, αν η εν λόγω συντεχνία που μοιράζει πρωτιές κορυφή και «οφίτσια», είχε αποφύγει εκείνο το «ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ». Και του χρόνου!

SHARE
RELATED POSTS
Γραμμένος με σπέκουλα…, του Γιώργου Αρκουλή
Γιώργος Αρκουλής
Η πυγμαχία επιπέδου είναι πια παρελθόν…, του Γιώργου Αρκουλή
Ο ‘Θρύλος’ πρωταθλητής και η Γη γυρίζει…,του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.