Αθλητικά/Αθλητισμό Ανοιχτή πόρτα

Τιμωρίες – αλχημείες, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Μια περίεργη αλχημεία που δεν έχει σχολιαστεί επαρκώς, είναι η επιλογή του τιμωρημένου ποδοσφαιριστή (από κάρτες) το πότε γουστάρει να εκτίσει την ποινή του.

Παρακολουθούσα χθες βράδυ την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο στο Καραϊσκάκη και αναρωτήθηκα γιατί δεν αγωνιζόταν ο αρχηγός Κωστάκης Φορτούνης, για τον οποίο, μάλιστα τελευταία αβανταδόρικα δημοσιεύματα σε αθλητική φυλλάδα χαρακτήριζαν ως τον νέο σούπερ γκολτζή του «Θρύλου» αφού ξεπέρασε κατά πολύ τα εκατό γκολ κλπ.

Ο Φορτούνης δεν είχε αντίρρηση να μείνει στα αζήτητα του ματς, εκτίοντας ποινή, και αυτή η επιλογή ήταν εντελώς γελοία. Το ίδιο συνέβη και  στον Πανιώνιο, μιας και  ο μοναδικός επικίνδυνος ποδοσφαιριστής, Αλβανός Ντουρμισάϊ, υποχρεώθηκε να μείνει εκτός λόγω επιλογής του συλλόγου του  να εκτίσει ποινή. Σε ποιο ματς; Στο ματς όπου θα ήταν ο χρησιμότερος κυνηγός της ομάδας του στην προσπάθειά της να σκοράρει και να γίνει ανταγωνιστική. Ντροπής πράγματα είναι αυτά. Και βέβαια, πάλι καλά που δεν επιτρέπει η διοργανώτρια Αρχή (λέμε τώρα!) να επιλέγουν ΚΑΙ οι ομάδες πότε  να παίξουν κάποιο συγκεκριμένο παιγνίδι ή να το αφήσουν για αργότερα.

Έτσι κι’ αλλιώς, εκείνη η αγωνιστική που δεν είχε γίνει, δεν διεκπεραιώθηκε με την επανάληψη του πρωταθλήματος, αλλά με αλχημεία, μετά από δύο εβδομάδες. Κατά τα άλλα, διαθέτουμε ένα από τα πλέον υγιή πρωταθλήματα της Ευρώπης. Και στην πρώτη γραμμή πώλησης εισιτηρίων (από την ανάποδη βέβαια…)

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
«Τα δύσκολα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ κοινωνικής συμβίωσης»: 27ο, της Μαρίας Γεωργαλά
Κυρία Βία, χαμογελάστε παρακαλώ! (Ms.Violence, smile please), του Γιώργου Σαράφογλου (by George Sarafoglou)
Ο Μπιθικώτσης, ο Καζαντζίδης και η χούντα, του Μάνου Στεφανίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.