Αθλητικά/Αθλητισμό

Τι συμβαίνει στην Ριζούπολη;, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

                                 

Και εκεί που άρχισαν οι οπαδοί να πιστεύουν πως η ομάδα τους -μετά την ισοπαλία με τον εκ νέου επίδοξο πρωταθλητή και πρωτοπόρο Ολυμπιακό—θα έμπαινε σε πορεία ανάκαμψης, ιδού η χθεσινή κατραπακιά από τον ΟΦΗ στο παγωμένο γήπεδο της Ριζούπολης, πλάϊ στο Β’ κοιμητήριο της Αθήνας. Και μάλιστα από αντίπαλο που πριν ελάχιστες ημέρες είχε γλιτώσει την ήττα από τον ΠΑΣ «Γιάννενα» στο έσχατο λεπτό της καθυστέρησης, στο γήπεδο Ηρακλείου, το λεγόμενο και  Θόδωρος Βαρδινογιάννης ή «Γεντί Κουλέ», πλάϊ στο αρμένικο νεκροταφείο της πόλης…

Δυστυχώς ο Απόλλων Σμύρνης παραμένει ουραγός της κατηγορίας στο ξεκίνημα  έτους που θα έπρεπε να παρουσιάζει θετικό κλίμα και ενθουσιασμό ενόψει του εορτασμού των 130 χρόνων από την ίδρυσή του. Κι’ αυτό επειδή είναι οικονομικά αυτάρκης, χωρίς αντιπολίτευση κλπ. Κρίμα, διότι όπως λέγεται, ακούγεται και γράφεται το αφεντικό, που πήρε  τις μετοχές από τον εφοπλιστή Σταμάτη Βελή δεν έχει καταφέρει να αποδείξει ότι γνωρίζει τις διαδικασίες οργάνωσης και διοίκησης μιας ποδοσφαιρικής ομάδας, όσο τις λοιπές επαγγελματικές του επιχειρήσεις…

Κατά την γνώμη μου, το λάθος της διοίκησης Μονεμβασιώτη δεν είναι τα αλλεπάλληλα σφάλματα κινήσεων, όσο η επιμονή στην επανάληψή τους. Έχει δημοσιευτεί ότι ο πρόεδρος είναι απόλυτα συνεπής στις οικονομικές του υποχρεώσεις προς τους παίκτες και λοιπούς εργαζόμενους στην ΠΑΕ, αλλά αυτό δεν αρκεί αν δεν συνοδευτεί από την απαραίτητη βαθμοσυλλογή στους αγωνιστικούς χώρους, που θα φέρει ανάκαμψη, ελπίδα στους οπαδούς  και κάποια ανταπόδωση στα άφθονα έξοδα του ηγέτη. Μέχρι στιγμής, αυτός ο ηγέτης  αναγκάζεται σταθερά να «πληρώνει τα λάθη του». Αν θυμηθούμε τα βασικότερα από αυτά:

Συνεχείς αλλαγές προπονητών, με την παρέλαση μέτριων ή και αποτυχημένων κόουτς ως τώρα (με εξαίρεση τον Γιώργο Παράσχο, η συμπεριφορά προς τον οποίο τον υποχρέωσε σε φυγή).

Την διακοπή (;) σχέσεων  με τον ερασιτέχνη Απόλλωνα -τη μήτρα του συλλόγου- και την απομάκρυνση της έδρας της ΠΑΕ από το ιστορικό γήπεδο «Γ. Καμάρας), ενέργεια που  έχει οδηγήσει σε περίεργη απομόνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος από το «σώμα» του σωματείου.

Αν δεν αλλάξει κάτι θεαματικά -και άμεσα-  ο επόμενος μήνας θα είναι καταστροφικός για την ιστορική ομάδα των αδελφών Καμάρα, του Παθιακάκη, του Μαστρακούλη, του Σεραφείδη` δηλαδή των ηρώων που μεγαλούργησαν, σε εποχές που  μέσα στο ταμείο του Απόλλωνα υπήρχαν μόνο «κέρματα»!

SHARE
RELATED POSTS
Γιώργος Αρκουλής
Δύσκολοι καιροί για τζέντλεμεν…, του Γιώργου Αρκουλή
Παρών – απών στη Μαδρίτη ο Κριστιάνο Ρονάλντο…, του Γιώργου Αρκουλή
Φινάλε με…πολλά ρεκόρ!, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.