Υγεία

Οδηγός προστασίας του δέρματος το καλοκαίρι…, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

 

Δρ Δέσποινα Κατσώχη

 

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

 

Να τι δεν πρέπει να ξεχνάτε τους θερινούς μήνες.

Προστασία από τον ήλιο. Το μαύρισμα επιταχύνει τη γήρανση της επιδερμίδας. Ναι στο αντηλιακό σε πρόσωπο και σώμα, όχι σε ηλιοθεραπεία και σολάριουμ  γιατί η UV ακτινοβολία επιτίθεται στο δέρμα.

Προστασία σε χείλη & μαλλιά. Προμηθευτείτε ειδικό αντηλιακό stick για τα χείλη και προϊόντα ενυδάτωσης για τα μαλλιά. Ναι σε καπέλο και γυαλιά ηλίου.

Όχι στο κάπνισμα.  Δημιουργεί ρυτίδες και επιταχύνει τις διαδικασίες γήρανσης.

Αποφύγετε τις  ρυτίδες έκφρασης. Σχεδόν όλοι,  υιοθετούμε συγκεκριμένες εκφράσεις προσώπου. Όταν όμως, συσπώνται για  πολλά χρόνια συγκεκριμένοι μύες, οι γραμμές γίνονται μόνιμες. Τα γυαλιά ηλίου, βοηθούν να μην συνοφρυωνόμαστε συνεχώς.

Όχι στο μακιγιάζ. Επιβαρύνει την επιδερμίδα, την εμποδίζει να αναπνέει  ενώ…λιώνε στις υψηλές θερμοκρασίες.

Ναι στην άσκηση. Κολύμπι και χαλαρό περπάτημα στην παραλία,  βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και ενισχύουν το ανοσοποιητικό.

Ναι σε μυρωδικά και καρυκεύματα σε κάθε γεύμα. Χαρίζουν  γεύση και πολλά διαφορετικά αντιοξειδωτικά, φιλικά προς το δέρμα.

Γιαούρτι για σνακ. Ναι στο ημιάπαχο – όχι το τελείως άπαχο- γιατί παρέχει όλα τα οφέλη των γαλακτοκομικών χωρίς πρόσθετα λιπαρά ή θερμίδες. Περιέχει περισσότερο ασβέστιο και πρωτεΐνες από τα γαλακτοκομικά χωρίς ζάχαρη.

SHARE
RELATED POSTS
Στις γιορτές τρώμε υγιεινά και νόστιμα!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Μαϊντανός: πασπάλισε με υγεία το πιάτο σου!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Βάλτε φρένο στην οστεοπόρωση!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.