Υγεία

Μήπως ο οργανισμός απαιτεί ν’ αλλάξετε διατροφή;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Διαβάστε εδώ τα άρθρα της Δρος Κατσώχη για την προστασία της καλής μας υγείας

Δρ Δέσποινα Κατσώχη

Το σώμα διαμαρτύρεται για τις διατροφικές μας συνήθειες, με σειρά από συμπτώματα. Παρατηρείστε το διαιτολόγιό σας κι ανακαλύψτε ποιες τροφές, σάς προκαλούν προβλήματα.

Χωρίς ενέργεια. Αισθάνεστε μονίμως κουρασμένοι, ακόμη κι αν συμπληρώνετε 8ωρο ύπνο. Ίσως, το σώμα προειδοποιεί για έλλειψη βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων.

Δυσπεψία ή δυσκοιλιότητα. Συνήθως τα προκαλούν οι επεξεργασμένες, τα γαλακτοκομικά και η γλουτένη.

Χλωμό και ξηρό δέρμα. Ίσως, δεν ενυδατώνεστε σωστά. Ο οργανισμός έχει απόλυτη ανάγκη το νερό, όλον τον χρόνο. Ωστόσο, μην πίνετε νερό, λίγο πριν, κατά τη διάρκεια και μισή ώρα μετά το φαγητό.

Κυκλοθυμία ή μελαγχολία. Η κακή διατροφή και η έλλειψη βιταμινών, επιτίθενται στις ορμόνες και προκαλούν ψυχικές διακυμάνσεις. Η κακή εικόνα που έχουμε για το σώμα μας- τα επιπλέον κιλά είναι συνήθως απόρροια κακής διατροφής- επηρεάζει την ψυχολογία μας.

Λιγούρες. Όταν διατρεφόμαστε σωστά, το σάκχαρό δεν εμφανίζει διακυμάνσεις. Ωστόσο, λιγούρες προκαλεί και η «συναισθηματική» πείνα, η οποία προειδοποιεί ότι δεν έχετε καλύψει τις συναισθηματικές ανάγκες σας.

Δεν απολαμβάνετε το φαγητό. Μπορεί να διατρέφεστε σωστά αλλά χωρίς ποικιλία. Ανανεώστε τις επιλογές σας και ικανοποιείστε όλες τις αισθήσεις σας, με χρώματα, υφές και μπαχαρικά. Μια καλή λύση είναι να διατρέφεστε με φρούτα και λαχανικά που είναι στην εποχή τους.

Θα το βρείτε: σε “Πολιτεία”, “Πρωτοπορία” Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Πάτρας, “Ιανός” Αθήνας και Θεσσαλονίκης, και σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και του εξωτερικού που θα ζητηθεί σε 2-5 ημέρες. β) ΗΠΑ μέσω του “Εθνικού Κήρυκα”. γ)στις εκδόσεις Φίλντισι  on line, με μειλ ή τηλεφωνικά 210 65 40 170 – [email protected]

όλα τα συγγραφικά έσοδα θα διατεθούν σε οικογένειες με παιδικό καρκίνο.


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Καλοκαίρι: πώς θα προφυλαχθώ από σφήκες και μέλισσες;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Συνεχίζουμε στην παραλία με καλή διάθεση, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Τί μάς γερνά;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.