Υγεία

Η φθινοπωρινή μελαγχολία καραδοκεί…, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

 

Δρ Δέσποινα Κατσώχη

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

 

Ξέρετε ποιο είναι το σύνδρομο της Εποχικής Συναισθηματικής Διαταραχής και πώς να το αντιμετωπίσετε;

Το μειωμένο ηλιακό φως, προκαλεί βιοχημική ανισορροπία στον εγκέφαλο και κατ’ επέκταση κατάθλιψη. Τότε κάνει την εμφάνισή του το Σύνδρομο της Εποχικής Συναισθηματικής Διαταραχής.

Η αλλαγή των εποχών επηρεάζει τα επίπεδα μελατονίνης και σεροτονίνης στο σώμα μας, οι οποίες είναι φυσικές ουσίες που καθορίζουν τον ύπνο αλλά και την ψυχολογία μας. Έτσι νιώθουμε λύπη, ανησυχία, άγχος, κούραση, υπνηλία, διάθεση απομόνωσης αλλά και…λιγούρες για υδατάνθρακες.  Συνήθως τα συμπτώματα εμφανίζονται το φθινόπωρο και εντείνονται το χειμώνα.

Για να τ’ αντιμετωπίσουμε:

Αυξάνουμε το χρόνο έκθεσής μας  στο ηλιακό φως. Μειώνουμε το χρόνο παραμονής μας σε ανήλιαγους χώρους.

Αν το γραφείο μας δεν έχει παράθυρα: βγαίνουμε στο μπαλκόνι, κάνουμε μια βόλτα στο πάρκο, βάζουμε τον καναπέ ή το γραφείο δίπλα στο παράθυρο.

Αν τα συμπτώματα είναι σοβαρότερα ζητούμε τη βοήθεια ειδικού. Η σωστή αξιολόγηση είναι αναγκαία γιατί τα συμπτώματα της εποχιακής συναισθηματικής διαταραχής μοιάζουν με  ασθενειών, όπως ο υποθυρεοειδισμός, η υπογλυκαιμία, και ιογενείς λοιμώξεις όπως η λοιμώδης μονοπυρήνωση.


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Ρόδι: σύμβολο ζωής και γονιμότητας, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Τί να προσέχω στην εμμηνόπαυση;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Δρ Στέλιος Στυλιανίδης: “Η Ψυχική Υγεία στην Ελλάδα είναι ο φτωχός συγγενής. Έχουμε το αρνητικό ρεκόρ της Ευρώπης”, της Τζίνας Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.